به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شیراز؛ ندا محمدی مسئول سلامت روان مركز بهداشت شیراز، با تاكید بر نقش حوزه سلامت روانی و اجتماعی در حوادث و بلایا، گفت: به دنبال بروز حوادث غیرمترقبه، متخصصان بهداشت روان مانند روانپزشک، كارشناس سلامت روان و مددكار اجتماعی، در قالب تیم های حمایت روانی اجتماعی، به مداخله با واكنش ها و آسیب های روانی ناشی از حوادث و مسائل بعد از آن می پردازند، بی شک این مداخله زمانی بیشترین تاثیرگذاری را دارد.
وی با اشاره به كمک های ابتدایی روانشناختی و سلامت روان در شرایط بحرانی، افزود: به دنبال بروز بلایا، بیشتر افراد هیجان های ناخوشایندی را تجربه می كنند و این واكنش ها ممكن است تركیبی از سردرگمی، ترس، ناامیدی، درماندگی، بی خوابی، دردهای جسمانی، اضطراب و خشم، سوگ، شوک، خشونت و بی اعتمادی، احساس گناه و شرم، از دست دادن اعتماد و اطمینان از فرد باشد.
ندا محمدی اضافه کرد: در این مواقع می توان با كمک های روانشناختی، یك محیط امن و آسوده همراه با امید و توانمندی را فراهم كرد كه این همان امنیت و حمایت اجتماعی است.
مسئول سلامت روان مركز بهداشت شیراز با تاکید بر تامین نیازهای نخستین مانند غذا، سرپناه و خدمات پزشكی برای افراد آسیب دیده، ادامه داد: با فراهم كردن آسودگی و آرامش، می توان با گوش دادن به سخنان به افراد اجازه داد تا در خصوص احساساتشان توضیح دهند.
محمدی با اشاره به مواردی مانند فراهم كردن اطمینان خاطر و ارتباط با دیگران افزود: مهربان و دوستانه رفتار كردن اگر چه در شرایط پذیرا نشدن، ارائه اطلاعات درست و دقیق در مورد حادثه، آسیب و اقدامات در حال انجام، ارتباط با دوستان و آشنایان، دور هم جمع كردن افراد خانواده و فراهم کردن شرایطی كه كودكان به والدین و یا عضو نزدیكی از اعضا خانواده بازگردند، از موارد بسیار كمک كننده است.
او گفت: تامین نیازهای افراد، معرفی مكان های ارائه دهنده انواع خدمات دولتی و غیردولتی به مردم و آسیب دیدگان، ندادن اطمینان بی مورد به افراد، انتقاد نکردن از خدمات موجود و فعالیت های انجام شده، همگی از عمده فعالیت های تیم حمایت روانی اجتماعی است كه می تواند سبب امیدواری بیشتر شود.
انتهای پیام/ن