سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نگرانی‌ها از وضعیت آموزشی و جایگاه اجتماعی نابینایان در افغانستان

نابینایان افغانستانی می‌گویند که با مشکلات عدیده‌ای همچون تعلیم و تربیت، معیشت، کار و درآمد و جایگاه اجتماعی در تنگنا قرار دارند.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، نابینایان افغانستانی می‌گویند که با مشکلات عدیده‌ای همچون تعلیم و تربیت، معیشت، کار و درآمد و  جایگاه اجتماعی در تنگنا قرار دارند.

این نابینایان می افزایند که دولت باید برایشان زمینه سازی کند، همچنین باید فرهنگ سازی شود تا نابینایان در اجتماع به عنوان انسان‌های عادی قبول و شناخته شوند. 

احسان شاهین، رییس انجمن نابینایان کابل در مراسم روز جهانی "عصای سفید" گفت، که تعداد انگشت شماری از افراد نابینا در افغانستان جایی برای حضور در اجتماع باز کرده‌اند.

وی افزود که نابینایان با مشکلات و معضلات کلان اجتماعی زندگی می کنند، مشکلاتی که بزرگتر از آن چیزی است که دیگران تصور می کنند.

شاهین علاوه کرد که در افغانستان متاسفانه به دلیل عوامل مختلفی چون جنگ، فقر اقتصادی، آلودگی محیط زیست و عدم دسترسی مردم به خصوص زنان به مراکز درمانی، بر اساس تخمین سازمان صحت جهانی، ۴۵۰ هزار فرد نابینا و یک و نیم میلیون نفر با دید ناقص وجود دارد.

به گفته وی، با جذب کمک های هنگفت جهانی وضعیت نابینایان در کشور بهبود نیافته است، اما هنوز هم در راستای آموزش، بهداشت روانی و برطرف ساختن مشکلات جسمی تغییر قابل ایجاد نشده است.

موصوف یادآور شد که کودکان زیادی هستند که اقدام به آزار و اذیت نابینایان کرده و به آنها واژه های مانند "کور" و"قاری" را استفاده می کنند که همه این واژه ها روی روحیه نابینایان تاثیرات منفی و ملموسی از خود برجای گذاشته است.

وی خاطرنشان کرد که در کابل یک مکتب نابینایان وجود دارد که درآن تعداد ۶۰۰ تن از نابینایان با امکانات بسیار محدود مشغول تحصیل هستند.

شاهین تصریح کرد که باید در نظر داشت که نابینایی تنها یک مشکل جسمی نیست و اگر جدی به آن نگاه نشود، می تواند مشکلات اجتماعی زیادی در پی داشته باشد.

نابینایان در اخیر از دولت خواستند که استعداد های نابینایان باید در راستای رشد و بالندگی کشور مورد استفاده قرار گیرد، نشریاتی برای تمام گروههای سنی نابینایان چاپ شود و رسانه های شنیداری و در صورت امکان رسانه ای تخصصی برای نابینایان نخبه و دانشجو ایجاد شود،در پیاده روها مکانی برای تردد نابینایان ساخته شود، در نمایشگاهایی مثل نمایشگاه کتاب، مطبوعات و دهها نمایشگاه های فرهنگی دیگر بخش هایی برای نابینایان تدارک دیده شود.

این درحالی است که همه ساله (۱۵اکتبر، ۲۴ میزان) از روز جهانی عصا سفید در سراسر جهان تجلیل به عمل می آید، و این روز در جهت اهمیت به نا بینایان، توجه به مشکلات و همسویی با آنها و ایجاد محیط‌های مناسب برای استفاده کنندگان از عصای سفید است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.