سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش10 درصدی قیمت برق /کاهش 81 درصدی میزان بارندگی ها

قائم مقام وزیر نیرو با اشاره به افزایش 10 درصدی تعرفه برق طی امسال گفت: تاکنون پیش بینی مبنی بر افزایش قیمت آب و برق سال آینده صورت نگرفته است.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،   ستار محمودی قائم مقام وزیر نیرو در نشست خبری امروز از کاهش بارش های پاییزه نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

ستاری گفت: مجموع بارندگی تا دیروز13 میلیمتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 81 و بلند مدت 55 درصد کاهش یافته است.

وی با اشاره به وضعیت ذخیره آب پشت سدها اظهار کرد: روان آبها یکی از شاخصهای مهم هستند که از لحاظ مجموع حجم سدها 5 میلیارد متر مکعب معادل 5 درصد نسبت به سال قبل تقلیل یافته است که انتظار می رود در آذر ماه شرایط بارش ها تغییر یابد.

گفتنی است که مجموع بارشها و ذخیره آب پشت سدها بیانگر معدل کمتر از نرمال است از این رو بایستی برنامه ریزی و تمهیدات ویژه ای در این زمینه به کار گرفته شود.

محمودی با بیان اینکه در زمینه برق از اوج مصرف52هزار و 600 مگاوات عبور کردیم افزود: با وضعیت فعلی بارش ها پیش بینی می شود در تابسان سال آینده پیک مصرف به حدود 55 هزار مگاوات برسد از این رو لازم است که تمهیدات ویژه ای به کار گرفته شود تا با تنگنای آبی و برقی روبرو نشویم.

قائم مقام وزیر نیرو با اشاره به آنکه تامین آب و برق روستایی یک از وظایف مهم وزارتخانه است بیان کرد: خوشبختانه در سال جاری نسبت به سال گذشته تعداد روستاهایی که با تانکر آبرسانی می شدند از 6700 به 6060 تقلیل یافته از این رو با استمرار میزان بارندگی ها باید خدمات ویژه ای در زمینه تالاب ها و شبکه های زیر زمینی دیده شود.

*قیمت برق 10 درصد افزایش یافت

وی با اشاره به اینکه قیمت برق در سال جاری با افزایش 10 درصدی روبرو شده اظهار کرد: با توجه به قانون مصوب هدفمندی یارانه ها ،دولت مجاز به افزایش 20 درصدی تعرفه است اما طی سال جاری به طور میانگین قیمت برق مصرفی 10 درصد رشد داشت و در حق اشتراکات تغییراتی از اواسط سال جاری صورت گرفت.

محمودی ادامه داد: تا کنون برای سال آینده پیش بینی مبنی بر افزایش قیمت آب و برق اعمال نشده گرچه طبق قانون هدفمندسازی یارانه ها هرساله امکان افزایش 20 درصدی قیمت وجود دارد.

وی  با اشاره به اینکه منابع آب های زیر زمینی سرمایه اصلی برای توسعه کشور محسوب می شوند اظهار کرد: طی سال های اخیر به سبب برداشت های بی رویه و شرایط اقلیمی منابع آب های زیرزمینی سیر نزولی گرفته اند که تنها اجرای طرح تعادل بخشی تا حدودی می تواند امکان ذخیره سازی مجدد این منابع را فراهم آورد.

محمودی ادامه داد: از سال 93 طرح تعادل بخشی اجرا شده با منابع اندکی آغاز شد که در سال 94 این منابع به 150 میلیارد تومان و سال 95 به 400 میلیارد تومان رسید.

قائم مقام وزیر نیرو با اشاره به اینکه 9500 حلقه چاه در سال جاری از قبل طرح تعادل بخشی مسدود شده اند گفت: یکی از موارد اجرای این طرح ، مسدود شدن چاه های غیر مجاز  و بازنگری در خصوص برخی چاه ها که مازاد بر حد مجاز برداشت دارند است.

وی در ادامه یاد آور شد: برنامه ششم توسعه به گونه ای تنظیم شده  که با صرفه جویی 11 میلیارد متر مکعب آب تا حدودی به احیای منابع زیرزمینی منجر شود که خوشبختانه وزارت جهاد کشاورزی و صنعت و معدن در سطح ملی و استانی  همکاری خوبی دراین زمینه به عمل آورده اند.

انتهای پیام/



برچسب ها: اقتصاد ، انرژی ، محمودی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ایرانی
۱۶:۱۷ ۰۱ آذر ۱۳۹۵
اینا که می گفتند چیزی گرون نی میشه ..!!