براساس این گزارش متن زیر جایگزین بند 5 الحاقی ماده 1 شد:
بند الحاقی 5- شورای عالی مهارت با ترکیب زیر به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل میشود. این شورا مکلف است براساس آییننامهای که به پیشنهاد وزارتخانههای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان برنامه و بودجه کشور حداکثر ظرف مدت شش ماه به تصویب هیئت وزیران میرسد، نظام صلاحیت حرفهای مشاغل متناسب با حرفه و میزان مهارت در آن حرفه و مدرک علمی مهارتی را طراحی و استقرار آن را مدیریت کنند.
ترکیب اعضا:
-معاون اول رئیس جمهور (رئیس شورا)
- وزرای آموزش و پرورش، علوم و تحقیقات و فناوری، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان برنامه بودجه کشور (نایب رئیس)
- یک نماینده از اتاقها، کانونها یا سازمانهای بخش غیردولتی (بدون حق رأی)
- سه نفر متخصص و صاحب نظر در امر آموزش فنی و حرفهای، مهارت آموزی و بازار کار (بدون حق رأی). این افراد به پیشنهاد و تصویب اکثریت اعضای شورای عالی انتخاب و با معاون اول رئیس جمهور برای مدت 4 سال منصوب میشوند. انتخاب مجدد آنان بلامانع است.
تبصره 1- سایر وزرا حسب مورد به دعوت رئیس شورا حضور مییابند.
تبصره 2- دبیر شورا توسط معاون اول رئیس جمهور انتخاب میشود.
همچنین نمایندگان در ادامه رسیدگی به لایحه احکام دائمی برنامههای توسعه کشور تبصره 6 ماده 1 این لایحه را اصلاح کردند.
براساس این گزارش کلمه کنفرانسها از تبصره 6 ماده 1 حذف شد.
گفتنی است در تبصره 6 آمده بود دولت موظف است برای مشارکت انجمنهای علمی، نخبگان و دانشمندان کشور در همایشها و کنفرانسها و مجامع علمی و پژوهشی بینالمللی را بر سر جهان و بهرهگیری از توانمندیهای دانشمندان و نخبگان ایران در جهان و فراهم کردن فرصتهای مطالعاتی مناسب در داخل و خارج کشور سازوکار لازم را ایجاد نماید.
همچنین نمایندگان در ادامه با حذف بندهای ب، ث ماده 3 لایحه مذکور موافقت کردند.
براساس این گزارش مفاد بندهای ب، ت، ث ماده 3 لایحه احکام دائمی برنامههای توسعه کشور به شرح زیر است:
ب- وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کلیه دانشگاههای دولتی و غیردولتی و دستگاههای اجرایی موضوع ماده 2 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران موظفند 25 درصد از سهمیههای ورود به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، بورسیههای تحصیلی داخل و خارج از کشور، فرصتهای مطالعاتی و دورههای دکتری تخصصی را به همسر و فرزندان شاغل، جانبازان، آزادگان و همسر و فرزندان آزادگان و همسر و فرزندان جانبازان بالای 25 درصد اختصاص دهد.
تبصره- کسب حداقل 70 درصد حدنصاب شرایط علمی و امتیاز پذیرفته شدگان برای کلیه رشتهها و مقاطع تحصیلی از جمله رشتههای پزشکی برای دارندگان سهمیه الزامی است.
ت- ماده 66 قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران به شرح زیر اصلاح شد:
عبارت «و جانبازان زیر 25 درصد» بعد از عبارت «آزادگان و همسر و فرزندان آنان» اضافه میشود.
ث- تبصره 1 ماده 67 قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران به شرح زیر اصلاح میشود:
بعد از عبارت «آزادگان و خانواده آنان» عبارت «و جانبازان زیر 25 درصد» اضافه شد.
همچنین نمایندگان در ادامه با اصلاح بند ج ماده 3 لایحه مذکور موافقت کردند که موارد آن به شرح زیر است:
در بند (ج) ماده 3 عبارت «با رعایت شرایط اخلاقی، علمی و بدون» جایگزین عبارت «بدون الزام به رعایت شرایط سنی و» شد.
پیشتر در ماده (ج) آمده بود؛ دولت به منظور استمرار، توسعه و ترویج فرهنگ ایثارو شهادت، در جهت حفظ کرامت ایثارگران با اولویت عرضه منابع مالی، فرصتها، امکانات و تسهیلات و امتیازات به ایثارگران، پدر، مادر، همسر و فرزندان شهدا و همچنین جانبازان، آزادگان و افراد تحت تکلف آنان، اقدام زیر را انجام میدهد:
دانشگاهها و مراکز و موسسات آموزشی و پژوهشی و وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان، آموزش و پزشکی، مکلفاند حداقل 20 درصد اعضای هیئت علمی مورد نیاز خود را از بین جامعه ایثارگران شامل رزمندگان با بیش از 6 ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه، جانبازان بالای 25 درصد با آزادگان بالای سه سال اسارت، همسران و فرزندان جانبازان بالای 50 درصد، همسران و فرزندان شهدا و فرزندان آزادگان با بیش از سه سال اسارت که دارای مدرک علمی مورد تأیید وزارتخانههای «علوم، تحقیقات و فناوری» و «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» میباشند، حسب مورد از طریق استخدام و یا موافقت با انتقال کارکنان دیگر دستگاهها یا تبدیل وضعیت کارکنان غیر هیئت علمی تأمین و از ابتدا آنان را به صورت عضو هیئت علمی رسمی با احتساب به سوابق آموزشی، پژوهشی و اجرایی مرتبط و تأثیر آن در پایه و مرتبه علمی بدون الزام به رعایت شرایط سنی و آزمون و مصاحبه استخدام کنند. مسئولیت اجرای این حکم به طور مستقیم برعهده وزرا و رؤسای دستگاههای مذکور است. مقامات یادشده در این خصوص، مجاز به اتخاذ تصمیم میباشند. احکام و امتیازات این بند شامل اعضای هیئت علمی، فعلی دارای شرایط فوق نیز میشود.
انتهای پیام/