سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حراج سفرنامه نویسنده مشهور+عکس

کتاب دست‌نویس ۶۰۰ هزار یورویی از «گوستاو فلوبر» ـ نویسنده سرشناس فرانسوی ـ چوب حراج می‌خورد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کتاب خاطرات سفر «گوستاو فلوبر» رمان‌نویس برجسته فرانسوی که پر است از خط‌خوردگی‌ و جدول، در حراجی آثار تاریخی «ساتبی» عرضه می‌شود.
 
خط‌خوردگی‌ها، اصلاحات، یادداشت‌ها و قطرات جوهری که روی صفحات این کتاب دیده می‌شود، نشان می‌دهد فرآیند نوشتن چقدر برای «فلوبر» دشوار و پرزحمت بوده است. «فلوبر» برای نوشتن «مادام بوواری» اولین و مشهورترین اثرش، پنج سال وقت صرف کرد.
 
پیش‌بینی می‌شود این سفرنامه که از سوی کارشناسان تاریخی، ‌ اثری بسیار ارزشمند و شگفت‌انگیز توصیف شده، در این حراجی حدود ۶۰۰ هزار یورو (۵۳۰ هزار پوند) خریداری شود.  




 

یکی از مسئولین این حراجی درباره کتاب دست‌نویس «فلوبر» گفت: با دیدن این اثر می‌شود فهمید که فرآیند نوشتن برای «فلوبر» سخت بوده. او دائم از آن‌چه می‌نوشته ناراضی بوده و این به وضوح از خط‌خوردگی‌ها و بازنویسی‌های این دست‌نوشته نمایان است.
 
کتاب «گوستاو فلوبر» یکی از صدها اثر اوریجینال، نسخه‌های اصلی و نامه‌های دست‌نویسی است که از سوی کتابخانه خصوصی «پیر برگه» عرضه می‌شود. از سفرنامه ۲۷۷ صفحه‌ای نویسنده «مادام بوواری»، به عنوان "جواهر" این حراجی نام برده شده است. «فلوبر» سال ۱۸۴۸ وقتی به همراه دوستش «ماکسیم دو کمپ» به بریتانی سفر کرد، نگارش این سفرنامه را به صورت مشترک با دوستش شروع کرد. «فلوبر» فصل‌های فرد و «دو کمپ» فصل‌های زوج این کتاب را به نگارش درآورد. اما این دو در زمان حیات خود سفرنامه‌شان را به چاپ نرساندند.
 
«فلوبر» دوست داشت این کتاب به دست کسی برسد که آن را مطالعه کند، ‌نه این‌که آن را به نمایش بگذارد. او درباره کتاب خود گفته است: یک کتاب چاپ‌شده نوعی سردی دارد، اما این نسخه دست‌نویس یک ارتباط فیزیکی با نویسنده برقرار می‌کند. این کتابی است که باید لمس شود، بو شود و مورد نوازش قرار گیرد. این کتاب ساخته شده تا لمس شود.
 
گوستاو فلوبر



 
«ساتبی» در این حراجی ۳۷۶ اثر متعلق به ادبیات قرن نوزدهم اروپا را به فروش می‌رساند. تاریخ خلق این آثار که از آنِ نویسندگان مشهور روس، ‌ فرانسوی، آلمانی، انگلیسی و ایتالیایی هستند، بین سال‌های ۱۷۸۰ و ۱۹۰۰ است.
 
از دیگر اقلام این حراجی اولین نسخه‌ها از کتاب‌های «گوته» شاعر بزرگ آلمانی، شعری از «ویلیام وردزورث» شاعر رمانتیک انگلیسی و مجموعه‌ای از کتاب‌های «بالزاک» و «الکساندر دوما» است. نسخه سه‌جلدی اصل از «سه تفنگدار» دوما به قیمت ۴۰ هزار یورو در این حراجی عرضه می‌شود. نسخه‌های نادری از آثار «جان کیتس»، «کارل مارکس»، «الکساندر پوشکین»، «آرتور شوپنهاور»، «اسکار وایلد»، «پرسی بیش شلی»، «استاندال»، «آنتوان چخوف» و «فئودور داستایوفسکی» نیز در این حراجی به فروش گذاشته می‌شود.
 
 *****
 
«گوستاو فلوبر» دسامبر ۱۸۲۱ در «روآن» فرانسه متولد شد، نویسندگی را در هشت‌سالگی آغاز کرد و در ۱۹ سالگی برای ادامه‌ تحصیل در رشته‌ حقوق به پاریس رفت؛ اما این شهر با روحیات او سازگار نبود و تنها با چند دوست از جمله «ویکتور هوگو»، «ایوان تورگنیف» و «امیل زولا» ارتباط داشت.  «فلوبر» دانشگاه را نیمه‌تمام‌ راه رها کرد و در سپتامبر ۱۸۴۹، نگارش اولین رمانش به ‌نام «وسوسه سن آنتوان» را ‌به ‌پایان رساند.
 
او در سال ۱۸۵۰ پس از بازگشت از مصر، شروع به نگارش رمان «مادام بوواری» کرد. این کتاب که نگارش آن پنج سال به ‌طول انجامید، در سال ۱۸۵۶ به‌صورت پاورقی در مجله «پاریس ریویو» منتشر شد. «مادام بوواری» تاکنون بارها در تئاتر و سینما بازآفرینی شده است. اولین‌بار «ژان رنوار» در سال ۱۹۳۲ بر اساس این رمان فیلمی ساخت. بعد از آن نیز چند مجموعه‌ تلویزیونی از این رمان ساخته شدند. یک‌بار نیز در سپتامبر ۲۰۰۹ تئاتر موزیکال از این داستان ساخته شد. دو فیلم سینمایی برگرفته از این رمان در سال‌های ۱۹۹۱ و ۲۰۱۴ با همین نام ساخته شد.
 
او در ادامه‌ حرفه‌ نویسندگی‌، خاطرات دوران کودکی خود را در قالب کتابی به‌نام «تربیت احساساتی» به ‌چاپ رساند که هفت سال به‌ طول انجامید و در سال ۱۸۶۹ منتشر شد. در سال ۱۸۷۷ کتاب «سه قصه» را منتشر کرد.
 
بعد از این کتاب، فلوبر باقی سال‌های عمرش را به تکمیل کتاب «‌بوار و پکوشه» اختصاص داد که در سال ۱۸۸۱ پس از مرگش به‌چاپ رسید. از دیگر آثار این نویسنده‌ فرانسوی می‌توان به «خاطرات یک دیوانه» (۱۸۳۷) و «سفری به دوزخ» اشاره کرد.
 
«فلوبر» یکی از بزرگ‌ترین نویسندگان تاریخ ادبیات فرانسه به‌شمار می‌رود که بر دیگر نویسندگان هم‌وطن خود از جمله «امیل زولا» و «گی‌ دو موپاسان»  تاثیر بسیاری داشت. او الهام‌بخش طیف وسیعی از نویسندگان بعد از خود بود که «آنتون چخوف»، «جورج اورول»، «ژان پل سارتر»، «ولادیمیر ناباکوف»، «ایوان تورگنیف» و «ماریو بارگاس یوسا» از جمله‌ آن‌ها هستند. «فلوبر روز هشتم می ۱۸۸۰ در سن ۵۹ سالگی درگذشت.
 
منبع:ایسنا
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.