به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی امروز در نشست خبری سفره ایرانی-فرهنگ گردشگری در مشهد گفت:درمدت برگزاری این رویداد، غذاهای سنتی از چهار استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی و سمنان عرضه می شود.
محمد حسین زارع صفت توسعه فعالیت های گردشگری با رویکرد توجه به غذا و سفره های سنتی و ایرانی، ارتباط آیین های مذهبی با سفره ایرانی و تدوین استاندارد های پخت غذا و ترویج غذاهای سنتی را از اهداف این رویداد فرهنگی اعلام کرد.
وی گفت: سفره ایرانی فرهنگ گردشگری در قالب هشت منطقه در کشور اجرا می شود که استانهای خراسان و سمنان منطقه چهار این رویداد هستند و این سفره در قالب بیش از 70 غرفه در مجموعه هتل میثاق مشهد برگزار می شود.
مدیر کل میراث فرهنگی خراسان رضوی زارع صفت افزود: هر استان سه نوع غذای اصلی ، سه نوع پیش غذا، سه نوع دسر، سه نوع نوشیدنی و سه نوع دمنوش منتخب به هیات داوران معرفی خواهد شد.
زارع صفت در خصوص شرکت کنندگان گفت : تمام رستوران ها ، کترینگ ها ، سفره خانه ها که دارای شرایط و ضوابط تعیین شده می باشد می توانند شرکت بکنند هم چنین در بخش سفره خانگی شرکت عمومی مردم را نیز خواهیم داشت.
ضوابط و شرایط طبخ غذای سنتی از جمله شیوه پخت محلی ، سفره آرایی ایرانی ، بهداشت و سلامت مواد غذایی ، دارای فرهنگ آیینی بودن و نذورات متداول ، معرفی اقلیم و خاستگاه غذا و ... می باشد.
مسابقه در سه روز مورد بررسی قرار خواهد گرفت. روز اول بهداشت غذا ، سلامت سبد غذایی و تطبیق غذا با طب سنتی ، روز دوم تشریفات غذا ، زمان پخت و در روز سوم به لحاظ خاستگاه اقلیمی غذا در بحث احصای شیوه طبخ در میراث فرهنگی و بازار اقتصادی آن مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.
این رویداد در منطقه چهار کشور با تاکید بر حفظ سفره های نذری و آیینی ، بازگشت به غذای سالم ایرانی ، فرهنگ سفره ایرنی و لقمه حلال و ثبت ملی و بین المللی غذاهای سنتی منطقه اجرا می شود.
پیش بینی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری در آستانه رویداد مشهد 2017 این است که سفره ایرانی ، فرهنگ گردشگری یکی از ظرفیت های اصلی استان می تواند باشد با توجه به این که شله مشهدی ، شیشلیک شاندیز و حلیم نیشابوری و قوجانی تا کنون ثبت ملی شده است. آستان قدس رضوی بزرگترین سفره افطاری جهان اسلام را دارد که باتوجه به میزان سفر زئران و توریستهای خارجی به مشهد می تواند فرهنگ آیینی و سفره ایرانی را به ثبت جهانی برساند.
گفتنی است بیش از 2500 نوع غذای ایرانی در کشور داریم که برگزاری این دست رویداد ها برای احصای فرهنگ و سفره ایرانی است البته تا کنون هیچ غذایی از کشور ثبت جهانی نشده است.
انتهای پیام//ف.ج