سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خروج ۱۹ روستا از حبس ۶ ماهه

مشکل راه دسترسی ۱۹ روستای بخش بشارت الیگودرز که در فصل سرما حدود ۶ ماه بسته می‌شود با اجرایی شدن ساخت جاده «سد لیروک» برطرف می‌شود.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در سلسله گزارش‌ها از وضعیت روستاهای لرستان و مشکلات آن‌ها، این بار به سراغ روستاهایی رفتیم که مردم آن‌ طعم تلخ «محرومیت» را با تمام وجود چشیده‌اند، محرومیتی که سبب می‌شود مردم 19 روستای شهرستان الیگودرز به دلیل نامناسب بودن راه دسترسی، شش ماه سرد سال را با حداقل‌ترین امکانات در همان روستاها حبس شوند.
 
وضعیت جاده خاکی روستاهای پز الیگودرز که در بخش بشارت این شهرستان واقع‌شده‌اند سبب شده تا مردم این دیار با مشکلات فراوانی دست‌وپنجه نرم کنند تا آنجا که مردم باید قبل از فرارسیدن فصل پاییز آذوقه چند ماه خود را ذخیره کنند تا در شش ماهی که به دلیل برف و باران راه دسترسی آن‌ها مسدود می‌شود با مشکل روبه‌رو نشوند.
 
جاده خاکی و ناهموار این روستاها که بارها به دلیل ریزش کوه از دونقطه مسدود شده است مسافران رنج‌دیده‌ای دارد، مسافرانی که مجبورند حدود 13 ساعت پشت نیسان بنشینند تا به مرکز شهرستان الیگودرز برسند و اما بال‌بال زدن بالگرد بر بام این روستاها نیز حکایت از آن دارد که حیات انسانی درخطر است و وقت تنگ!
 
هجدهم مهرماه امسال در پی ریزش کوه و مسدود شدن مسیر روستاهای پز الیگودرز که بازگشایی آن بعد از حدود دو ماه انجام گرفت خبرگزاری تسنیم لرستان در گزارشی با عنوان «روستاهایی که "هیچ‌چیز" ندارند/حبس شش‌ماهه 19 روستای الیگودرز+ تصاویر» به لزوم تسریع بازگشایی مسیر این روستاها و چاره‌اندیشی برای ایجاد راه جایگزین پرداخت که بالاخره راه مسدود شده 26 مهرماه بازگشایی شد و در پی آن با ورود معلم به این روستاها چند مدرسه نیز بازگشایی شد و دانش آموزان توانستند پس از گذشت چندین روز از ماه مهر تحصیل خود را در مدارس کانکسی‌شان آغاز کنند.
 
روز گذشته نیز در بازدیدی که استاندار لرستان پس از یک سفر 12 ساعته به روستاهای بخش بشارت الیگودرز داشت بنا شد راه دسترسی به سد لیروک و اتصال الیگودرز به استان خوزستان ایجاد شود که با این اقدام مشکل راه ارتباطی 19 روستای پز بخش بشارت نیز برطرف و فاصله آن‌ها تا مرکز بخش کوتاه می‌شود.
 
هوشنگ بازوند استاندار لرستان در حاشیه بازدید از راه دسترسی روستاهای شهرستان الیگودرز و سد لیروک بابیان اینکه عملیات ساخت راه دسترسی سد لیروک به‌طور حتم در آینده‌ای نزدیک آغاز می‌شود، اظهارداشت: احداث جاده دسترسی به سد لیروک  یکی از پروژه‌های اولویت‌دار استان است و با توجه به اعتباری که از محل اعتبارات استانی، مناطق محروم ریاست جمهوری و وزارت راه و شهرسازی تأمین می‌شود لازم است در اسرع وقت پیمانکار انتخاب و مناقصه برگزار شود.
 
ساخت جاده دسترسی سد لیروک و برطرف شدن راه‌های روستایی الیگودرز


 
وی با اشاره به اینکه با انتخاب پیمانکار و راه شکافی به سمت سد لیروک، طبیعتاً تعدادی از روستاها تحت پوشش قرار می‌گیرند، عنوان کرد: در گام بعدی بازسازی و بهسازی محور فعلی نیز باید انجام شود چراکه وضعیت این جاده خوب نیست و ممکن است تا یک ماه آینده هم مسدود شود درصورتی‌که در مسیر این جاده افرادی زندگی می‌کنند که مشکلاتی دارند و نیازمند این جاده هستند.
 
بازوند محرومیت‌زدایی را  یکی از اهداف نظام و از دستاوردهای انقلاب و یادگارهای امام راحل دانست و گفت: یکی از اولویت‌های اصلی ما رسیدگی به همین پروژه راه دسترسی سد لیروک است چراکه می‌تواند محرومیت‌زدایی بسیار خوبی در حدود 28 روستا به وجود آورد که انتظار می‌رود اداره کل راه و شهرسازی لرستان ظرف 20 روز  آینده پیمانکار را انتخاب و وضعیت را تعیین تکلیف کند.
 
