سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

10 نوآوری درخشان فقر در جهان

کفشی که رشد می کند، صندلی سافاری، کولر سازگار با محیط زیست، آغوش گرم و ... تنها چند نمونه از نوآوری های مناطق محروم است.

به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ فقر همیشه تداعی کننده چهره سیاه و تلخی از خود در ذهن ها است. نامی که تنها به نداشتن درآمد کافی اطلاق نشده و کمبودهای بسیاری در زمینه عدم دسترسی به خدمات بهداشتی، آموزشی و کالاهای حیاتی را نیز شامل می شود.

اما در میان این تلخی های هر روزه، هستند مردمانی سخت کوش که تلاش می کنند تا زندگی خود را از میان این کمبودها بیرون کشیده و در برابر شرایط سخت باز هم به زندگی خود ادامه دهند، آنها با وجود امکانات محدود و کم، دست به خلاقیت زده و شرایط را برای خود به شکلی تازه می سازنند.

در این خبر سعی می شود تا چند  نمونه از نوآوری های بیرون آمده از دل فقر را برایتان به تصویر کشیده و با شما را با تولیدات خلاقانه  این گونه جوامع آشنا سازیم.

1- کفشی که رشد می کند: وقتی پولی برای خرید نباشد قدرت خریدی نیز وجود نخواهد داشت. پس باید فکر چاره ای برای کودکان در حال رشد کرد، این نوآوری کفش قابل تنظیمی برای پنج سایز است که کفشی برای کودکان از سنین 5 تا 9 سال خواهد بود.  کودکان می توانند با مراقبت از این کفش برای چند سال  پاپوش مناسبی را داشته باشند.




2-صندلی سافاری: وسیله نقلیه از جمله عناصر ضروری برای زندگی است، خصوصا اگر محل زندگی منطقه ای دور افتاده در یک روستای دور افتاده با راه های طولانی و دشوار باشد که پیمودن آن به با پای پیاده به همراه وسایل کاری بسیار سخت و طاقت فرسا خواهد بود. صندلی چرخ دار با نام سافاری که با هزینه بسیار کم ساخته می شود بعنوان یک وسیله حمل و نقل عمومی جایگاه خوبی در بین کشورهای جهان سوم پیدا کرده است. چرخ های بازیافتی این ماشین و بدنه چوبی توسط  اهرم های دستی هدایت شده و این روزها به یک وسیله خوب برای حمل و نقل عمومی تبدیل شده است.




3- در کشورهای محروم بطور میانگین شیر منبع مهمی برای تغذیه خانواده ها به حساب می آید. چهار پایانی که روزانه در محل زندگی این دسته از افراد حضور دارند برای ساکنان این مناطق تغذیه ساده و مقوی را تولید می کنند که در طول زمان کمک خوبی به بدن آنها می کند. از طرفی حمل و نقل شیر با سختی های خاص خود همراه است. حالا با ظرف پلاستیکی دهانه گشاد مخصوصی که گنجایش 10 لیتر را دارند  از طریق قیف مخصوص سر آن دیگر انتقال شیر به جاهای دیگر به آسانی و از راهی مطمئن صورت خواهد گرفت.




4-کولر سازگار با محیط زیست: محرومیت از انرژی هایی اساسی مثل برق، از دیگر معضلات این مناطق است. وقتی برقی در کار نباشد بسیاری از وسایل دیگر نیز وجود نخواهد داشت. از جمله خنک کننده هایی شبیه کولر. حالا در منطقه ای در بنگلادش برای مقابله با گرمای غیر قابل تحمل که گاه تا 40 درجه سانتی گراد می رسد، کولری کم هزینه و دست سازی با وسایل بازیافتی ساخته اند که بطری های پلاستیکی نقش پره های کولر را برای این دستگاه خنک کننده ایفا می کند. 




5-ماهی خوش شانس: بر اساس آمار 3.5 میلیارد نفر در دنیا از کمبود آهن می ببرند. فقر این ماده اثرات بسیاری از جمله کم خونی، کم شدن انرژی و اختلال در تمرکز را به دنبال دارد. حال برای جبران این مشکل، مردم از ماهی خوش شانس کمک می گیرند. این قطعه آهنی که با نام ماهی خوش شانس در بین مردم استفاده می شود هنگام پخت غذا درون ظرف انداخته می شود و در اثر فعل و انفعالات درونی می تواند مواد معدنی خوبی را به غذا اضافه کرده و جبران خوبی برای فقر غذای پخته شده باشد.



6-آغوش گرم: پتوی گرمی که تنظیم حرارت بدن نوزاد را در طول روز بر عهده می گیرد. تغییرات دما موضوع جدی است که تا کنون باعث مرگ و میر تعداد زیادی از نوزادان در بدو تولد می شود. این پتو که قابل استفاده مجدد و بسیار کم هزینه است تا کنون جان نوزادان زیادی را نجات داده است.




7-عدم دسترسی به آب آلوده یکی دیگر از علل مرگ و میر در کشورهای جهان سوم است، بر اساس آمارهای تخمین زده شده، هر 90 دقیقه یک کودک بخاطر استفاده از آب آلوده به بیماری خاصی مبتلا می شود، از همین رو مردم برای چاره از نی های ساده و مخصوصی که تنها با یک توری ساده تبدیل به یک دستگاه تصفیه اب شده بجای دستگاه تصفیه اب استفاده می کنند.




8-کرگردن غلتک: این وسیله درجمع آوری آب به کودکان و زنان کمکی شایسته می کند. حالا دیگر با پر کردن این سطل های متحرک از آب و غلطاندن آن ها روی زمین به راحتی می شود آب را به مقصد رساند، بر خلاف گذشته هر چه مسیر ناهموار باشد باز هم در پروسه آب رسانی تاثیری نخواهد داشت.  




9-لب تاپ: بچه هایی که همیشه از امکانات آموزشی مناسب محروم بوده اند حالا دیگر با لب تاپ XO  می توانند به دنیای ارتباطات مرتبط شوند. ایکس او کامپیوتری کوچک و کم هزینه است  با دوام بسیار بالا. یک صفحه نمایش قدرتمند که در برابر نور شدید خورشید نیز مقاومت خود را به خوبی حفظ می کند. کشورهای پرو، نپال و افغانستان تا کنون برای 2.4 میلیون کودک خود از این لب تاپ ها تهیه کرده و در مدارس در اختیار دانش آموزان قرار می دهند تا از روند تکنولوژی دنیا تا جای ممکن عقب نمانند.




انتهای پیام/
برچسب ها: فقر ، کمبود ید ، صرفه جویی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.