سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آغاز فاز جدید همکاری‌های گمرکی میان ایران و چین؛

ترانزیت کالای چینی از مسیر ایران به اروپا

همکاری‌های گمرکی میان ایران و چین وارد فاز جدیدی شد و در گام اول قرار است چین کالاهایش را از مسیر ایران به اروپا ترانزیت کند.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روابط عمومی گمرک ایران، گفت‌وگوهای نهایی برای اجرایی شدن این طرح مهم با حضور یک هیأت بلندپایه از گمرک چین در تهران نهایی شد و قرار است به زودی وارد فاز اجرایی شود.

بنابراین گزارش، این طرح یک پروژه بزرگی را شامل می‌شود که چینی‌ها از آن با عنوان راه ابریشم دریایی نام می‌برند و بانک توسعه آسیایی از این طرح حمایت مالی می‌کند.

چین قصد دارد تا راه ابریشم را در دو حوزه جاده‌ای و دریایی احیا کند که با توجه به فازهای متعدد این طرح و مشکلات موجود در مسیر حمل‌ونقل جاده‌ای، مذاکرات راه ابریشم دریایی با محوریت گمرکات ایران و چین نهایی شده و به زودی وارد فاز اجرایی خواهد شد. براساس این طرح چین کالاهای خود را به بنادر ایران منتقل و سپس از طریق مرزهای زمینی از ایران به اروپا ترانزیت می‌کند که بسیار کوتاه‌تر از مسیر قبلی خواهد بود.

این طرح بزرگ‌ترین برنامه اقدام مشترک در زمینه همکاری‌های گمرکی میان گمرکات دو کشور نیز لقب گرفته است چرا که گمرکات ایران و چین تاکنون در این سطح همکاری مشترک گمرکی با یکدیگر نداشته‌اند. زمینه‌های مقدماتی این طرح مهم همزمان با سفر رئیس جمهوری چین به ایران و پس از دیدار با دکتر روحانی و با امضای یک تفاهم‌نامه همکاری میان رؤسای گمرکات ایران و چین فراهم شد و مسعود کرباسیان رئیس کل گمرک ایران نیز از مدیران گمر ک خواست که با توجه به تاثیرات زیاد اقتصادی این طرح زمینه‌های اجرایی شدن آن را در اسرع وقت فراهم کنند.

براساس این گزارش، امنیت مرزهای سرزمینی ایران برای ترانزیت کالا یکی از عمده‌ترین دلیل اجرایی شدن پروژه راه ابریشم دریایی است که هم‌اکنون 100کشور جهان از مسیر ترانزیتی ایران برای عبور کالاهای خود استفاده می‌کنند و چینی‌ها در مذاکرات خود با طرف ایرانی به این موضوع اشاره داشته‌اند.

پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که با اجرایی شدن طرح ترانزیت کالاهای چینی از مسیر ایران به اروپا و کشورهای همسایه در گام نخست علاوه بر استفاده از ظرفیت‌های خالی ناوگان حمل‌ونقل دریایی، جاده‌ای و بندری به طور میانگین سالانه این طرح ده‌ها میلیون دلار درآمد ارزی برای کشورمان به دنبال خواهد داشت.

مذاکرات برای تسهیل صادرات میان گمرکات ایران و چین

روز گذشته یک هیأت عالی‌رتبه از گمرک چین متشکل از هوآبینگ بای ناظر گمرکات منطقه شیامن؛ یایاوی مدیر بخش کنترل و بازرسی‌های گمرکی؛ لوپینگ ژانگ مدیر بخش دریافت عوارض؛ یی سای معاون اداره عمومی کشور چین؛ فومنگ هوآنگ معاون بخش مبارزه با قاچاق و لنگیو آن ین مقام ارشدگمرک فرودگاه بین‌المللی شهر شیامن به تهران آمدند و علاوه بر راه ابریشم دریایی درخصوص تسهیل صادرات نیز مذاکراتی با فرود عسگری معاون فنی و امور گمرکی داشتند. عمده محور مذاکرات ارائه تسهیلات گمرکی به صادرات پتروشیمی و فراورده‌های نفتی در استان شیامن چین بود و مقرر شد صادرکنندگان این کالاها که عمده‌ترین کالای صادراتی ایران را تشکیل می‌دهد بدون معطلی کالاهای خود را به منطقه شیامن چین ارسال کنند.

این هیأت از گمرک قشم؛ شهید رجایی و منطقه آزاد قشم بازدید کردند و در همان جا مذاکرات دوجانبه‌ای صورت گرفت. کارشناسان و مسئولان گمرکی چین درباره تشریفات صادرات کالا از مبدا ایران به‌خصوص محصولات پتروشیمی و نفت خام مذاکراتی با مسئولان داخلی انجام و برنامه‌ریزی‌هایی را نیز برای گسترش همکاری گمرکی در چارچوب مناطق آزاد انجام دادند.

در همین حال هیأت‌های ایرانی نیز موضوعاتی را مطرح کردند که شامل چگونگی انجام کنترل‌ها و تشریفات گمرکی در گمرک چین به‌خصوص کالاهای صادراتی؛ چگونگی صدور و تایید گواهی مبدا و امکان دسترسی گمرک ایران به آن و همچنین کنترل ارزش‌های گمرکی برای کالاهای صادراتی و امکان تعیین فرد رابط بصوت مستقیم برای استعلام موردی بین گمرکات بود.

این اقدامات می‌تواند روابط بازرگانی ایران با چین را تسهیل کند و از ورود کالای قاچاق به هر دو کشور ممانعت به عمل بیاورد. در بخش رابط نیز می‌تواند شاهد کاهش تخلفات بود به این دلیل که رابط ایرانی یا چینی با کشور مبدا درخصوص کالاهای وارداتی مذاکرات و استعلاماتی را انجام خواهد داد که این موضوع سلامت کالا را تضمین خواهد کرد.

همه موضوعات پیشنهادی از سوی مسئولان دو کشور قرار است به صورت دوجانبه انجام شود و این می‌تواند بخش بازرگانی را تسهیل و تضمین‌های این بخش را افزیش دهد.



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.