احداث راه دسترسی سد و برطرف شدن مشکل راه دسترسی روستاهای پز
 
اصغر قهرمانی بخشدار بشارت الیگودرز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم به بازدید استاندار لرستان از وضعیت راه‌های بخش بشارت اشاره کرد و اظهار داشت: با احداث راه دسترسی سد لیروک مشکل راه دسترسی روستاهای پز و حومه آن‌که حدود 19 روستا هستند نیز برطرف می‌شود.
 
وی بابیان اینکه با احداث تونل مشکل راه دسترسی روستاهای پز الیگودرز برطرف می‌شود، افزود: روستاهای پز هم‌اکنون تا مرکز بخش بشارت حدود 100 کیلومتر فاصله‌دارند اما در صورت بازگشایی این مسیر این فاصله به کمتر از 40 کیلومتر کاهش پیدا می‌کند و این روستاها از بن‌بست خارج می‌شوند.
 
ولی‌الله میرزایی اصل نیز در جریان این بازدید راه شکافی و تکمیل راه دسترسی شهرستان الیگودرز به استان خوزستان را از مصوبات سفر یک‌روزه استاندار لرستان به الیگودرز دانست و گفت: فاز نخست این راه دسترسی در مسیر بزنوید به روستای پز بااعتباری افزون بر یک هزار و 200 میلیارد ریال به‌زودی و پس از تعیین پیمانکار آغاز می‌شود.


 
محمد خدابخشی نماینده مردم الیگودرز در مجلس نیز در این رابطه گفت: با احداث جاده سد لیروک، نزدیک به 200 روستا اعم از روستاهای لرستان، چهارمحال بختیاری و خوزستان‌که در این مسیر قرار دارند می‌توانند از آن بهره ببرند از طرفی چون این جاده در حوزه جغرافیایی الیگودرز قرار دارد می‌تواند سبب رونق گردشگری و اشتغال‌زایی شود.
 
دستور اکید رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برای رفع مشکل جاده سد لیروک

 
وی بابیان اینکه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برای رفع مشکل این جاده دستور اکید داده است، خاطرنشان کرد: هفته گذشته پیشنهادی مطرح شد که 10 میلیارد تومان از اسناد خزانه به  ساخت این جاده کمک شود  ولی چون اسناد خزانه زمانی تخصیص داده می‌شود که پیمانکار صورت‌وضعیت ارائه دهد درخواست می‌شود هرچه زوتر پیمانکار انتخاب شود تا بتوانند کمک کنند.
 
نماینده مردم الیگودرز در مجلس با اشاره به اینکه برای ساخت جاده سد می‌تواند از ظرفیت قرارگاه خاتم‌الانبیاء،  وزارت نفت و معاونت راه روستایی استفاده کرد، اظهار داشت: سردار عبدالهی فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاء نیز در جریان بازدیدی که با هلی کپتر از وضعیت این جاده داشت قول کمک داده است.
 
به هر ترتیب اهمیت روستا و روستانشینی در اقتصاد کشور برکسی پوشیده نیست و امیدواریم با توسعه راه‌های روستایی و برطرف شدن مشکل راه این روستاها شاهد خدمات‌رسانی بیشتری به این مناطق باشیم چراکه توسعه و آبادانی روستاها می‌تواند از مهم‌ترین معضل اجتماعی روز یعنی مهاجرت از روستا به شهر جلوگیری و سبب رونق کشاورزی و اشتغال‌زایی در روستاها شود.

منبع:خبرگزاری تسنیم
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۵۹ ۲۱ آذر ۱۳۹۵
آدم عاقل حتما اینم میدونه که روستا فقط به تعداد جمعیتش نیست.فرهنگ داره.زمین کشاورزی داره.دامپروری داره.خونه و زندگی هم داره به این راحتی نیست که بیان چند بلوک مسکن مهر بسازن و روستایی هارو بیارن اونجا.چندین هکتار باغ و زمین و ول کنن که خرابه بشه.شغل تولیدی شونواز بین ببرن و دنبال ایجاد شغل براشون باشن و هزار تا مشکل جدید
سمیرا
۲۲:۱۹ ۱۹ آذر ۱۳۹۵
آدم عاقل برای این 19 روستا که احتمالا 1000 تا هم جمعیت نداره جاده نمیسازه بلکه همه افراد را در یک روستا یا آبادی بزرگتر جمع می کنه.
بدون شک هزینه این کار کمتر است
مهدی عابدیان زیدی
۱۴:۴۷ ۰۱ آذر ۱۳۹۵
برای روستا هایی که در مناطق جنگلی ولب ساحل دریا زندگی می کونند برایشان مسکن مهر بسازید تا جعمیت در جنگل ودریا رشد نکنند وجنگل ودریا را تخریب نکنند