سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نان سبوس دار عمر انسان را زیاد می کند

مسئول آموزش و پژوهش اداره نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: مصرف نان‌های فاقد سبوس بر سلامت افراد تاثیر بسیار منفی می‌گذارد.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ لاله مظفری در خصوص اهمیت مصرف نان سبوس‌دار در خانواده‌ها اظهار داشت: نان کالایی اساسی و ضروری است و اهمیت ویژه‌ای در سبد مصرفی خانوارها دارد و باید گفت نان خوب دارای ظاهری سالم، کاملا برشته و پخته شده بوده و در سطح آن سوختگی مشاهده نمی‌شود و طعم و بوی خوشایند و دارای بافت نرم و یکنواختی است و قابلیت برش پذیری مطلوب دارد.
 
مظفری با اشاره به مضرات استفاده از جوش شیرین در تهیه نان افزود: اگر برای تهیه سریع نان از جوش شیرین استفاده شود تجزیه «فیتین» انجام نمی‌شود در نتیجه مانع جذب آهن منیزیوم و کلسیم شده همچنین استفاده از جوش شیرین در تهیه نان سبب کمبود آهن در بدن می‌شود.
 
رنگ روشن نان‌ نشانه نبودن سبوس و پایین بودن ارزش غذایی آن است
 
مسئول آموزش و پژوهش اداره نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بیان کرد: اگر در مدت طولانی خمیرنان توسط خمیر ترش ور بیاید ماده فیتین توسط آنزیم‌های موجود در غلات تجزیه شده و بدن انسان می‌تواند از مواد معدنی موجود در نان استفاده کند.
 
مظفری در مورد شرایط نگهداری نان توضیح داد: نگهداری نان از اهمیت بالایی برخوردار است بطوری که در صورت نگهداری خوب از آن، میزان ضایعات آن کاهش چشمگیری خواهد داشت.
 
  وی گفت: یکی از روش‌های نگهداری نان، قرار دادن آن در فریزرهای خانگی و عدم نگهداری طولانی مدت آن در یخچال است، نان‌هایی که با آرد کامل و سبوس‌دار تهیه می‌شوند نسبت به نان تهیه شده با آرد سفید به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارد و مصرف روزانه آنها مقداری ار نیاز روزانه بدن به املاح، کربوهیدرات، پروتئین، فیبر و ویتامین‌ها را تامین می‌کند.
 
مظفری اظهار کرد: اغلب مردم تصور می‌کنند که نان سفید و رنگ روشن در نان‌های سنتی نشانه مرغوبیت نان است در صورتی که اینطور نیست و رنگ روشن نان نشانه نبود سبوس و پایین بودن ارزش غذایی آن است.
 
نان سبوس‌دار سرشار از ویتامین و املاح است
 
وی در ادامه افزود: سبوس جدار خارجی گندم را تشکیل می‌دهد و آن قسمتی از گندم است که دائما در معرض آفتاب بوده و از اشعه خورشید استفاده می‌کند این  مملو از ویتامین‌هاست به طور کلی تمام قسمت‌های فعال و زنده گندم در پوست آن جمع شده و سبوس منبع بسیار خوبی از فیبر، املاح، پتاسیم، منگنز، منیزیم، سلنیوم، فسفر، آهن، روی است.
 
مظفری با بیان اینکه سبوس گندم سرشار از ویتامین‌های نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین و فولات است، افزود: سبوس غنی‌ترین منبع غذایی فیبر محسوب می‌شود و این فیبر بیشتر از مواد سلولوزی و همی سلولوزی است. فیبرهای گیاهی نیز به دو نوع محلول و نامحلول تقسیم می‌شوند و سبوس گندم جزو فیبرهای غذایی نامحلول است.
 
وی نحوه تغذیه، مواد غذایی نامناسب مورد استفاده مردم و نحوه زندگی را اصلی ترین عامل خطرزا برا سلامتی دانست و گفت: توجه به نوع تغذیه و شیوه زندگی می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کند.
 
مظفری همچنین بیان کرد:مصرف نان‌های سبوس‌دار موجب افزایش حجم مدفوع شده و بدینوسیله مهم ترین راه درمان طبیعی یبوست به شمار می‌رود همچنین جلوگیری از بروز یبوست نیز از بروز بواسیر، التهاب، دیورتیکول، سرطان، کولون، شقاق، فیستول، شکاف بافت معده و عفونت‌های دستگاه گوارش پیشگیری می‌کند.
 
وی بر مصرف نان‌های سبوس‌دار تاکید کرد و گفت: نان سنگک و نان جو حاوی سبوس هستند که سبب می‌شود با حجم کمتری از غذا افراد سیر شوند و سلول‌ها به سیری واقعی برسند و در نتیجه از چاقی جلوگیری می‌کند.
 
مصرف مناسب سبوس گندم در نان‌ ۱۵ تا ۴۰ درصد مرگ و میر را کاهش می‌دهد
 
مظفری بیان کرد: آرد فاقد سبوس عاری از ریز مغذی‌های بسیار مفید است که سبب می‌شود حجم زیادی از غذا خورده شود اما ریز مغذی‌ها به اندازی کافی به سلول‌ها نرسد در نتیجه سلول‌ها همیشه گرسنه‌اند و این امر سبب اشتهای کاذب می‌شود که نتیجه گرسنگی سلول است.
 
وی افزایش اختلالات روده‌ای، افزایش ابتلا به سرطان‌های روده بزرگ، مقعد، پانکراس، بافت اندرومتر رحم، تخمدان و پروستات، افزایش احتمال بروز بیماری و حمله‌های قلبی، افزایش ابتلا به چاقی، افزاش ابتلا به دیابت نوع ۲، کاهش مقاومت در برابر انواع عفونت‌ها، ایمنی کمتر در برابر ویروس‌ها، افزایش آلرژی به مواد غذایی و افزایش مواد سمی در کبد و کلیه را از عواقب ناشی از کمبود سبوس گندم بر سلامت مردم عنوان کرد.
 
مظفری بیان کرد: افزایش عصبانیت، پرخاشگری، افسردگی، تنش‌های روانی، خستگی‌های مفرط، بی‌حوصلگی و در نتیجه کاهش شادابی جامعه از دیگر عوارض جداسازی سبوس از آرد است.
 
وی بیان کرد: در بررسی‌های انجام شده مصرف مناسب سبوس گندم در نان‌های سبوس دار موجب کاهش ۱۵ تا ۴۰ درصدی میزان مرگ و میر شده و لذا باید با مصرف نان‌های تیره سبوس‌دار می‌توان بسیاری از هزینه‌های درمان ناشی از بیماری‌ها را کاهش داد.

منبع:مهر
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.