وی افزود: از گونههای گیاهی و جانوری در مناطق بکر و طبیعت لرستان 100 گونه گیاهی و پنج گونه جانوری اندمیک هستند که از جمله سمندر، وزغ و سه گونه ماهی کور غار از گونههای اندمیک جانوری استان به شمار میروند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: طبیعت غنی و بکر لرستان زیستگاه اصلی خرس و پلنگ است که در سالهای اخیر علاوه بر مشاهده این گونهها توسط بومیان منطقه، دوربینهای تلهای موارد متعددی را به ثبت رساندهاند.
فتحی بیرانوند افزود: حضور این گونههای جانوری در مناطق طبیعی بیانگر اکوسیستم جانوری کامل است چراکه گونههای خرس و پلنگ، گونه چتری به شمار میروند و نشانگر چرخه کامل جانوری در مناطق هستند.
وی گفت: سالهای گذشته در مناطق تحت مدیریت و حفاظت استان و پناهگاههای حیات وحش گونههای در حال انقراض کل، بزکوهی، قوچ و میش در این استان احیا شد.
فتحی بیرانوند تنوع زیستی در لرستان را کم نظیر خواند و افزود: 11 استان کشور از منطقه جنگلی زاگرس بهرهمند هستند ولی لرستان بیشترین سهم را از این جنگلها دارد که این موضوع یکی از دلایل تنوع گسترده اکوسیستم گیاهی و جانوری در استان بوده و طبیعتی بکر و غنی را به لرستان بخشیده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان افزود: در راستای حفاظت از این طبیعت بکر و برخورد با متخلفان زیست محیطی که باعث صدماتی به این منطقه شدهاند، اقدامات قابل توجهی توسط دولت تدبیر و امید انجام شده است.
وی گفت: شکارهای غیرمجاز در لرستان به دلیل وفور اسلحه در دست مردم خسارتهایی به طبیعت وارد کرده به طوری که در چهار دهه اخیر 10 درصد حیات وحش توسط متخلفان زیست محیطی از بین رفته است.
فتحی بیرانوند گفت: در دولت یادهم برای جلوگیری از بحرانهای زیست محیطی توجه به محیط زیست، ساخت پاسگاههای محیط بانی، افزایش جرایم صید و شکار و حمایت قوه قضاییه در دستور کار قرار گرفت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان افزود: 9 شعبه رسیدگی به تخلفات زیست محیطی برای نخستین بار در سطح کشور در لرستان راهاندازی شده و به منظور حفاظت از محیط زیست استان با دستور رئیس کل دادگستری اسلحه متخلفان زیست محیطی ضبط و مجوز آنها باطل میشود.
وی فرهنگسازی و تبیین اهمیت حفاظت از حیات وحش را در سطح استان ضروری دانست و گفت: فرهنگسازی و نهادینه کردن حراست از محیط زیست با برنامههای منظم و کارشناسی باید مدنظر قرار گیرد.
انتهای پیام/م