وی گفت: دخالت آمریکا، جامعه بین المللی و حمایت روسیه در سال ۲۰۰۱ کلا برای افغانستان خوش یمن بود. چون به کمک این دخالت، ما از تهاجم «موذیانه» یک کشور همسایه (پاکستان) آزاد شدیم. اما سالهای بعد که ما آن را «سالهای جنگ با تروریسم» مینامیم خوب نبود. چون این جنگ نه خوب و نه در جای خوبی انجام گرفت.
رئیس جمهور پیشین افغانستان گفت: متاسفانه خود مردم افغانستان قربانی این جنگ شدند و این گونه بود که اوضاع برای افغانستان به طور کلی خیلی بد پیش رفت. نتیجه آنکه اکنون هیچ چیزی در افغانستان درست نیست و ناامنی در بالاترین حد خود قرار دارد.
کرزی در پاسخ به این پرسش که چرا افغانستان برای بقای خود همچنان باید نیازمند آمریکا باشد، گفت: امنیت در افغانستان بسیار شکننده است، طالبان مناطقی دیگری را در کشور به کنترل خود درآوردهاند، دخالتها نسبت به گذشته بیشتر شده است، ماموریت برقراری صلح و امنیت در افغانستان به طور کلی با شکست مواجه شده است. بنابراین جای آن دارد که آمریکا اکنون اذعان کند که اوضاع از نظر امنیتی در افغانستان با شکست مواجه شده است و از همسایگان افغانستان به ویژه ایران، هند، روسیه و چین برای برقراری صلح و آرامش در افغانستان و ریشه کن کردن افراط گرایی کمک بگیرد. آمریکا باید اکنون آرام گیرد و اشتباهات گذشته خود را بپذیرد و مسیر جدیدی را در پیش گیرد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره هزینه ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا در افغانسان و کمک به ارتش این کشور برای تامین امنیت آن گفت: تامین تجهیزات و تسلیحات نظامی کافی نیست. ما نیروی هوایی نداریم. رادار نداریم. ما هیچی از آنچه که قبل از حمله اتحاد جماهیر شوروی سابق داشتیم اکنون نداریم. هنگامی که اتحاد جماهیر شوروی بود تجهیزات و تسلیحات نظامی کافی در اختیار نیروهای افغان قرار میداد. اما اکنون اوضاع خراب است. بنابراین آنچه ما میخواهیم تغییر روش، تاکتیک و راهبرد است تا مبارزه با افراط گرایی شکل کارآمدتری به خود گیرد.
رئیس جمهور پیشین افغانستان اضافه کرد: سرمنشاء مشکلات افغانستان در این کشور نیست بلکه در خارج از آن است. آمریکا اکنون سال هاست که این مسئله و واقعیت را با وجود درخواستهای مکرر ما نادیده میگیرد. آمریکاییها اگر واقعا قصد مبارزه با تروریسم داشته باشند باید به سرمنشا آنها و و جاهایی که تروریستها آموزش میبینند حمله کند. باید منابع تامین مالی تروریستها را خشک کند. آمریکا برای دو طرف کارکرده است. یعنی از کسانی که از افراط گرایی حمایت میکنند نیز حمایت کرده است. ما بیشتر از (سیاستهای) پاکستان رنج میبریم، اما آمریکا از این کشور حمایت میکند.
کرزی در ادامه این مصاحبه تاکید کرد تا زمانی که ریشه و سرمنشاء ترویج تروریسم، افراطگرایی و منابع تامین مالی آنها از بین نرود، ما در افغانستان پیروز نخواهیم شد.