وی افزود: از سوی دیگر فرهنگ و هنر میتواند انتقالدهنده ارزشهای اسلامی و ملی و پاسدار آنها باشد و مد و لباس از بارزترین وجوه فرهنگ و هنر در هر دورهای است و این صنعت با حضور دایمی و متنوع خود در میان عناصر و کالاهای فرهنگی و هنری انتقال بار معنایی عظیمی را نیز به عهده دارد.
محرمی گفت: اهمیت اقتصادی و فرهنگی این حوزه از آنجا روشن میشود که در ایران سالانه بیش از 70 میلیون دلار صرف خرید پوشاک میشود و در این راستا و به منظور تحقق منویات مقام معظم رهبری در ارائه سبک زندگی اسلامی و ایرانی و گفتمانسازی اقتصاد مقاومتی، ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری انجمن هنرهای تجسمی تبریز و فعالان و دست اندرکاران عرصه طراحی و تولید پوشاک، سومین جشنواره استانی مد و لباس را برگزار میکند.
وی، شناسایی توانمندیها و آسیب شناسی عرصه مد و لباس در حوزههایی نظیر پژوهش، طراحی، تولید و عرضه، ارائه الگوهای اسلامی و ایرانی، هویت بخشی و ایجاد زمینه اعتماد، حمایت و ارتقا قدرت انتخاب مردم و آحاد جامعه در این مقوله با ارائه مدلهای جدید و روشهای نوین بر اساس اهداف مقرر در قانون، فرهنگ سازی و تبلیغات مناسب تولیدات ایرانی در مقابل برندهای خارجی و تولید و انسجام زیر ساختهای پوشش اسلامی ایرانی، شناسایی و حمایت از طراحان ممتاز و متعهد، برای طراحی لباسهای مناسب با فرهنگ و تمدن ایرانی- اسلامی و ایجاد بستر مناسب جهت به نمایش گذاشتن الگوها و طرحها در مکانی که عموم مردم دسترسی داشته باشند را از اهم اهداف برگزاری این جشنواره برشمرد.
معاون هنری اداره کل، گفت: این جشنواره در سه بخش طراحی- دوخت، نقاشی و پژوهشی و با موضوعاتی شامل تاثیر مد و لباس در حوزه امنیت ملی و اقتصاد مقاومتی، فرهنگ خانواده، پوشاک و الگوی مصرف، مد و لباس ایرانی در رقابت با برندهای خارجی، نقش تبلیغات و رسانه نقش رسانه در ترویج و اشاعه الگوهای مدگرایی ایرانی، نمادها و الگوهای فرهنگی بر روی البسه ایرانی و جایگاه آموزش در اصلاح الگوی مصرف پوشاک و اشاعه اقتصاد مقاومتی برگزار می شود.
وی افزود: در بخش جنبی کارگاههای تخصصی، نظری و عملی در زمینه اقتصاد مد و لباس برگزار شده و تاریخچه و آموزش عملی دوختها و طراحیهای سنتی مورد بررسی قرار می گیرد.
محرمی همچنین برگزاری غرفههای عرضه و فروش البسه ایرانی و اسلامی مخصوص طراحان لباس و تولیدکنندگان داخلی را از دیگر برنامههای جنبی این جشنواره عنوان کرد.
براساس این گزارش شرکت در جشنواره مد و لباس استان برای کلیه هنرمندان و فعالان عرصههای مختلف فرهنگی و هنری و تولیدکنندگان و عرضه کنندگان لباس آزاد بوده و طرحها و مدلهای پوشش باید ابداعی، ابتکاری و جدید بوده و قابلیت تولید عمده را داشته و در تمام بخشها باید مطابق با موازین اسلامی، فرهنگ و هویت ایرانی باشد.
در بخش طراحی پذیرش آثار به دو صورت طراحی دستی یا دیجیتال بوده و باید دارای عنوان مدل و امضای طراح آن باشند.
در بخش نقاشی نیز تکنیک ارائه آثار آزاد است و اندازه آثار در صورت اجرا بر روی بوم نقاشی یا تحویل به صورت قاب گرفته به دبیرخانه جشنواره آزاد میباشد.
گفتنی است: علاقمندان میتوانند آثار خود را تا پانزدهم دی ماه 1395 به دبیر خانه جشنواره واقع در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره امور هنری، واحد هنرهای تجسمی ارسال کنند.
انتهای پیام/ش