خالد یمانی در سخنان خود در نشست شورای امنیت برای بررسی اوضاع یمن گفت: در ابتدا از تلاش های مهم اسماعیل ولد الشیخ احمد، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن، برای حصول توافق صلح در این کشور تشکر می کنم، توافقی که به «کودتا» علیه دولت یمن پایان می دهد و «مصائبی» را که شبه نظامیان حوثی (جنبش انصارالله) و علی عبدالله صالح از ماه سپتامبر سال 2014 علیه ملت یمن به راه انداختند، متوقف می کند. همچنین از استیون اوبراین، معاون امور بشردوستانه دبیر کل سازمان ملل، تشکر می کنم. اظهارات اعضای شورای امنیت بیانگر نگرانی عمیق کشورهای عضو درباره اوضاع فاجعه بار یمن است. امروز پس از گذشت دو سال از کودتا در یمن به نظر می رسد با اوضاع مبهم و سیاهی روبرو هستیم.
وی در ادمه ادعاهایش بیاساسش گفت: «شبه نظامیان حوثی (نیروهای مردمی جنبش انصارالله،) که متحد رئیس جمهور سابق یمن هستند، سرنوشت ملت یمن را نابود و منابع اندک این کشور را غارت و زمینه را برای گسترش بیماری و گرسنگی در کشور فراهم کرده اند. این نیروها همه مردم یمن را تهدید می کنند که یا باید طرح کودتای آنان و سیاست فرقه گرایی سیاسی و طرح ایران را در صنعا و ایجاد کانون های دائمی تنش را در شبه جزیره عربستان و منطقه خلیج (فارس) بپذیرند و یا این که با مرگ و ویرانی روبرو شوند.»
نماینده دائم دولت فراری یمن ادعا کرد: معاون امور بشردوستانه دبیر کل سازمان ملل و نماینده برنامه جهانی غذا بخش کوچکی از وضع انسانی را در یمن بیان کردند. توضیح این افراد بر اساس گزارش آنان از مناطق تحت سیطره کودتاچیان بوده است. کودتاچیان مانع از ارسال کمک های بشردوستانه به شهر محاصره شده تعز شده اند و اجازه ندادند هیئت سازمان ملل وارد این شهر شود.
یمانی بدون اشاره به جنایات عربستان سعودی و همپیمانانش علیه مردم یمن، مدعی شد: کودتاچیان بر ادامه دادن و گسترش جنگ اصرار کردند و از آتش بس برای وارد کردن موشک های میان برد قاچاقی استفاده کردند! برد این موشک ها به بیش از ششصد کیلومتر می رسد. در چند روز گذشته این موشک ها اراضی مقدس همه مسلمانان را در عربستان سعودی هدف قرار داد. گزارش کمیته مجازات سازمان ملل و گزارش ناوگان دریایی آمریکا در منطقه بر ادامه اقدام ایران به ارسال کشتی به کودتاچیان در یمن تاکید دارد.
وی در ادامه در اظهاراتی گستاخانه علیه کشورمان گفت: تاکنون شورای امنیت در صدور بیانیهای در محکوم کردن ایران به عنوان کشور «حامی تروریسم» شکست خورده این در حالی است که شمار زیادی از اعضای شورای امنیت نامه های مختلفی در این زمینه به دبیر کل سازمان ملل و شورای امنیت ارسال کرده اند.
نماینده دائم دولت مستعفی و فراری یمن در ادامه ادعاهای خود بیان داشت: صلح همچنان گزینه ما در دولت یمن به عنوان یک اصل برای پایان یافتن مصائب ملت صبور یمن است که همچنان پیامدهای جنگ ظالمانه شبه نظامیان حوثی و عبدالله صالح را به همه نقاط این کشور تحمل می کند!
یمانی در ادامه اظهارات بیپایه و اساس خود گفت: زمانی که بر اهمیت منابع سه گانه برای حل بحران یمن تاکید می کنیم، طرف کودتاچی از عمل کردن به این منابع خودداری می کند و به اقدامات غیر قابل و یکجانبه خود بر خلاف خواستههای جامعه بینالمللی ادامه می دهد و به اقداماتی نظیر تشکیل موجودیت سیاسی برای اداره کشور و مکلف کردن افراد برای تشکیل کودتا روی آورده است.
وی مدعی شد: هر ایده ای که به پایان یافتن کودتا در یمن و عقب نشینی از همه شهرها و نهادهای دولتی و تسلیم سلاح و موشک و آزادی زندانیان منجر نشود به معنای همراهی با شبهنظامیان و پذیرش منطق تروریسم و سیطره آن بر منابع ملت هاست.
نماینده دائم دولت مستعفی و فراری یمن در ادامه ادعا کرد: ما در دولت یمن بارها هشدار دادیم افزایش فشار بر «دولت قانونی یمن» به تقویت جایگاه کودتاچیان منجر خواهد شد و جامعه بین المللی نخواهد توانست در تلاش برای بازگشت دولت یمنی مشارکت داشته باشد و این حس را در میان کودتاچیان تروریست تقویت خواهد کرد مبنی بر این که جامعه بین المللی بیش از هر زمان دیگری به درک «طرح توسعهطلبانه ایران» را در یمن نزدیک شده است.
خالد یمانی همچنین مدعی شد: ما بارها در شورای امنیت تاکید کردیم امروز جنگ در یمن می تواند متوقف شود. ملت یمن که در سیطره کودتاچیان حضور دارد ، مخالف کودتای شبه نظامیان است. مردم یمن خواهان پایان یافتن جنگ ظالمانه در این کشور هستند. من از ملت یمن می خواهم تا علیه شبه نظامیان قیام کنند.
وی در پایان گفت: دولت یمن بار دیگر از تلاش های دبیرکل سازمان ملل، فرستاده ویژه این سازمان در امور یمن، شورای امنیت، سفرای گروه هجده کشور برای استقرار صلح و امنیت در یمن، برادران عربستان سعودی، امارات عربی متحده، مصر و دیگر کشورهای عضور ائتلاف عربی برای بازگرداندن «دولت قانونی» به یمن تشکر می کند. دولت یمن از همه اعضای شورای امنیت می خواهد به تلاش های یکپارچه خود ادامه بدهد. این تلاش ها از سال 2011 آغاز شده است. به دلیل موضع یکپارچه شورای امنیت بوده که دستاوردهای زیادی در مشارکت با دولت یمن محقق شده است و این دستاوردها به کارنامه درخشان سازمان ملل در حل درگیری ها در جهان اضافه شده است.
مدارس، بیمارستانها، مناطق مسکونی، جادهها، بازارها و اردوگاههای پناهجویان به دفعات در این حملات بمباران شدهاند.
سازمان ملل نهم شهریور اعلام کرد از زمان آغاز عملیات عربستان سعودی در یمن، بیش از 10 هزار نفر کشته شدهاند.
براساس اعلام این نهاد بینالمللی، بیشتر قربانیان حملههای عربستان غیرنظامی بودهاند.