سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یونسکو: ۱۱ میلیون افغانستانی بالای ۱۵ سال قادر به خواندن و نوشتن نیستند

یونسکو اعلام کرد: حدود ۱۱ میلیون افغانستانی بالای ۱۵ سال، فاقد سواد خواندن و نوشتن هستند.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، پاتریشیا مک فلیپس، نماینده یونسکو در افغانستان در نشست تقدیر از پیشگامان سواد آموزی سال ۲۰۱۶ تصریح کرد که افغانستان در سالهای اخیر در قسمت سواد پیشرفت‏های خوبی داشته ولی هنوز هم نیاز جدی به تلاش بیشتر دارد.

خانم مک فلیپس افزود که با وجود تلاش‏های صورت گرفته هنوز هم حدود ۱۱ میلیون افغان به ویژه روستانشینان (۹۰درصد زنان و ۶۳درصد مردان) که بالای ۱۵ سال سن دارند قادر به نوشتن، حساب کردن و یا خواندن نیستند.

او تعهد کرد که یونسکو با همکاری حکومت افغانستان باز هم تلاش های زیادی برای بالا بردن سطح سواد در افغانستان می کند تا در سال های آینده هیچ فردی بی سواد در کشور باقی نماند.

اسدالله حنیف بلخی، وزیر معارف کشور نیز در این محفل گفت که ۶۰درصد جمعیت کشور بی سواد هستند که ۸۰درصد آن را زنان تشکیل می دهند.

آقای بلخی تاکید کرد که وزارت معارف برای پیشرفت سطح سواد ۱۵ هزار کورس سواد آموزی را در کشور دایر کرده است، که حدود ۵۰۰ هزار تن در این کورس ها مشغول آموختن هستند.

بلخی هم چنان به ناامنی ها اشاره کرد و افزود که ناامنی در کشور باعث شده که از ۵۰۰ هزار متقاضی سواد فقط ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تن آنان بتوانند کورس های آموزشی را تا آخر تعقیب کنند؛ در حالیکه بقیه درس را نیمه کاره رها می کنند.

سردار محمد رحیمی، معین سواد آموزی وزارت معارف نیز در این نشست با بیان اینکه افغانستان جزء سه کشور بی سواد جهان است گفت که برای کشوری که دین آن تاکید فراوانی به خواندن دارد، بی سواد بودن مردم آن ناپسند است.

آقای رحیمی افزود، دولت برای بالا بردن سطح سواد برنامه های گسترده ای را روی دست گرفته و برنامه های سواد آموزی را نیز منسجم تر کرده است.

در همین حال نمایندگی یونسکو در افغانستان جایزه سال ۲۰۱۶ این نهاد را که به نام "رولا غنی" تهیه کرده بود، به موسسه "سنایی" که در سال گذشته برای رشد سواد در کشور تلاش کرد بود، اهدا کرد.

همچنان در محفل امروز چند موسسه دیگر که در راستای رشد سواد تلاش کرده بودند نیز تقدیر شدند.

رولا غنی، همسر رئیس جمهور کشور با ابراز سپاس از یونسکو به خاطر تهیه جایزه به نام او، با بیان اینکه یک کارگر با سواد در کارهایش موفق‏تر است، گفت که همه اقشار جامعه، نیاز به سواد دارند.

خانم غنی؛ تصریح کرد که برای بلند بردن سطح سواد در جامعه به صلح و ثبات در کشور نیاز مبرم احساس می شود و ناامنی ها و نبود صلح بر وضعیت آموزش و تربیت در کشور تاثیر منفی گذاشته است.

به نوشته آوا، او همچنین تعهد کرد که عملکرد مثبت نهادهایی که در راستای بلند بردن سواد در کشور تلاش می کنند، مورد تقدیر و ستایش قرار خواهند گرفت.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.