سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماه قوس؛ آغاز امتحانات سالانه مدارس در کابل

با شروع ماه قوس؛ امتحان سالانه مدارس و موسسات آموزشی شهر کابل آغاز شد.

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، "نعمت الله ابراهیم خیل" مدیر عمومی لیسه عالی غازی، گفت: "بر اساس حکم مقام محترم وزارت معارف امتحانات سالانه مکاتب شهر کابل از اول ماه قوس آغاز و تا پانزدهم این ماه ادامه خواهد داشت."

آقای"ابراهیم خیل" در مورد نحوه و چگونگی برگزاری امتحانات در این مکتب گفت: "لیسه عالی غازی دارای ۷۲ صنف درسی و در حدود ۳۰۰۰ شاگرد میباشد و براساس تصمیم اداره مکتب، امتحانات به دو زمان جداگانه گرفته میشود، که صنوف ۱۱ و ۱۲ قبل از ظهر و صنوف ۷ تا ۱۲ بعد از ظهر امتحانات خویش را سپری میکنند.

وی افزود: لیسه عالی غازی یکی از مکاتب پیشتاز در سطح کشور می باشد تا جاییکه ۸۰ در صد از متعلمین این مکاتب به دانشگاه های دولتی راه می یابند.

وی در ادامه افزود: تعداد فارغین این لیسه در هرسال حدود ۱۲۰۰ متعلم میباشد.

آقای"ابراهیم خیل" در مورد میزان معاشات اساتید این مکتب گفت: با تلاش هاي وزارت معارف، سطح معاشات معلمين و پرسونل مكاتب افزايش يافته و در حال حاضر، هيچ معلمي بدون سند فراغت صنف چهاردهم نمي تواند در مكاتب براي تدريس جذب شوند.

براساس آمارهاي وزارت معارف كشور در حال حاضر، ۹.۵ ميليون نفر به مكتب مي روند كه از اين مجموعه ۴۱ درصد آن ‌را دختران تشكيل مي دهند و قرار است تا دو سال آينده، هيچ طفلي در افغانستان از رفتن به مكتب محروم نباشد. همچنین در جريان چند سال گذشته ۳۰ هزار معلم و كارمند رياست معارف شهر كابل شامل سيستم رُتب معاشات شده و حقوق آنان به طور قابل ملاحظه ای افزايش يافته است چنانچه بعضي از معلمين تا ۳۰ هزار افغاني نيز معاش دريافت مي كنند.

در همین حال؛ "محمد ابراهيم" متعلم صنف دوازدهم ليسه عالی غازی، از اينكه قدم به قدم به سوی امتحان كنكور نزديك می شود ابراز خوشحالی می کند؛ اما از امتحان کنکور به عنوان پُر استرس ترین، بزرگترین، وسرنوشت ساز ترین آزمون زنده گی خویش یاد میکند.

به باور وی، موفق شدن در امتحان كانكور و رسيدن به تحصيلات عالي، آرزوي هر جوان افغان مي باشد.

او می گوید که در جريان سال، معلمين براي ياد گيری شاگردان تلاش زيادی نموده و به همين منظور مي توان گفت كه تمام شاگردان با موفقيت امتحانات سالانه را سپری خواهند كرد.

اما شريف احمد؛ متعلم صنف دهم از نظام درسي مغلق و پيچيده شكايت داشته می گوید که بعضي از كتاب هاي درسي، آنقدر مغلق است كه حتي با چند بار مرور هم نمي توان به خوبی آن‌را ياد گرفت؛ پس سپري نمودن امتحانات آنهم با موفقيت كامل، از نظر وی، كار دشواری است.

اين در حالیست كه ناامنیها در ۱۱ ولايت كشور، نبود پرسونل مسلكي، كمبود بودجه و كتب درسی از مشكلات عمده وزارت معارف در سطح كشور محسوب می شود

انتهای پیام/
برچسب ها: افغانستان ، مکاتب ، کنکور
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.