سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

نوجوانی میلیاردرهای موفق فناوری جهان چگونه گذشته است؟

زندگی افراد موفق در عرصه‌های مختلف حتی در دوران کودکی و نوجوانی نیز متفاوت از دیگران بوده است.

به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دوره نوجوانی یکی از مهمترین دوره‌های زندگی هر انسانی است. دورۀ شناخت خود و آمادگی یافتن برای ورود به مرحله‌ای که آینده بر اساس آن شکل می‌گیرد. مرور زندگی انسان‌های موفق در طول تاریخ نیز مؤید این است که اکثر آنها نوجوانی متفاوتی داشته‌اند. قطعاً مقایسه نوجوانان امروز با این افراد کار درستی نیست اما ذکر نکاتی از این برهه از زندگی افرادی مانند بیل گیتس و استیو جابز که رهبران فناوری در قرن حاضر لقب گرفته‌اند می‌تواند کمکی برای دستیابی به موفقیت باشد.

آنها زمان زیادی را در تنهایی سپری کرده‌اند

اکثر این افراد زمان زیادی از دوران کودکی و جوانی‌شان را در تنهایی سپری کرده‌اند  و این روند درصد زیادی از زندگی حال آنها را نیز در بر می‌گیرد؛ بسیار بیشتر از آنچه که دیگران تصور می‌کنند. این دسته از افراد موفق به‌ویژه در سنین رشد، بیشتر وقتشان را در تنهایی می‎گذرانند تا فرصت بیشتری برای اکتشاف، یادگیری، خیال‌پردازی و رویاپردازی داشته باشند.




مطالعه، در زندگی آنها سهم عمده‌ای داشته است

اگر می‌خواهید در زندگی موفق شوید کتاب و مقاله زیاد بخوانید. اما این مطالعه فقط به کتاب‌های ساده‌ای همچون هری پاتر اختصاص نداشته باشد. برای باز شدن ذهنتان سعی کنید متون مشکل‌تری را انتخاب کنید. برای مثال، رمان‌های مختلف، قرآن و افسانه‌های کهن می‌تواند نمونه‌های جالبی باشد. به رمان‌های ارنست همینگوی، شکسپیر و ... نیز اکتفا نکنید و به دنبال نویسنده‌های جدید بگردید.
افرادی مثل بیل گیتس و  استیو جابز  نیاز سیری‌ناپذیری به یادگیری مطالب جدید داشتند. این افراد در حالی وارد کلاس می‌شدند که کتاب یا مجله‌ای (در روزهایی که کتاب‌ها کاغذی بود) در دست داشتند و در حال مطالعه آن بودند. آنها حتی در این راه صدمه هم دیده‌اند چون سرشان دائم در کتاب بوده و متوجه اطرافشان نبوده‌اند. والدین این افراد معمولا این جمله را برای آنها زیاد به کار می‌بردند که "بسه اینقدر سرت تو کتاب نباشه".
امروزه دایره‌المعارف‌های رایگان در اینترنت به‌وفور در دسترسند  اما آنقدر وسیع هستند که خواندن آنها یک عمر زمان می‌برد. بنابراین انتخاب موضوع مطالعه کمی نسبت به گذشته سخت‌تر شده. اما مطالعه همچنان اهمیت خود را از دست نداده است.



بازی‌های آنها مثل کودکان دیگر نبوده است

در سنین کودکی، بیشتر این افراد زمان بیشتری نسبت به سایرین برای بازی صرف کرده‌ و. تعداد اندکی از آنها به دنبال ورزش‌های سازمان‌یافته رفته‌اند.آنها به جای اینکه وقتشان را در رختخواب، حیاط خانه یا پارک نزدیک خانه بگذرانند، خودشان به تنهایی بازی می‌کردند. آنها به قدرت تخیل خود اجازه پرواز می‌دادند. گاه در خیال خود مأمور سری بودند، گاه اژدهایی را از پای درمی‌آوردند، گاه سربازانشان را برای مبارزه سازماندهی می‌کردند، و گاهی کسب‌و کاری برای خودشان به راه می‌انداختند.



زیاد آزمایش می‌کردند

حیرت‌انگیز است اگر بدانید این افراد چه وسایلی را به آتش کشیده‌ و منفجر کرده‌اند، چه تعداد حشره بیگناه را گرفته و درباره آنها مطالعه کرده‌اند، چه تعداد لانه پرنده ساخته‌اند و .... حتی می‌توان حدس زد آنها برای رسیدن به هدف، چندین بار خواسته یا ناخواسته به خود شوک الکتریکی وارد کرده‌اند.

فعالیت‌های خلاقانه داشتند

بسیاری از افراد موفق عرصه فناوری، درصد زیادی از کودکی‌ و بزرگسالی‌شان را صرف کارهای خلاقانه کردند.آنها داستان کوتاه و نمایشنامه نوشته‌اند، مجسمه ساخته‌اند، نقاشی کرده‌اند، شعر گفته‌اند، برنامه کامپیوتری نوشته‌اند و ...

مصرف‌کننده صرف نبودند

مطالعه کردن، تماشای فیلم‌های لذت‌بخش، گوش دادن به موسیقی و ... راه‌های خوبی برای پر کردن اوقات فراغت هستند اما "انفعالی" و به عبارتی "مصرفی" هستند. اکثر  افراد موفق بخش زیادی از وقتشان را صرف ساختن کرده‌اند. آنها سعی می‌کردند آغازگر و خلق‌کننده چیزی باشند نه مصرف‌کننده صرف و این نکته بسیار مهمی است.



امروزه والدین، تنهایی فرزندانشان را نمی‌پسندند

در طول 30 سال گذشته اتفاقاتی افتاده که والدین را تشویق می‌کند زمان بیشتری را با فرزندانشان بگذرانند. آنها تمایل زیادی دارند فرزندانشان را در کلاس‌های ورزشی و هنری ثبت نام کنند. این کار با وجود خوبیهای بسیاری که دارد یک نتیجه مهم و تا حدی نامطلوب دارد و آن این است که کودکان دیگر مثل گذشته زمانی برای تنها بودن ندارند. حتی وقتی تنها هستند نیز ابزاری مانند شبکه‌های اجتماعی، پیامک و... در اختیار دارند که آنها را با گروه‌های بزرگتر مرتبط می‌کند.

هدف، مقایسه نوجوانان امروز با دوره نوجوانی افرادی مانند استیو جابز و یا بیل گیتس نیست اما انتظار این است که با توجه به شرایط و موقعیت نوجوانان امروز، بهترین راهبرد برای آنها اتخاذ شود؛ راهبردی که نوجوانان را در مسیری قرار دهد که بیل گیتس و امثال وی قدم گذاشتند.

گزارش از زهرا زادفرج

انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۲۶ ۲۷ تير ۱۳۹۶
ما هم نوجوانی مان را صرف اذیت همسایه ها کردیم .....
ناشناس
۱۱:۰۴ ۱۲ آبان ۱۳۹۵
آفرین
ناشناس
۱۴:۱۸ ۱۱ آبان ۱۳۹۵
البته بهتر بود می فرمودند نبوغ دینی و هوش معنوی داشته باشند مهم است.
ناشناس
۰۸:۲۹ ۱۱ آبان ۱۳۹۵
ممنون از متنتون ، آموزنده بود
ناشناس
۰۱:۵۲ ۱۱ آبان ۱۳۹۵
و تمامی ویژگی های فوق رو جوانانه ایرانی دارند ولی وقتی فکر و ذکرشون تو شبکه های اجتماعی و ماهواره و ... باشه هیچ وقت هیچی نمیشند.