سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

21 درصد مردم از مشکلات روان رنج می برند

دبیر علمی سی و سومین کنگره سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران گفت: 21 درصد از جامعه ایرانی دچار اختلالات روانپزشکی هستند که این افراد نیاز به ارائه خدمات جهت درمان دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ احمد جلیلی رئیس انجمن علمی روانپز‌شکان ایران در نشست خبری سی و سومین کنگره سالانه انجمن علمی روانپز‌شکان ایران با اشاره به اینکه بیش از 30 هزار نفر از اعضا و روانپز‌شکان در این کنگره شرکت می‌کنند گفت: در این کنگره سخنرانان ایرانی و خارجی آخرین دستاوردهای رشته روانپزشکی را با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند.

وی ادامه داد: موضوعات امسال این کنگره از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا دو اصل اعصاب روانپزشکی و علوم اعصاب در واقع بازگشت به اصل روانپزشکی بوده و این علم به آن صورت که هست به همگان معرفی می شود.

جلیلی تصریح کرد: یکی از مشکلات بیماران روانی عدم شناخت صحیح از روانپز‌شکان بوده و مردم هم بنا به لغات منسوخ شده‌ای همچون دیوانه و روانی علاقه‌ای به حضور در مطب‌های روانپزشکی ندارند.

رئیس انجمن علمی روانپز‌شکان ایران درباره اهمیت رشته روانپزشکی بیان کرد: تشخیص، آغاز درمان و روند درمان در کشور با مشکلات بسیاری مواجه است زیرا مردم و متخصصان شناخت کافی از واژه روان و بیماری‌های مرتبط با آن ندارند.

وی اظهار داشت: متأسفانه در نظر عوام و برخی خواص بیماری روانی تصوری خارج از جسم انسان است در حالی که همین بیماری که از مشکلات مغزی ناشی می‌شود بیماری‌هایی مثل قلب، ریه و کلیه را به دنبال خواهد داشت.

جلیلی درباره موضوع کنگره بیان کرد: آشنایی عوام و خواص با بهداشت روان در جامعه منجر به ارتقاء این بخش شده و از بسیاری از بیماریها پیشگیری خواهد کرد و این امر مستلزم یک کار گروهی است.

رئیس انجمن علمی روانپز‌شکان ایران افزود: خدمات بیمه‌ای در زمینه روانپزشکی با مشکلات بسیاری مواجه است و به دلیل اینکه اهمیت این رشته دیده نشده و نقص در قانون بیمه‌ای کشور و اختلاف در تعرفه‌های پزشکی منجر به عدم مراجعه بسیاری از بیماران به پزشکان متخصص می‌شود.

وی درباره موضوع دوم کنگره با عنوان کار گروهی در سلامت روان بیان کرد: از مهمترین عوامل در درمان بیماری‌های مرتبط با روان همچون افسردگی، استرس و اضطراب نیاز به یک خرد جمعی بوده و بسیاری از تخصص‌ها در کنار یکدیگر می‌توانند مشکلاتی را مرتفع سازند.

جلیلی در این باره افزود: متخصصان مغز و اعصاب ، روانپز‌شکان، مدد‌کاران اجتماعی و برخی مسئولان رده بالای کشوری می‌توانند با ریشه یابی برخی مشکلات به درمان آن بپردازند.

رئیس انجمن علمی روانپز‌شکان ایران با اشاره به برخی مشکلات رایج در جامعه از جمله سوء مصرف مواد و خودکشی گفت: با کارگروه‌های تخصصی و معرفی صحیح رشته روانپزشکی و به اشتراک گذاشتن دستاوردهای روز دنیا می‌توان در کاهش این مشکلات گام‌های مؤثری برداشت و این کنگره بهترین محل برای ارائه دستاوردهای روز دنیا به شمار می‌رود.

در کشور با کمبود تخت روانپزشکی مواجه هستیم
محمد اربابی دبیر علمی سی و سومین کنگره سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران نیز گفت: بهترین راهکار برای پیشگیری از بروز مشکلاتی مثل استرس و اضطراب در بزرگسالی، آموزش مهارتهایی مانند تفکر نقاد، خودآگاهی، ارتباط موثر و همدلی از سنین کودکی است.

وی افزود: در بسیاری از بیمارستان های عمومی کشور در صورتی که پزشک متخصص تشخیص دهد علت بیماری فرد ریشه در مشکلات روانی دارد بیمار را به یک متخصص روانپزشک جهت بررسی های بیشتر ارجاع می دهد که این امر کمک شایانی به مشکل کمبود تخت های روانپزشکی در بیمارستانها کرده است.

دبیر علمی سی و سومین کنگره سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران در همین رابطه ادامه داد: حدود 21 درصد از بیماری ها ناشی از مشکلات روانی بوده و ضمن مراجعه زودهنگام به روانپزشکان می توان با درمانی ساده و گاهی بدون تجویز دارو از بروز بیماریهای قلبی یا مغز و اعصاب جلوگیری کرد.

وی درباره نقش رسانه ها برای پیشگیری از مشکلاتی مثل خودکشی گفت: رسانه‌ها در ارتباط با ارتقای سواد سلامت روان در جامعه و کاهش خودکشی نقش بسیار مهمی را ایفا کرده و با رعایت برخی موارد در اعلام اعداد و ارقام و بازتاب خبرهای آن می توانند از خودکشی در جامعه جلوگیری کرده و آمار آن را کاهش دهند.

دبیر علمی سی و سومین کنگره سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران افزود: 95 درصد از افرادی که در جامعه دست به خودکشی می زنند از بیماری‌ های روانپزشکی مانند افسردگی رنج می‌برند و البته از مشکلات اجتماعی، اقتصادی و خانوادگی نیز می توان در برخی موارد به عنوان نقش تعیین کننده نام برد.

وی درباره شعار امسال سی و سومین کنگره روانپزشکی ایران بیان کرد: دو موضوع "اعصاب روانپزشکی و علوم اعصاب و کار گروهی در سلامت روان" در کنگره امسال که 27 تا 30 ماه جاری در تهران برگزار می‌شود مدنظر قرار دارد. 

اربابی با اشاره به مقالات ارسالی به دبیرخانه کنگره عنوان کرد: 15 سمپوزیوم تخصصی از سراسر کشور در غالب 4 تا 6 سخنرانی، 70 مقاله پژوهشی که 18 مورد آن سخنرانی بوده و 52 مورد نیز به صورت پوستر ارائه می شود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.