وی اظهار داشت: ترامپ سیاستمداری سنتی نیست و از دنیای تجارت میآید، اما دنیای تجارت او بسیار بین المللی است. او مدیرعامل سازمانی بسیار بزرگ در جهان است. در نتیجه عادت دارد بتواند با بحرانهای مختلف روبرو شود. اکنون او نامزد انتخابات شده است. مشاوران زیادی نیز به او مشاوره میدهند و من تنها یکی از حدود دوازده مشاورش درباره مسائل امنیتی، دفاعی و سیاست بین الملل هستم. او سوالات زیادی دارد و همواره از مشاوران خود درباره پیشنهاد جایگزین میپرسد. این مورد مرا متقاعد کرده است که اگر به کاخ سفید راه پیدا کند، پروژهایی ایدئولوژیک ندارد و از این منظر، بسیار عملگراست.
مشاور سیاست خارجی ترامپ همچنین درباره بیتجربگی دونالد ترامپ نیز اضافه کرد: در واقع او به همان اندازه و شاید هم بیشتر از اوباما قبل از نامزدیش در (انتخابات) سال دو هزار و هفت از جهان اطلاع دارد. این یعنی خودِ روند او را آموزش میدهد. او حدود دو سه دهه با شخصیتهای بین المللی در ارتباط بوده است. اکنون مشاورانی او را احاطه کرده و تعداد زیادی از آنان در دولت بوش و همچنین برخی از آنان در دولت ریگان بودهاند.
ولید فارس در بخش دیگری از سخنانش گفت: بحرانهای واقعی همچون کریمه و اوکراین و سوریه وجود دارند. ترامپ میگوید این بحرانها نتیجه سیاست اوباما و کلینتون هستند. او نه در دولت بوده است و نه در سنا و مجلس. در نتیجه ترامپ برای ایجاد تغییر در این سیاستها میآید تا دیگر این مناقشات را نداشته باشیم.
وی درباره مواضع جنجالی ترامپ نیز توضیح داد: ما شاهد این تفاوت بودهایم میان وقتی که ترامپ در مقابل جمعیتی بزرگ سخنرانی میکند و وقتی که یک سخنرانی سیاسی راهبردی را میخواند. به طور مثال وقتی او از مسئله مهاجرت صحبت میکند و از «دیوار» سخن میآورد، در واقع از دولت مکزیک انتقاد میکند. اما دیدیم (به مکزیک) سفر کرد و با رئیس جمهور مکزیک درباره همکاری میان دو کشور بحث و گفتگو داشت. در نتیجه میان سخنرانیهای عوام گرایانه و سیاست عادی میان حکومتها و کشورها تفاوت وجود دارد.
مشاور ترامپ در بخش دیگری از اظهاراتش درباره مواضع جنجالی نامزد جمهوری خواهان در قبال مسلمانان نیز ادعا کرد: او این سخنان را (درباره مسلمانان) در دسامبر سال گذشته مطرح کرد. آنچه او میخواست بگوید به طور کلی در مورد (همه) مسلمانان نبود. وی میخواست از اخوان المسلمین، تندروها و سلفیها صحبت کند. اما چون سیاستمداری قدیمی نبود و در آن زمان مشاورانش در کنارنش نبودند گفت تا زمانی که این حملات وجود داشته باشد، مهاجرت از این کشورها را متوقف میکنم. یعنی کشورهایی که در آنها کنترلی بر افراط گرایان وجود ندارد.
ولید فارس درباره طرح ترامپ برای پایان دادن به گروه تروریستی داعش نیز گفت: طرح ترامپ بسیار راهبردیتر از طرح کلینتون است. جناح کلینتون نمیخواهد همراه با جامعه مدنی وارد جنگی ایدئولوژیک شود. آنچه ترامپ میخواهد انجام دهد در مرحله نخست تعیین و شناسایی ایدئولوژی افراطگرایی است. رئیس جمهور اوباما و خانم کلینتون حاضر به این کار نیستند. مرحله دوم اتحاد با کشورهای عرب مثلا در حاشیه خلیج (فارس) یا مصر و اردن است. مرحله سوم اتحاد با جامعه مدنی در میدان مبارزه است تا بتوان بر روی داعش یا هر سازمان تروریستی دیگری در آینده تمرکز کرد. آنچه او میخواهد انجام دهد، پایان کامل این مشکل است. این مناقشهای نظامی نیست بلکه مناقشهای ایدئولوژیک است.
او در این زمینه بیشتر توضیح داد و گفت: نخست باید سرزمینهای تحت کنترل داعش پس گرفته شود. اما مسئله بزرگ آزادسازی این سرزمینها مثلا در موصل یا رقه نیست بلکه مسئله این است که چه حاکمیتی کنترل آن را به دست میگیرد.
او درباره رفتار احتمالی ترامپ در نپذیرفتن نتایج انتخابات نیز این توضیح را داد: او نگفته است که اگر شکست بخورد نتیجه انتخابات را نمیپذیرد. (بلکه منظورش این است که) اگر اقدامات غیرقانونی وجود داشته باشد و بازنمود نتایج شمارش آرا وجود نداشته نباشد، بیکار نمینشیند.
ولید فارس در پایان افزود: شبهاتی وجود دارد. مطالبی هست که نشریات نزدیک به ترامپ منتشر نکردهاند. این، در مورد کلرادو، فلوریدا و دیگر جاهاست. این هشداری به این شبکه است که به مواضع جمهوری خواهان مثلاً در کارولینای جنوبی یا دیگر ایالتها حمله کرده است. همچنین این تحقیقات نیز وجود داشته که هنوز محدود است. در نتیجه همه آنچه ترامپ میگوید این است که اگر شما با کارهای غیرقانونی تلاش کنید انتخابات را به هم بزنید، نتیجه آن را به رسمیت نخواهم شناخت. یعنی به دادگاه رجوع میکنم.