سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نیویورک‌تایمز: داماد ترامپ پشت پرده دولت جدید آمریکا+ تصاویر

نقش داماد رئیس جمهور منتخب آمریکا در دولت جدید وی هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد؛ اما تحرکات وی در پشت پرده بر کسی پوشیده نیست.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی نیویورک تایمز در گزارشی به نقش داماد "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور منتخب آمریکا، در دولت جدید وی پرداخت و نوشت: "جرارد کوشنر"، همسر یهودی ایوانکا ترامپ، نزد وکیلی رفته تا با او درباره امکان حضور در دولت آینده آمریکا مشورت کند. کوشنر با این وکیل در باره این موضوع صحبت کرده است که آیا با وجود قانون فدرال مبارزه با "خویشاوندگماری" می‌تواند نقشی در کاخ سفید داشته باشد یا خیر.

کوشنر 35 ساله در کمپین ترامپ نقش مشاور پدر زنش را ایفا می‌کرد و برخی منابع مدعی شدند به دلیل فشارهای کوشنر بود که "کریس کریستی"، فرماندار ایالت نیوجرسی و از چهره‌های مطرح جمهوری‌خواهان، از تیم انتقال قدرت ترامپ اخراج شود. انتظار می‌رفت کریس کریستی سمتی در دولت جدید ترامپ بگیرد؛ اما کوشنر مانع از آن شد.

رویترز به نقل از منابع آگاه مدعی شد، کوشنر در سفری که سال گذشته برای سفر ترامپ به فلسطین اشغالی برنامه‌ریزی شده بود نیز با استفاده از روابط خانوادگی و کاری خود ملاقات‌های متعددی را با سران رژیم صهیونیستی برای ترامپ ترتیب داده بود که البته این سفر پس از انتقاد بنیامین نتانیاهو – نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی – از مواضع جنجالی ترامپ لغو شد.

کوشنر و پدرش هر دو از حامیان مالی آیپک و رژیم صهیونیستی به شمار می‌روند. پدر کوشنر دو سال پیش مبلغ 20 میلیون دلار به ساخت یک دانشکده پزشکی در بیت‌المقدس کمک کرد که اکنون به نام او نامگذاری شده است.


براساس قانون مبارزه با "خویشاوندگماری" مصوب سال 1967، هیچ مقام آمریکایی نمی‌تواند عضو مذکر یا مونث خانواده‌اش را استخدام دولتی کند. با این حال برخی منابع آگاه فاش کردند کوشنر تلاش می‌کند راهی قانونی برای حضور در دولت جدید بیابد. 

جارد کوشنر، تاجر، سرمایه‌گذار و فعال سیاسی آمریکایی و مالک اصلی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه املاک "کوشنر پراپرتیز" و روزنامه نیویورک آبزرور است. او پسر ساختمان‌ساز آمریکایی چارلز کوشنر است. همین مسائل باعث شده تا منتقدان نگران شوند که او نتواند مرز میان خدمت دولتی و مدیریت کسب و کار تجاری سودمند را حفظ کند.

این نگرانی وجود دارد که ترامپ برای گرفتن مشاوره عمدتا به سمت فرزندانش متمایل شود و برای اتخاذ تصمیم‌های مهم به آنها وابسته باشد. این موضوع چندان دور از ذهن نیست زیرا ترامپ دقیقا همین کار را برای مدیریت امپراتوری میلیاردی خود انجام داده است.


"دن ماهافی"، تحلیلگر مرکز مطالعات ریاست جمهوری و کنگره، گفت: درست است که کوشنر نفوذ فوق‌العاده زیادی در فرایند انتقال قدرت دارد؛ اما هنوز مشخص نیست که آیا او به صورت تصادفی افراد را اخراج می‌کند یا نه.

او تاکید کرد: در این برهه از زمان او همچنان همانند دوران کمپین ریاست جمهوری به پدر زن خود مشورت می‌دهد. این مسئله را می‌توان نوعی خویشاوندگماری در دوره انتقال قدرت توصیف کرد؛ اما مهمترین سوالی که پیش می‌آید، بحث تضاد منافع است. تضاد منافعی که حاصل کسب و کار تجاری و نقش خانوادگی اوست.

"دارل وست"،‌ از کارشناسان ارشد موسس بروکینگز، در این باره گفت: نگرانی بسیاری درباره نقشی که خانواده ترامپ در دوره گذار سیاسی انجام می‌دهند، وجود دارد. داماد ترامپ نقش فعالی در انتصاب‌های مهم دارد و چهره‌های مطرحی را وادار به استعفا کرده است. این خطر وجود دارد که همان خانواده‌ای که کسب و کار ترامپ را اداره می‌کند، در اتخاذ تصمیم‌های مهم دولتی نیز مشارکت داشته باشد. از میان رفتن مرز میان کارهای دولتی و شخصی می‌تواند مشکلات اخلاقی مهمی در ادامه راه ایجاد کند.


او افزود: در گذشته اعضای خانواده‌هایی بوده‌اند که نقش مهمی ایفا کرده‌اند؛ اما با وجود آنکه یک کسب و کار میلیاردی نداشتند، مرز میان خدمت دولتی و منفعت شخصی را در هم شکستند و آنها را در هم آمیختند؛ این مساله‌ای است که حتی ناظران خارجی را هم نگران می‌کند.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.