سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صادرات سیب زمینی، مرهم درد کشاورزان

کارشناسان معتقدند صادرات و فرآوری محصولات کشاورزی مرهم درد بی برنامگی ها در بحث کشت محصولات مختلف است.

رحیم نیازی رئیس هئیت مدیره انجمن سیب زمینی کاران در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی سطح زیر کشت این محصول در مقایسه با سال گذشته 15 الی 20 درصد کاهش یافته است.

وی افزود: میزان تولید به سبب برخی عوامل از قبیل گرمای هوا وکاهش در آمد کشاورزان در اثر نرخ پایین خرید این محصول تقلیل یافته است.

نیازی با بیان اینکه قیمت تمام شده هر کیلو سیب زمینی برای کشاورز 800 تومان تمام می شود،ادامه داد: این درحالی است که هر کیلو سیب زمینی درجه یک 550 تا 600 تومان از کشاورز خریداری می شود که این امر بیانگر زیان است.

رئیس هئیت مدیره انجمن سیب زمینی کاران در خصوص روند صادرات این محصول نیز اظهار کرد: در حال حاضر روند صادرات به کندی پیش می رود، از این رو ساماندهی مشوق های صادراتی می تواندگامی در راستای حل مشکلات این بخش باشد.





کشاورزان مازاد تولید نکنند

عباس کشاورز معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی نیز در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تولید 5 میلیون و 300 هزارتن سیب زمینی در سال جاری بیان کرد: سال گذشته 624 هزارتن سیب زمینی به بازارهای هدف صادر شد و کماکان برنامه هایی برای صادرات و حمایت از کشاورزان در حال اجرا است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با توجه به آنکه سیب زمینی یک کالای سنگین است لذا صادرات آن به نقاط دور دست صرفه اقتصادی ندارد از این رو  به برخی کشورها همچون جمهوری آذربایجان، همسایگان شمالی، عراق، اقلیم کردستان و تا حدودی به افغانستان صادر انجام می شود.

معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تابستان و اوایل پاییز بهترین فصل برای صادرات سیب زمینی است، تصریح کرد: صادرات سیب زمینی بهتر است در فصولی اتفاق بیفتد که کشورهای منطقه با کمبود این محصول مواجه باشند.

کشاورز ادامه داد: سیب زمینی قابلیت نگهداری بالایی ندارد از این رو به تمامی کشاورزان توصیه می کنیم با رعایت برنامه کشت از مازاد تولید جلوگیری کنند.






 راهکار اساسی در جهت صادرات اندیشیده شود

راضی نوری عضو کمیسیون مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،، بیان کرد: سال گذشته امحای سیب زمینی یکی از اقدامات نسنجیده وزارت جهاد کشاورزی بود چرا که الگوی کشت برای این محصول رعایت نشده بود.

وی افزود: با توجه به آنکه سیب زمینی قابلیت نگه داری بالایی ندارد لازم است که با تجهیز محل نگه داری پایداری محصول را افزایش دهیم ضمن آنکه تمهیداتی را برای بازارهای صادراتی بیندیشیم.

نوری تصریح کرد: معتقدیم که امنیت غذایی کشور باید با اتکا به محصولات کشاورزی داخلی تامین شود از این رو باید تولید محصولات کشاورزی را طبق برنامه اساسی پیش بریم.




انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۴۵ ۱۵ آبان ۱۳۹۵
اینجانب کارشناس کشاورزی و ساکن استان کردستان شهرستان قروه می باشم که این شهرستان سالانه بطور میانگین حدود 3000 هکتار زیر کشت سیب زمینی داره ، این در حال که به علت کشت بیش از حد تو منطقه سطح ابهای زیر زمینی طی سالهای اخبر به بیان کارشناسان مربوط بطور چشمگیری کاهش پیدا کرده که با توجه به نیاز 250 تا 300 لیتری اب برای تولید یک کیلو سیب زمینی نمی دانم چرا دولت از کشت بیش از حد تو منطقه جلوگیری نمیکنه و از کشت جایگزین مثله کشت سیر،یونجه و ... استفاده نمیکنه .
البته بظره من خود کشاورزا هم مقصرن با توضیحاتی که اقای نیازی رئیس هئیت مدیره انجمن سیب زمینی دادن تولید هر کیلو در حدود 800 تومن نیاز داره .
اگه کشاورزا پول زیاد نداشته باشن هیچ وقت نمیان هر ساله این وضعبت رو تحمل کنن.
ناشناس
۰۹:۴۵ ۱۵ آبان ۱۳۹۵
اینجانب کارشناس کشاورزی و ساکن استان کردستان شهرستان قروه می باشم که این شهرستان سالانه بطور میانگین حدود 3000 هکتار زیر کشت سیب زمینی داره ، این در حال که به علت کشت بیش از حد تو منطقه سطح ابهای زیر زمینی طی سالهای اخبر به بیان کارشناسان مربوط بطور چشمگیری کاهش پیدا کرده که با توجه به نیاز 250 تا 300 لیتری اب برای تولید یک کیلو سیب زمینی نمی دانم چرا دولت از کشت بیش از حد تو منطقه جلوگیری نمیکنه و از کشت جایگزین مثله کشت سیر،یونجه و ... استفاده نمیکنه .
البته بظره من خود کشاورزا هم مقصرن با توضیحاتی که اقای نیازی رئیس هئیت مدیره انجمن سیب زمینی دادن تولید هر کیلو در حدود 800 تومن نیاز داره .
اگه کشاورزا پول زیاد نداشته باشن هیچ وقت نمیان هر ساله این وضعبت رو تحمل کنن.