سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افتتاح نهمین جشنواره فناوری نانو با حضور معاون اول رییس جمهور/

جهانگیری: دانش اصلیترین جایگزین درآمدهای نفتی است/ مقام معظم رهبری بانی اصلی حرکت کشور در تولید علم و فناوری


با حضور معاون اول رییس جمهور نهمین جشنواره فناوری نانو در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران کار خود را آغاز کرد. 


به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری عصر امروز (چهارشنبه) با حضور در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران ضمن افتتاح این نمایشگاه از آخرین دستاورد‌ها در حوزه فناوری نانو بازدید کرد. 

معاون اول رییس جمهور همچنین در آیین افتتاح این جشنواره با تاکید بر لزوم کاهش وابستگی اقتصاد به منابع طبیعی گفت: دانش باید اصلیترین جایگزین درآمدهای نفتی باشد و تنها ذخیره و منبعی که تمام نشدنی است، دانش و مغز انسان است. 

جهانگیری با تسلیت ایام سوگواری امام حسین (ع) ‌اظهار داشت: ایران کشوری است که از پیشینه مهمی در تولید علم برخوردار بوده است و دانشمندان ایرانی در تاریخ نقش مهمی ایفا کرده‌اند اما متاسفانه در یک دوره تاریخی فاصله‌ای ایجاد شد و ایران از چرخه علم و دانش قدری عقب ماند. 

وی افزود: خوشبختانه در سال‌های اخیر موضوع تولید علم و فناوری به یک گفتمان غالب در کشور تبدیل شده و انصافاً بانی اصلی این حرکت مقام معظم رهبری بودند که همواره نسبت به این موضوع حساسیت نشان دادند و دولت‌ها را تشویق نمودند که به این عرصه ورود کنند و امروز آثار آن در کشور قابل مشاهده است و امیدوارم که روز به روز سرعت و شتاب تولید علم و فناوری در کشور بیشتر شود. 

جهانگیری تصریح کرد: بر همه ما و به خصوص نخبگان و دانشمندان کشور واجب است که از این گفتمان در کشور حراست کنیم و اجازه ندهیم که سرعت این حرکت کاهش پیدا کند. 

معاون اول رییس جمهور یکی از مسائل و چالش‌های پیش روی کشور را وابستگی اقتصاد به منابع طبیعی و درآمدهای نفتی عنوان کرد و گفت: پیش از تحریم‌های نفتی باورمان نمی‌شد که کشورهای صنعتی قادر باشند از خرید نفت ما امتناع کنند. تصور می‌کردیم که نفت یک محصول استراتژیک است و این ما هستیم که می‌توانیم آن‌ها را به عدم فروش نفت تهدید کنیم ولی در دوران تحریم‌ها نفت کشور ما را نخریدند و نشان دادند که می‌توانند این تهدید را عملی کنند. 

وی با اشاره به بیماری هلندی که در دهه ۵۰ گریبانگیر کشورهای نفتی شد افزود: پس از این اتفاق بسیاری از کشور‌ها تصمیم گرفتند راهکاری برای جبران این مشکل پیدا کنند و عمدتاً به سمت ایجاد صندوق‌هایی رفتند که درآمدهای نفتی را در آن پس انداز کنند و در مواقع کاهش درآمد‌ها از این صندوق استفاده نمایند. 

جهانگیری ادامه داد: در این میان هیچ کشوری به دنبال جایگزین کردن درآمدهای نفتی و کاهش اتکاء اقتصاد به این درآمد‌ها نرفت. 

معاون اول رییس جمهور اقتصاد ایران را اقتصادی بزرگ و جزو ۲۰ اقتصاد بر‌تر دنیا برشمرد و گفت: باید اقتصاد کشور را به سمت اقتصاد دانش بنیان سوق دهیم و تجربه تاریخی، سابقه ایران، تعداد نیروی انسانی تحصیلکرده و وضعیت مطلوب دانشگاه‌های کشور نشان می‌دهد که تحقق این امر کاری شدنی و امکانپذیر است. 

