سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

شکارچی خاموش ارتش روسیه در راه سوریه + تصاویر

زیر دریایی بی‌سر و صدای کلاس کیلو معروف به شکارچی خاموش ارتش روسیه است سفر خود به سمت سوریه را آغاز کرد.

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زیر دریایی بی سر و صدای کلاس کیلو معروف به شکارچی خاموش ارتش روسیه است سفر خود به سمت سوریه را آغاز کرد. گفتنی است ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز سه زیر دریایی از این کلاس در اختیار دارد.

زیردریایی کلاس کیلو نوعی زیردریایی نظامی با موتور دیزلی - الکتریکی است که اولین آن‌ها در سال ۱۹۸۰ به خدمت نیروی دریایی شوروی درآمد. نام روسی مدل ابتدایی این زیردریایی پروژه ۸۷۷ پالتوس و نسخه پیشرفته‌تر آن پروژه ۶۳۶ وارشاویانکا است؛ اما بیشتر به نام کیلو شناخته می‌شوند که نام گزارشی ناتو این زیردریایی است.


در مجموع ۵۷ فروند از این زیردریایی ساخته شده که ۴۷ فروند از آن‌ها در نیروی دریایی هشت کشور روسیه، چین، هند، ویتنام، لهستان، الجزایر، رومانی و جمهوری اسلامی ایران فعال هستند. روسیه در سال ۲۰۰۷ قراردادی برای فروش سه دستگاه از این زیردریایی‌ها به ونزوئلا و دو دستگاه به اندونزی را نیز امضا کرد. تولید مدل پیشرفته‌تر پروژه ۶۳۶ از سال ۱۹۹۶ آغاز شد و تاکنون ده فروند برای چین، دو فروند برای الجزایر و یک فروند برای ویتنام ساخته شده و پنج فروند نیز برای ویتنام و شش فروند برای روسیه در کارخانه کشتی‌سازی سن‌پترزبورگ در حال ساخت است.

اولین زیردریایی کلاس کیلوی روسیه در اوایل دهه 80 به اب انداخته شد. این زیردریایی توسط شرکت تحقیقاتی ناوگان دریایی به نام Rubin در بندر سن پیترزبورگ ساخته و به آب انداخته شد. البته زیردریاییهای جدید کیلو از سالهای 95 به بعد تولید شده اند و بیشتر آنها صادر شده اند توسط کشتی سازی Komsomolsk در سن پیترزبورگ ساخته شده اند. 


مشخصات کیلو

وزن
2300 تا 2325 تن در سطح آب 
3076 تا 3950 تن در زیر آب 
سرعت 
11- 12 گره در سطح آب 
17 – 25 گره در زیر آب 
طول: 72.6 متر 
عرض: 9.9 متر 
آبخور: 6.5 متر 
حداکثر عمق: 300 متر 
حداکثر برد: 6000 مایل در سرعت 7 گره در زیر آب 
استقامت با یک بار سوپلای: 45 روز 


موتور
دو دیزل ژنراتور هر یک به توان 1000 کیلو وات
یک موتور به قدرت 5500 تا 6800 اسب بخار 
یک پروانه 7 تیغه 
پرسنل: 52 نفر 
تسلیحات
8 مقر استرلای 3 (SA-N-8 Gremlin) یا 8 مقر ایگلا (SA-N-10 Gimlet) Igla 
6 مقر پرتابگر اژدر 533 میلیمتری شامل 18 فروند اژدر VA-111 (w: c/nucl) یا 24 مین دریایی یا موشک ضد کشتی SS-N-27 Sizzler / P-900
تجهیزات الکترونیک 
سیستم سونار ACTIVE/PASSIVE
سیستم پردازش اطلاعات رزمی 
سیستم ناوبری کامپیوتری 
یک رادار هدف یابی MRK-50
یک سونار MGK-400 Rubikon موسوم به دندان کوسه 
دو پریسکوپ 

وزن این زیردریایی با بارگیری کامل در زیر آب به ۳ هزار تا ۳ هزار و ۹۰۰ تن می‌رسد و طول آن ۷۰ تا ۷۴ متر است. کیلو بیشتر به منظور ماموریت‌های ضد زیردریایی و ضدکشتی در آب‌های کم‌عمق طراحی شده‌است و به اژدرهای ۵۳۳ م‌م، موشک‌های ضدکشتی، مین‌های دریایی و موشک‌های دفاع هوایی کوتاه‌برد مسلح است. حفاظت از پایگاه‌های دریایی، تاسیسات ساحلی و خطوط کشتیرانی و انجام ماموریت‌های شناسایی و گشت‌زنی از دیگر وظایف این زیردریایی‌هاست که از بی‌صداترین زیردریایی‌های دیزلی دنیا به شمار می‌روند.



جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۹۹۱ قراردادی به ارزش ۷۵۰ میلیون دلار را برای خرید دو فروند زیردریایی کلاس کیلو از مدل پروژه ۸۷۷ئی با شوروی به امضا رساند که تا دو سال بعد به ایران تحویل شدند. یک دستگاه دیگر نیز در سال ۱۹۹۳ خریداری و به آن‌ها اضافه شد. این زیردریایی‌ها نخستین شناور زیرسطحی نیروی دریایی ارتش ایران محسوب می‌شدند که تا به امروز نیز باارزش‌ترین زیردریایی‌های این نیرو باقی‌مانده‌اند. این سه زیردریایی در ایران به ترتیب نور، طارق و یونس نامگذاری شده‌اند.

گزارش از حمیدرضا قربانی

انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.