وی در پی بازداشت مدیران و نویسندگان روزنامه جمهوریت ترکیه در حساب توییتر این را اقدامی سیاسی دانست و تاکید کرد، دولت ترکیه از خطوط قرمز آزادی اندیشه عبور کرده است.
رئیس پارلمان اروپا افزود: به نظر می رسد ، ادامه پاکسازی با هدف تامین امنیت و موازین حقوقی صورت نمی گیرد بلکه علت آن نگرانی های سیاسی است.
مارتین شولس افزود : بحث ها درباره بازگرداندن مجازات اعدام، بازداشت شهرداران منتخب ، لغو انتخاب روسای دانشگاه ها از طریق برگزاری انتخابات نشان میدهد که دولت ترکیه در پی تامین اتحاد نیست بلکه در پی ایجاد تفرقه است.
در هیمن حال، نماینده سازمان امنیت و همکاری اروپا در امور آزادی رسانه ها، بازداشت مدیران و نویسندگان روزنامه جمهوریت ترکیه را غیر قابل قبول دانست.
دونیا میاتوویچ، بازداشت مدیران و نویسندگان روزنامه جمهوریت را محکوم و آن را آخرین ضربه به آزادی رسانه ها در ترکیه توصیف کرد.
وی تاکید کرد مقامات ترکیه باید بار دیگر فضای آزادی مطبوعات و رسانه ها را در ترکیه تامین کنند.
از سوی دیگر، رئیس بزرگترین حزب مخالف دولت در مجلس ترکیه دیروز در پی بازداشت مسئولان و مقاله نویسان روزنامه جمهوریت، جامعه ترکیه را به دفاع از مردمسالاری فراخواند.
کمال قلیچدار اوغلو دیروز با حضور در دفتر مرکزی روزنامه جمهوریت در آنکارا گفت : روی سخن من با همه روشنفکران، جوانان و زنان است، همه باید در کنار یکدیگر از مردمسالاری حمایت کنیم.
رئیس حزب جمهوریت خلق با اشاره به اینکه همه احزاب سیاسی، سازمان های مردم نهاد و اتحادیههای صنفی با کودتای نافرجام 15 ژوییه مخالفت کرده اند، گفت: این موضوع در تاریخ ترکیه بیسابقه بود؛ اما بجای تقویت این دیدگاه ها اکنون با یک کودتای متقابل مواجه شده ایم.