وی اضافه کرد: در حال حاضر ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار دانشجو در سطح کشور وجود دارد و تعدادی از دانشگاه‌های کشور حرکت رو به رشدی را در پیش گرفته‌اند و به سمتی می‌روند که در سطح جهان مطرح باشند. 

جهانگیری با تاکید براینکه این ظرفیت‌ها و وجود نیروی انسانی پرانگیزه و توانمند می‌تواند ما را به سمت اقتصاد دانش بنیان رهنمون سازد گفت: آنچه در این مسیر مهم است این است که نقشه راه مشخصی در اختیار داشته باشیم. 

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر ضرورت ثبات و عدم تغییر در سیاست‌های صحیح و مهم کشور گفت: متاسفانه گاهی با تغییر دولت‌ها و حتی یک مقام دولتی، برخی سیاست‌ها دچار تغییر می‌شوند اما خوشبختانه برای دانش بنیان شدن اقتصاد کشور اراده‌ای جدی شکل گرفته و مقام معظم رهبری نیز بر این موضوع تاکید کرده‌اند. 

وی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، به رویکردهای پنج گانه این سیاست‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از این پنج رویکرد، دانش بنیان کردن اقتصاد است که تا حد زیادی جهت گیری اقتصاد کشور را نشان می‌دهد و اقتصاد را به سمتی هدایت می‌کند که از اتکا و وابستگی به درآمدهای نفتی به سمت اقتصادی با محوریت علم و دانش حرکت کنیم. 

جهانگیری همچنین با اشاره به ایجاد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: خوشبختانه در کنار فعالیت‌های این معاونت، شرکت‌های دانش بنیان نیز شروع به فعالیت کرده‌اند و علاوه بر تلاش در جهت دانش بنیان شدن صنایع کشور، استفاده از دانش و فناوری‌های روز در صنایع و کشاورزی کشور را دنبال می‌کنند. 

معاون اول رییس جمهور با تاکید براینکه دولت از برنامه‌های معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و شرکت‌های دانش بنیان حمایت می‌کند گفت: از تلاش‌های شرکت‌های دانش بنیان در حوزه فناوری‌های نانو قدردانی و رشد بوجود آمده در این حوزه را تحسین کرد. 

وی با تاکید بر ضرورت ایجاد بازار ۱۰ هزار میلیارد تومانی برای صنایع بر‌تر کشور گفت: در ۱۰ ساله دوم سند چشم انداز بیست ساله یکی از کارهای مهم این است که از بازار داخلی حراست کنیم و برای صنایع بر‌تر کشور بازارهای بین المللی نیز پیدا کنیم. 

جهانگیری افزود: این پذیرفته نیست که بازارهایی که در دوران تحریم در کشور ایجاد شد و در روزهای سخت با کمک و همت جوانان این کشور بوجود آمد، حالا که تحریم‌ها برداشته شده این بازار‌ها را نادیده بگیریم و از محصولات خارجی در صنایع داخلی استفاده کنیم. 

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: امیدوارم که در برنامه‌هایی که در آینده تدوین خواهیم کرد بتوانیم با ایجاد هماهنگی در میان دستگاه‌های مختلف، از بازارهای داخلی حمایت کنیم. 

در این مراسم با حضور معاون اول رییس جمهور از محصولات و مراکز رشد بر‌تر با اهداء تندیس و لوح سپاس قدردانی شد. 

دراین مراسم معاون علمی و فناوری رییس جمهور نیز در سخنانی گزارشی از اقدامات صورت گرفته در حوزه فناوری نانو ارائه کرد و به تشریح برنامه‌های این معاونت برای توسعه علم و فناوری و حمایت از اقتصاد دانش بنیان پرداخت. 

انتهای پیام

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۰۱ ۱۴ مهر ۱۳۹۵
پس چرا با بی رحمی تمام در روز شهادت دانشمندان هسته ای در قلب بزرگترین دستاورد علمی ما سیمان ریختین؟
ناشناس
۱۹:۳۹ ۱۴ مهر ۱۳۹۵
ابلاغیه رهبری

تشکیل ستاد فرماندهی سباست های اقتصاد مقاومتی است

و در آن
تجربه و بصیرت و حکمت است
اجرای دقیق مانع اتلاف وقت میباشد