به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بندرعباس،مسعود گرگیج مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان پیش بینی کرد تا پایان فصل برداشت 8 هزار تن خرمای پیارم از نخلستان ها برداشت شود که در مقایسه با پارسال 15 درصد افزایش دارد.
خرمای پیارم یا خرمای شکلاتی در بیش از 2 هزا هکتار از نخلستان های شهرستان حاجی آباد تولید می شود.
وی افزود: تامین نهال کشت بافت، رعایت بهداشت باغ ها ، تغذیه مناسب و بارور شدن نهال های سال های پیش از عوامل افزایش تولید خرمای پیارم است.
این خرما به علت خشک و قابل نگهداری بودن در مدت طولانی، طرفداران زیادی دربازارهای داخلی وخارجی دارد .
برداشت پیارم از مهر آغازشده و تا اوایل آذر ادامه دارد.
خرمای پیارم حاجی آباد به عنوان مرغوب ترین خرمای صادراتی کشور و میراث ملی هرمزگان امسال در فهرست آثار طبیعی ملی ایران به ثبت رسید.
خرمای پیارم دارای ویتامین ب یک وب دو ، مواد معدنی،کلسیم ، پتاسیم ، فسفات ، منیزیم و آهن است .
در هرمزگان 55 نوع خرما تولید می شود که 20 نوع آن تجاری داخلی و خارجی است و سه نوع پیارم ، خاصویی ومضافتی به خارج از کشور صادرمی شود .
هرمزگان با برداشت هر سال 150 هزار تن خرما از 38 هزار هکتار رتبه چهارم تولید و سوم سطح زیر کشت خرما را در کشوردارد .
برداشت خرما در هرمزگان با خرمای آل مهتری از اول خرداد آغاز می شود و با برداشت پیارم به پایان میرسد.
انتهای پیام/ز