سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پلیتیکو گزارش داد

پرونده جنجالی کلینتون و گردابی که رئیس «اف‌بی‌آی» در آن گرفتار است

رئیس اف‌ی‌آی پس از اعلام نتایج بررسی‌های مربوط به پرونده ایمیل‌های نامزد دموکرات انتخابات، تحت فشار هواداران و رهبران آمریکایی احزاب دموکرات و جمهوریخواه قرار گرفته است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از پلیتیکو، «جیمز کومی» رئیس سازمان پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) پس از اعلام این که پلیس آمریکا از بررسی ایمیل‌های محرمانه کلینتون مورد خاصی پیدا نکرده و او را بی گناه شناخته، مورد خشم هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات و همچنین ارزیابی اقداماتش توسط کنگره آمریکا قرار گرفته است.

کومی که حالا دیگر درگیر پرونده ایمیل‌های کلینتون شده بعید است بتواند به راحتی پای خود را از این موضوع بیرون بکشد.

پس از بی‌گناه جلوه دادن کلینتون به دلیل سواستفاده او از اطلاعات محرمانه و از طریق ایمیل‌هایش، رئیس اف‌بی‌آی خود را گرفتار در گردابی هولناک می‌بیند که به راحتی نمی‌تواند از آن فرار کرد. هم جمهوریخواهان و هواداران آن‌ها و هم دموکرات‌ها و حامیان آن‌ها نسبت به کومی بد گمان شده‌اند.

کومی در ماه جولای پرونده ایمیل‌های کلینتون را مختومه اعلام کرده بود و وی را مبری از خطا و گناه دانست. وی در روز 28 اکتبر از یافتن ایمیل‌های محرمانه بیشتر خبر داد و رای دهندگان آمریکایی مخصوصا دموکرات‌ها را در بازه 10 روزه قبل از انتخابات بهت زده کرد، کومی در نهایت روز گذشته 6 نوامبر طی گزارشی از بی‌گناهی کلینتون و فقدان اطلاعات کافی برای متهم ساختن کلینتون خبر داد.

«جان کورنی» عضو دموکرات کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «سوالات زیادی در مورد دخالت اف‌بی‌آی در موضوع ایمیل‌های کلینتون برای ما پیش آمده است که باید پرسیده شود.»

مشابه صحبت‌های کورنی را «چاک گراسلی» رئیس جمهوریخواه کمیته قضایی مجلس سنای آمریکا نیز بر زبان آورده است.

این اقدام کومی برای بررسی و جستجوی ناگهانی پرونده ایمیل‌های کلینتون راه را برای اقدامات مشابه اف‌بی‌آی در آینده نیز هموار کرد.

«مت میلر» سخنگوی وزارت دادگستری آمریکا نیز ضمن انتقاد شدید از اقدام کومی گفت: «فکر می‌کنم کومی باید به سوالات زیادی در این باره پاسخ دهد. مهم نیست چه حزبی کنترل کنگره را در دست خواهد گرفت ولی مدیر اف‌بی‌آی باید به صورت منظم نزد کنگره شهادت دهد و به سوالات زیادی در مورد چگونگی دخالت در این پرونده پاسخ دهد که پاسخ به این سوالات، کار بسیار سختی خواهد بود.»

احساسات بسیاری از دموکرات‌ها به دلیل اقدامات کومی جریحه‌دار شد اما شک و تردید آن‌ها نبست به کومی از بین نرفت. وزارت دادگستری آمریکا نیز به کومی توصیه کرده بود رسیدگی به این پرونده را به بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا موکول کند اما او طی نامه‌ای کنگره را از وجود ایمیل‌های جدید مطلع ساخت.

جمهوریخواهان آمریکا سعی کردند تا بیانیه جدید کومی را کوچک جلوه داده و آن را به بیانیه روز 28 جولای که کومی طی آن کلینتون را بی گناه معرفی کرده بود، ربط دهند.

پس از بیانیه اخیر رئیس اف‌بی‌آی که بر بی گناهی کلینتون صحه گذاشت، بسیاری از مردم آمریکا خواستار استعفای کومی شدند.

کومی که 4 سال است در اف‌بی‌آی مشغول کار است برای یک بازه 10 ساله به عنوان رئیس سازمان پلیس فدرال آمریکا برگزیده شده است.

البته هنوز هم مشخص نشده اف‌بی‌آی از ایمیل‌های جدیدی که به کلینتون مربوط می‌شده چه چیزی بدست آورده است.

گرچه بیانیه روز گذشته کومی از میزان اهمیت سیاسی افشای ایمیل‌های کلینتون کاسته اما رئیس اف‌بی‌آی هنوز در مورد اتمام بررسی‌های این سازمان در مورد پرونده کلینتون خبری نداده است.

این احتمال وجود دارد که رئیس اف‌بی‌آی توسط وزارت دادگستری آمریکا مورد بازرسی قرار گیرد تا علت افشای ایمیل‌های جدید کلینتون و دلیل ارسال نامه به کنگره آمریکا را بازگو کند.

گراسلی از بازرس کلِ وزارت دادگستری‌ آمریکا خواسته است تا در پاسخ به این سوالات مردم آمریکا را یاری کند.

از طرفی هم گروهای مبارزه فساد در آمریکا از اف‌بی‌آی خواسته‌اند تا همانطور که در مورد پرونده ایمیل‌های کلینتون همکاری کرده است در مورد دلایل افشاسازی کومی نیز بررسی‌هایی به عمل آورد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.