سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان:

بیش از 5 هزار منزل در درگیری‌های دوماه گذشته "افغانستان" ویران شد

مرتضوی گفت: پنج هزار و 305 ساختمان مسکونی و 41 مرکز بیمارستانی در درگیری های دو ماه گذشته افغانستان تخریب شد.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، شاه حسین مرتضوی معاون سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان در نشست خبری به خبرنگاران گفت: پنج هزار و 305 ساختمان مسکونی و 41 مرکز بیمارستانی و بهداشتی در درگیری های دو ماه گذشته افغانستان تخریب شده است.

معاون سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان افزود: گروه طالبان در دو ماه گذشته در 11 استان شامل «قندوز» ، «فراه» ، «ارزگان» ، «هلمند» ، «ننگرهار» ، «فاریاب»، «غزنی»، «سرپل»، «پکتیا» ، «بغلان» و «بادغیس» 302 مدرسه، 50 مسجد، یکهزار و 818 مغازه، چهار ساختمان دولتی، 293 معبر و 170 پل را تخریب کرده است. 

وی با اشاره به اینکه در این مدت گروه طالبان دو هزار و 149 میلیون افغانی (بیش از 33 میلیون دلار) به مردم و دولت خسارت وارد کرده است، یادآور شد: دولت باید با صرف بودجه های سنگین، خسارات وارده به زیرساخت ها و مردم را جبران کند و کمک های نقدی به بی خانمان ها را هم بپردازد. 

شاه حسین مرتضوی در پاسخ به این پرسش که اختیارات رئیس جمهوری و رئیس اجرایی در شرایط فعلی ناشی از قانون اساسی یا تفاهم نامه سیاسی روی کار آمدن این دولت است، گفت که صلاحیت های رئیس جمهوری برگرفته شده از قانون اساسی است، اما توافق نامه سیاسی که پس از انتخابات بین رئیس جمهوری و رئیس اجرایی به امضا رسید، مبنایی برای همکاری مشترک است. 

وی افزود: براساس توافق نامه سیاسی تاکنون برخی اصلاحات نیز صورت گرفته و اصلاح نظام انتخابات یکی از این کارهاست و رئیس جمهوری و رئیس اجرایی به صورت مشترک کار می کنند و هیچ اختلافی میان آنان وجود ندارد و تنها تنوع دیدگاه وجود دارد و تنوع دیدگاه نیز از مولفه های دمکراسی و نشان دهنده فضای باز کشور است. 

معاون سخنگوی رئیس جمهوری گفت که بعدازظهر امروز نیز رئیس جمهوری و رئیس اجرایی دولت، نشست کاری مشترک خواهند داشت و جای نگرانی وجود ندارد و ما در برابر قانون اساسی و مردم پاسخگو هستیم و تاریخ نیز در برابر کارکرد رهبران دولت قضاوت خواهد کرد و رسانه ها نیز در جریان کارهای روزانه رئیس جمهوری قرار دارند. 

به گفته وی، رئیس جمهوری تمامی امور را از طریق شوراها از قبیل شورای وزیران، شورای امنیت، شورای عالی اقتصاد، شورای عالی منابع بشری و چند شورای دیگر که اغلب اعضای دولت، عضو این شوراها هستند، پیش می برد. 

مرتضوی افزود که برخی از کرسی های این شورا برای مدت طولانی خالی بوده است، اما هر موضوعی که در آن، مطرح می شود، به تمامی اعضاء فرصت بحث و تبادل نظر داده می شود و رئیس جمهوری فقط این موضوعات را جمع بندی می کند و ادعای انحصار قدرت از سوی رئیس جمهوری از اساس اشتباه است. 

معاون سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان در واکنش به اظهارات نائب رئیس مجلس که گفته بود اگر دولت به اختلاف ها پایان ندهد، مجلس برای پایان دادن به این موضوع ورود خواهد کرد، افزود که نظام افغانستان برپایه اصل تفکیک قوای مقننه، اجرایی و قضائیه است و مجلس باید به حل مشکلات داخلی خود رسیدگی کند و به گفته وی، آنان روزهای زیادی بدون برنامه هستند. 

مرتضوی افزود: مجلس باید نقش نظارتی و قانون گذاری خود را به خوبی انجام دهد و نقش واسطه خود بین مردم و دولت را درست انجام داده و به همکاران خود توصیه کنند که تا به وظایف خود عمل کنند. 

وی در پاسخ به این پرسش که آیا گفت وگوها میان دولت و جنبش روشنایی به پایان رسیده است، افزود که گفت وگوهای دولت با اکبر خلیلی رئیس شورای عالی مردمی ادامه دارد و به نتایج خوبی نیز دست یافته است، اما گروه های کوچک تر مانند جنبش روشنایی خواسته هایی دارند که دولت تلاش می کند نظر آنها نیز اخذ کند. 

معاون سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان اضافه کرد که درهای گفت وگو همواره باز بوده و اکنون نیز مشاور رئیس جمهوری افغانستان در این باره با جنبش روشنایی و شورای عالی مردمی در حال گفت وگو است. 

وی درباره اظهارات ظاهر قدیر معاون مجلس نمایندگان افغانستان مبنی بر اینکه شب ها، گروه داعش در ننگرهار توسط بالگردهای ناشناس تجهیز می شود، گفت: این ادعاها در گذشته نیز مطرح شده است و هر شخص و یا مقامی اگر در این زمینه سندی در اختیار دارد، آن را به نهادهای امنیتی ارائه دهد. 

مرتضوی اضافه کرد: براساس اطلاعات ما ضربات سنگینی به داعش در ننگرهار وارد آمده و هسته های اصلی این گروه نابود شده و به اعضای القاعده نیز صدمات جدی وارد شده است. 

میزان نوشت: معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان درباره وارد شدن تلفات به غیرنظامیان در حملات هوایی نظامیان خارجی مدعی شد که حملات آنان با هماهنگی کامل نیروهای افغان صورت می گیرد و تحقیقات درباره ادعاهای مطرح شده ادامه دارد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.