سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

50 درصد شیرخواران مبتلا به ریفلاکس معده/ درمان این مشکل نیاز به سونوگرافی و دارو ندارد

بک فوق تخصص گوارش اطفال بیان کرد: ریفلاکس معده در شیرخواران با علل فیزیولوژیک با آموزش نکات صحیح درباره شیردادن قابل درمان است.

غلامرضا خاتمی فوق تخصص گوارش اطفال در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به شیوع 50 درصدی ریفلاکس معده در کودکان شیرخوار، اظهار داشت: ریفلاکس معده در کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند به دو نوع فیزیولوژیک و پاتولوژیک تقسیم می شود. 

وی افزود: ریفلاکس فیزیولوژیک به این معنا که مدتی پس از خوردن شیر مقداری شیر از دهان کودک خارج می شود خطرناک نبوده و معمولا کودکان مبتلا به این مشکل دارای وزن خوب، خواب مناسب، رشد کافی و سلامت جسمی لازم هستند. 

این متخصص اطفال با بیان اینکه برای درمان ریفلاکس فیزیولوژیک نیاز به سونوگرافی و یا داروی خاصی نیست، ادامه داد: درمان این نوع از ریفلاکس ها نیاز به تغییر رژیم غذایی مادر نداشته و تنها با آموزش نکاتی مانند پوزیشن صحیح ضمن شیر دادن، پرهیز از شیر دادن زیاد، جلوگیری از چاقی نوزاد و توجه به یبوست کودک قابل درمان است. 

به گفته وی مدت زمان بهبودی ریفلاکس های فیزیولوژیک بین 2 تا پنج ماه بوده و پس از این مدت به خودی خود بهبود می یابد و هیچ خللی در سلامت کودک ایجاد نمی کند. 

خاتمی ضمن اظهار نارضایتی از تجویز بالای سونوگرافی برای کودک و تغییر رژیم غذایی مادر توسط پزشکان و ناتوانی در تشخیص ریفلاکس فیزیولوژیک، تصریح کرد: برای درمان این بیماری نیازی به مانور درمانی نبوده و تنها با آموزش نکات صحیح به مادر قابل حل است. 

وی توجه به ریفلاکس معده در کودکانی که از شیرمادر تغذیه می کنند را برای ترویج شیر مادر و رفع تمام موانع آن ضروری خواند و اذعان کرد: نباید بروز چنین ریفلاکس هایی مانع از شیر دادن مادر به کودک شود و فقط در مواردی که مادر مبتلا به بیماری های سرطان، HIV یا دیابت باشد توصیه به توقف در شیردادن می شود. 

این فوق تخصص گوارش اطفال ریفلاکس پاتولوژیک را نیازمند ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی و شیر مادر خواند و یادآور شد: با تمام موارد ذکر شده، کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند از سلامت بیشتری نسبت به کودکانی که از شیر خشک استفاده می کنند، برخوردارند.

انتهای پیام/ 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.