سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اختصاصی/

کمالوندی: در گزارش آژانس نکته‌ای که دال بر تخطی ایران باشد وجود ندارد/ محموله‌های فروش ما کوچک‌تر خواهد شد/ در خصوص بدعهدی‌ها به وضعیت های مختلف فکر کرده‌ایم

سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت: ایران به تعهدات خود در قالب پادمان و پروتکل به خوبی عمل کرده است و راستی آزمایی توسط آژانس انجام شده است.

"بهروز کمالوندی" سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  در مورد گزارش اخیر آژانس در مورد ذخایر آب سنگین اراک که اعلام کرده اند ایران باید ذخایر آب سنگین خود را به زیر سقف 130 تن کاهش دهد (جزئیات را اینجا بخوانید) اظهارداشت: پیش از این مواضع خود را در پاسخ به اظهارات آقای آمانو اعلام کرده‌ایم اما در گزارش اخیر به پاسخ دکتر صالحی اشاره نشده است. آنچه که مسلم است متن برجام روشن است و ما باید مازاد بر 130 تن به بازارهای بین المللی ارایه کنیم که در حال انجام است و تا به حال مشکلی در این مسیر نبوده است.

وی افزود: اگر در گذشته 130/9 تن بوده یا الان مقداری بالاتر است تا مادامی که در حال عرضه به کشورهای بین الملل هستیم مشکلی ندارد و بر اساس متن برجام است و جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که به تعهدات خود عمل می کند زیرا تمام ابعاد گزارش نشان می دهد ما تعهدات خود را انجام داده ایم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان ادامه داد: در این مورد هم ما قبلا مواضعمان را اعلام کردیم، باز هم اشاره می کنیم که اضافه بر 130 تن را باید به بازارهای بین المللی ارایه دهیم و این کار انجام شده است ؛ کما اینکه تا کنون 70 تن فروخته شده و مذاکرات هم برای مقادیری که مازاد بر 130 تن است ادامه دارد. چراکه 130 تن ذخایر ایران است و مازاد آن باید عرضه شود و روند فروش در حال انجام است و اگر به متن توافق توجه کنید کاملا مشخص است؛ و اینجا هم کسی صحبت از متن توافق نکرده و صحبت از عرضه و ارائه مازاد بر 130 تن است. ذخایر 130 تن را نگه میداریم و مازاد بر آن را هرچقدر که باشد باید به بازار های جهانی ارایه کنیم . خلاف ما زمانی است که مایل نباشیم این مقدار مازاد را بفروشیم و تا به حال هم چنین اتفاقی نیفتاد است.

کمالوندی در پاسخ به اینکه آیا مواضع جمهوری اسلامی ایران به آژانس اعلام شده است، اظهارداشت: آقای نجفی (جزئیات را اینجا بخوانید) اکنون در جلسه مربوط به آژانس حضور دارند و همین مطالب را در آنجا مطرح می کنند. آنچه که مهم است این بوده که در گزارش فصلی این بار، اجرای تعهدات جمهوری اسلامی ایران در همه بخش ها از جمله اب سنگین است در واقع  نکته ای که دال بر تخطی جمهوری اسلامی ایران باشد وجود ندارد. این اظهار نظر که مازاد بر 130 تن که باید ارائه شود چیزی نیست که ما هم مخالف باشیم و در گذشته هم گفتیم و اکنون هم مذاکرات برای فروش در حال انجام است  در واقع 70 تن هم فروخته شده ،مشتری هم وجود داشته و در این مسیر پیشرفت خوبی داشته ایم و به تدریج پیش خواهیم رفت و در صورت نهایی شدن نتیجه را اعلام خواهیم کرد.

وی در پاسخ به این سوال که مشتری های خرید این مازاد کدام کشورها هستند، تصریح کرد: برخی کشورهای اروپایی هستند؛ شرکت هایی که با آنها در تماس هستیم باید علی القاعده اقداماتی را در داخل کشور خود انجام دهند و مجوزهایی اخذ کنند که در حال انجام این کار هستند و بعضی از اینها پیشرفت نسبتا خوبی داشته که باید نهایی شود و در گذشته هم دو محموله بزرگ را فروخته ایم. مقداری که از این به بعد خواهیم داشت محموله های بزرگی نیست .آن 70 تن تولیدی چندین سال بود ولی از این به بعد ممکن است محموله های کوچکتر را برای فروش داشته باشیم که مذاکرات با این کشورها ادامه پیدا میکند و به تدریج و هر زمان کار پیشرفت کند گزارش خدمت ملت ارایه خواهد شد.

کمالوندی در رابطه با این سوال که در جریان سفر موگرینی این موارد را هم مورد گفتگو قرار گرفت، بیان داشت: فعلا تا این لحظه مشکل خاصی جود نداشته که نیاز به گفتگو باشد .پروسه معمول اداری است که باید طی شود و طبق رصد ما؛ کارها به صورت عادی جلو می رود و وقتی شما با یک شرکت اروپایی ارتباط برقرار میکنید؛ ابتدای کار سختی هایی وجود دارد از جمله ارتباط بانکی، نحوه پرداخت ها، نحوه تحویل و ...زمان بر است. کار به صورت طبیعی پیش می رود و در این مقطع تاکنون مشکل خاصی نبوده که بخواهیم در مورد آن با خانم موگرینی یا مقامات دیگر صحبت کنیم .

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این سوال که شمخانی از بسته اقدامات فنی در صورت هرگونه بدعهدی سخن گفتند این بسته در حوزه انرژی اتمی چیست، اظهارداشت: در طول دو سه سال گذشته که مذاکرات در حال انجام بود به وضعیت های مختلف فکر کرده بودیم و برای هرکدام از اینها تصمیماتی در نظر گرفته بودیم . سازمان انرژی اتمی ایران در این مورد تصمیم گیر نیست و مجری است .در واقع تصمیمات بر عهده هیئت نظارت، مراجع تصمیم گیری، ریاست جمهوری، دبیر خانه شورای عالی امنیت ملی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی است و اگر اینها تشخیص بدهند که لازم است اقدامی شود؛ در زمان خودش اعلام می کنند و سازمان انرژی اتمی هم وظایف خود را اجرا میکند .

کمالوندی خاطرنشان کرد: جلسه معمول آقای آمانو در حوزه های مختلف پادمانی در ارتباط با تمام کشورها در حال برگزاری است و گزارش های فنی را ارایه می دهد. یکی از موضوعات نظارت هایی است که در طول سه ماه گذشته در رابطه با مسایل پادمانی و پروتکلی در ارتباط با ایران داشتند .

وی در پایان تاکید کرد: ایران به تعهدات خود در قالب پادمان و پروتکل به خوبی عمل کرده است و راستی آزمایی توسط آژانس انجام شده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.