سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ابتکار مطرح کرد:

58 درصد از گونه‌های جانوری جهان از بین رفتند/ لزوم ورود شرکت‌های بیمه برای حفاظت از حیات وحش

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: 58 درصد از گونه‌های جانوری جهان از بین رفتند که اگر همین رویه ادامه یابد دو سوم آن‌ها نیز تا سال 2030 از بین خواهند رفت.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در حاشیه مراسم رونمایی از اطلس مهره‌داران کشور، اظهار داشت: مطالعه وسیع انجام شده بر روی هزاران گونه جانوری و تنوع زیستی از سال 1970 تا 2012 نشان می‌دهد که 58 درصد از گونه‌های جانوری جهان از بین رفته‌اند، این آمار بسیار تکان‌دهنده بوده و زنگ خطری برای تنوع زیستی دنیا محسوب می‌شود، البته در آب‌های شیرین وضعیت بدتر است که اگر همین روند ادامه یابد دوسوم این گونه‌ها نیز طبق پیش‌بینی ارائه تا سال 2030 از بین خواهند رفت.

وی تأکید کرد: بنابراین موضوع حفاظت و توجه به گونه‌های زیستی و حیات‌وحش از اهمیت جهانی برخوردار است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: کنوانسیون تنوع زیستی و ساز و کار بین‌المللی همانند اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت IUCN در  این زمینه در حال فعالیت هستند و علاوه بر تدوین گزارش‌ها به آگاهی بخشی، اصلاح سیاست‌ها و جلب مشارکت مردم و دولت‌ها برای تغییر رویه و حفاظت از طبیعت تلاش می‌کنند.

ابتکار با اشاره به اینکه در حال حاضر انسان به دوره‌ای رسیده که لزوم تغییر را در روند زندگی خود درک می‌کند، افزود: اگر انسان خطایی در مجرای به هم پیوسته عالم مرتکب شود در اصل ابتدا تیشه به ریشه خود زده است چرا که همه نگاه‌های علمی بر این باورند که نگاه‌ سلطه‌جویانه و مصرف گرایانه انسان زنگ خطر را به صدا درآورده است.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه دولت‌ها اقدامات خوبی را در زمینه محیط زیست شروع کرده‌، گفت: بحث تغییر اقلیم و خشکسالی برای حضور گونه‌های جانوری و گیاهی چالش‌ساز شده و باید گفت که در بروز تغییر اقلیم و خشکسالی انسان دخیل بوده است، کشور ما هم مستثنی از این اتفاق جهانی نبوده و نمی‌توانیم موضوع حیات‌وحش و تنوع زیستی را جدای از این مسئله بدانیم.


* اطلس 5 گانه مهره‌داران کار عظیمی است

ابتکار در خصوص اطلس مهره‌داران تصریح کرد: اطلس 5 گانه مهره‌داران کاری بسیار علمی، تحقیقاتی، دو زبانه و تصویری بوده است و به عنوان یک برنامه مدیریت ارزشمند تلقی می‌شود، چراکه برای بر طرف کردن چالش‌ها نمی‌توانیم با سردرگمی علمی و نبود اطلاعات کامل و جامع از عهده تکالیف ملی خود بر آییم.


*لزوم ورود شرکت های بیمه برای حفاظت از حیات وحش 

وی افزود: تاکنون يوز پلنگ و پلنگ ايرانی بیمه شده‌اند اما برای حفاظت بیشتر از شرکت‌های بیمه خواستاريم تا وارد عمل شوند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تأکید کرد : بیمه‌گذار باید برای بیمه خرس سیاه،  خرس قهو ه‌ای، میش‌مرغ و گوزن زرد ایرانی وارد عمل شود. 

 ابتکار تصریح کرد : دیگر فرصتی برای بی تفاوتی نسبت به محیط زیست و گونه های حیات وحش باقی نمانده است و باید گذشته را جبران کنیم .


*مشارکت مردم وموفقيت پروژه یوزپلنگ

وی افزود : در معاونت محیط زیست طبیعی برنامه های مدیریت راهبردی به خصوص در حوزه پلنگ ایرانی و یوزپلنگ آسیایی را داشته ايم که اکنون در حال اجرا شدن است که در آن آگاهی مردم و جلب مشارکت مردمی پررنگ بوده است، و حتما بخشی از موفقیت پروژه یوزپلنگ،  به دلیل مشارکت مردمی بوده است.

وی با اشاره به اهمیت مشارکت مردمی در حفظ محیط زیست گفت: دامداران ، کشاورزان و شکارچیانی که در محدوده مناطق این گونه ها زندگی می کنند باید به این آگاهی برسند که این گونه ها در معرض تهدید جدی هستند و در سال های گذشته جمعیت آن ها کاهش یافته است به طوری که تنوع ژنی و فرسایش آن را به همراه دارد و باعث بروز آسیب های جبران ناپذیر می شود، بنابراین باید به اهمیت موضوع حیات وحش، تنوع زیستی و حفاظت از طبیعت پی برند و  آگاهی های لازم را بدست آورند، ما نیز در آموزش و اصلاح الگوی رفتاری موفق بوده ایم و این هدف نهایی برنامه‌های مدیریت راهبردی است.


*ارتقاء همکاری سمن ها با سازمان حفاظت محیط زیست 

معاون رئیس جمهور با توصیه به سازمان های مردم نهاد و دانشگاه ها برای همکاری با سازمان محیط زیست افزود : این هم‌پیمانی باید رخ دهد، حتما سازمان محیط زیست و دولت به تنهایی نخواهند توانست وظیفه حفاظت را انجام دهند و در کنار آن دانشگاه ها، سازمان‌های مردم نهاد و بخش خصوصی باید کمک کنند.

ابتکار در پایان با بیان اینکه طبیعت، سرمایه ملی ما است و همه باید برای این داشته ها تلاش کنند، تصریح کرد: این وظیفه همگانی همه افراد بشر است که برای حفظ محیط زیست تلاش کنند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.