به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، انوشیروان محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در پیشگیری و شیوع آسیبهای اجتماعی و معلولیتها راه را پیدا کردیم و نقشه راه بر اساس سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و سیاستهای دولت طراحی شده و ما خود را در این ریل قرار دادیم که بتوانیم کارهایمان را بر اساس تخصص پیش ببریم.
وی با اعلام هزار و 300 سقط در سه سال اخیر به علت ناهنجاریهای ژنتیکی افزود: دو سال است که برای جلوگیری از اختلالات ژنتیکی و معلولزایی زیر بار یک کار بزرگ و عظیم رفتیم و با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی سه استان را پایلوت مشاوره و آزمایش ژنتیک قبل از ازدواج قرار دادیم؛ برخی نمایندگان مجلس هم پیشنهاد دادند که مشاوره ژنتیک ازدواج اجباری بشود تا ما بتوانیم از معلول زایی حدود 30 هزار کودک معلول در کشور جلوگیری کنیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده حدود 300 هزار معلول در کشور وجود دارد که نیازمند خدمات تخصصی بهزیستی هستند و تحت پوشش سازمان قرار ندارند و سازمان تنها سالانه 10 درصد این جمعیت را می تواند تحت پوشش قرار دهد.
محسنی گفت: به همین منظور غربالگری ژنتیک نیز در این دولت مورد توجه قرار گرفته چراکه از طرفی سالانه 30 هزار معلول در کشور متولد میشوند و قیمت تمام شده نگهداری یک معلول در مراکز بهزیستی نیز بالغ بر یک میلیون تومان است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته یک شهر در هر استان مورد غربالگری اجباری ژنتیک ازدواج قرار گرفته است، گفت: تاکنون در برنامه آزمایشی اجباری شدن برنامه ژنتیک در دو استان کرمان و یزد، 40 هزار زوج غربالگری شدهاند؛ از این تعداد 30 درصد احتیاج به مشاوره ژنتیک و 20 درصد نیاز به آزمایش ژنتیک داشتند.
رئیس سازمان بهزیستی گفت: پیشنهاد دادیم تا در برنامه ششم توسعه، غربالگری ژنتیک و مشاوره ازدواج اجباری شود تا تولد افراد معلول به حداقل برسد.
منبع: فارس
انتهای پیام/