سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حضور11 دانشگاه ایرانی در فهرست «یو.اس.نیوز»/ تصاحب رتبه نخست خاورمیانه در 3 حیطه

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اعلام کرد: پایگاه خبری یو.اس.نیوز سومین فهرست سالانه دانشگاه‌های برتر دنیا را منتشرکرد.

محمدجواد دهقانی سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در گفت و گو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: یو.اس.نیوز بعنوان یکی از نظام‌های رتبه‌بندی معتبر در سطح دنیا، از سال 1983 دانشکده‌های آمریکا را مورد رتبه‌بندی قرار داده است. این پایگاه با بیش از 30 سال تجربه در رتبه‌بندی دانشگاهی، از سال 2015 میلادی اقدام به رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در سطح جهانی کرد.

سرپرست ISC افزود: این پایگاه مثل دیگر نظام‌های رتبه‌بندی، تعداد دانشگاه‌های مورد ارزیابی خود را در سال 2017 میلادی افزایش داد و از 750 در سال 2016 میلادی به یک هزار دانشگاه رساند. بدین ترتیب تعداد دانشگاه‌های بیشتری توانستند ضمن حضور در این رتبه‌بندی، فرصت بررسی عملکرد خود را در سطح جهانی پیدا کنند.

وی بیان کرد: دانشگاه هاروارد، موسسه فناوری ماساچوست و استنفورد رتبه اول تا سوم جهانی را به دست آوردند. دانشگاه کالیفرنیا، برکلی و موسسه فناوری کالیفرنیا نیز موفق به کسب رتبه‌های 4  و 5 در سطح دنیا شدند. دو دانشگاه آکسفورد و کمبریج نیز از انگلستان توانستند رتبه‌های 1 و 2 اروپا و 6 و 7 جهانی را در سال 2017 کسب کنند.

دهقانی اظهار کرد: یو.اس. نیوز از 12 شاخص جهت ارزیابی و رتبه‌بندی دانشگاه‌ها بهره می‌گیرد که این شاخص‌ها در جدول زیر نمایش داده شده است. همچنین این شاخص‌ها نسبت به سال گذشته، اندکی تفاوت کرده‌اند.



وی با بیان اینکه شاخص‌های کتاب سنجی بر اساس اطلاعات نمایه شده در پایگاه اطلاعاتی وب.آو.ساینس برای یک دوره 5 ساله 2010-2014 مورد محاسبه قرار می‌گیرند، اظهار داشت: بر اساس نتایج منتشر شده پایگاه خبری رتبه‌بندی سال 2017 یو.اس.نیوز، 11 دانشگاه از کشورمان توانستند خود را در فهرست دانشگاه‌های برتر جهان قرار دهند. دانشگاه‌های صنعتی شریف، تهران، صنعتی اصفهان، صنعتی امیرکبیر، آزاد اسلامی واحد کرج، علم و صنعت ایران، علوم پزشکی تهران، تربیت مدرس، تبریز، فردوسی مشهد و علوم پزشکی شهید بهشتی توانستند با کسب رتبه‌های 1 تا 11 در سطح کشور، در فهرست هزار دانشگاه برتر دنیا جای گیرند و این در حالی است که در سال گذشته تعداد دانشگاه‌های کشور در فهرست یو.اس.نیوز برابر با 8 دانشگاه بوده است.

دهقانی اعلام کرد: این اولین سالی است که 3 دانشگاه تبریز، فردوسی مشهد و علوم پزشکی شهید بهشتی توانستند در رتبه‌بندی یو.اس.نیوز حاضر شوند. در جدول زیر وضعیت دانشگاه‌های کشور در رتبه‌بندی یو.اس.نیوز نشان داده شده است.



وی افزود: دانشگاه صنعتی شریف با 30 پله رشد نسبت به سال گذشته توانست رتبه نخست ایران و 405 جهان را کسب کند. دانشگاه تهران رتبه دوم ایران و صنعتی اصفهان رتبه سوم ایران را به دست آوردند. 

به گفته وی، در بین 11 دانشگاه ایران، دانشگاه آزاد اسلامی کرج رتبه 5 ایران و 629 جهان را کسب کرده است. این دانشگاه با 107 رتبه رشد، بیشترین رشد رتبه را در بین دانشگاه‌های کشور داشته است.

سرپرست ISC در ادامه افزود: ایران همچون سال گذشته توانسته بعد از ترکیه رتبه دوم منطقه را به لحاظ تعداد دانشگاه برتر از آن خود کند. رژیم اشغالگر قدس و عربستان نیز بعد از ایران و به ترتیب با داشتن 7 و 4 دانشگاه رتبه‌های سوم و چهارم منطقه را کسب کرده‌اند. در جدول زیر تعداد کل دانشگاه‌های حاضر در رتبه‌بندی یو.اس. نیوز و همچنین تعداد دانشگاه‌های ایران نمایش داده شده است.



دهقانی تصریح کرد: علاوه بر رتبه‌بندی جهانی، این پایگاه در سال 2017 میلادی دانشگاه‌¬های جهان را در 22 حیطه موضوعی رتبه‌¬بندی و 400 دانشگاه¬ برتر را در هر شاخه معرفی کرد. در رتبه‌بندی موضوعی سال 2016 یو.اس.نیوز تعداد 250 دانشگاه را در هر حیطه مورد رتبه‌بندی قرار داده بود.

وی با اشاره به اینکه ایران در سال 2017 در 12 حیطه موضوعی دارای نماینده در جمع 400 دانشگاه برتر دنیا است، بیان کرد: این رقم در سال گذشته برابر با 8 حیطه بوده است.

دهقانی گفت: ایران درسه حیطه داروشناسی و سم‌شناسی، علوم کشاورزی، و مهندسی بالاتر از ترکیه، عربستان و رژیم اشغالگر قدس قرار گرفته است و بدین ترتیب توانست رتبه نخست منطقه را از آن خود کند. دانشگاه تهران در حیطه مهندسی توانست با 5 پله رشد نسبت به سال گذشته رتبه 45 جهان و اول خاورمیانه را کسب کند. همچنین این دانشگاه در حیطه علوم کشاورزی نیز با کسب رتبه 71 جهانی، به عنوان برترین دانشگاه منطقه در این حیطه معرفی شد. دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در حیطه داروشناسی و سم‌شناسی برای اولین بار توانست حاضر شود و با کسب رتبه 86 جهانی، بالاتر از تمام دانشگاه‌های خاورمیانه قرار گیرد.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) افزود: در حیطه ایمنی‌شناسی، ریاضی و علم مواد ایران رتبه دوم منطقه را کسب کرده است. لازم به ذکر است که در حیطه ایمنی‌شناسی هیچ دانشگاهی از عربستان و ترکیه در جمع 400 دانشگاه برتر دنیا وجود ندارد.

در جداول زیر عملکرد دانشگاه‌های کشور در 12 حیطه موضوعی نمایش داده شده است.

جایگاه دانشگاه‌های ایران در 12 حیطه موضوعی در جهان


دهقانی تصریح کرد: در آسیا نیز دانشگاه توکیو با کسب رتبه جهانی 44 در برترین جایگاه این قاره قرار گرفت. دانشگاه ملی سنگاپور و دانشگاه پکینگ چین نیز به ترتیب با کسب رتبه‌های 50 و 53 در جهان، مقام دوم و سوم آسیا را کسب کردند. چین بعد از آمریکا، بیشترین تعداد دانشگاه برتر دنیا را در خود جا داده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.