سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خبری از آنفولانزای پرندگان نیست/ کمبود اعتبار برای برخورد با تب برفکی

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در سه مرحله 35 هزار نمونه سرمی و 8 هزار نمونه مولکولی از واحدهای صنعتی و روستایی طیور گرفته‌ایم و موردی از آنفولانزای پرندگان مشاهده نشده اما در حالت آماده‌باش هستیم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی کشور در نشست خبری این سازمان که به مناسبت روز ملی دامپزشکی صبح امروز برگزار شد، ضمن اشاره به نقش مهم دامپزشکی در بهداشت عمومی، اقتصاد ملی و تجارت بین المللی گفت: برای ایجاد تحول و پیشرفت دامپزشکی لازم است محتوای آموزشی این رشته توسط آموزش عالی متحول شود و ضمن عملی‌تر کردن آن در دوران تحصیل با نیازهای کار آینده تطبیق داشته باشد.

خلج ادامه داد: برای افزایش اثر بخشی سازمان دامپزشکی 24 تا 25 هزار مراکز غیر دولتی به این سازمان کمک می‌کند و بر سر خدمات کیفی با یکدیگر به رقابت می‌پردازد در حالی که در کشور نروژ از میان فارغ التحصیلان دامپزشکی تنها 150 نفر حق نوشتن نسخه دارند و آنها مسئولیت سلامت تمام دام‌های و فراورده‌های دامی منطقه خود را عهده‌دار هستند که این امر در پیشرفت آنها نقش بسزایی داشته و تولیدات آبزیان آنها در سال 2015 به یک میلیون و سه هزار تن آبزی افزایش یافته در حالی که مصرف آنتی بیوتیک آنها از 250 به 50 آنتی بیوتیک کاهش یافته است.

وی درباره خدمات روستایی و عشایری اظهار داشت: در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی سازمان دامپزشکی پیشنهاداتی به دولت و مجلس در خصوص ارائه خدمات بهداشتی و درمانی روستاها به روستاها و عشایر ارائه داده که در  این پیشنهادات تامین تمام ابزار، امکانات و اعتبارات مردم روستایی و عشایر به صورت رایگان صورت گیرد.

رئیس سازمان دامپزشکی تصریح کرد: تامین اعتبارات سازمان دامپزشکی توسط دولت نسبت به سال گذشته 45 درصد افزایش یافته است و به 60 میلیارد رسیده است که البته هزینه‌های لازم برای مقابله با تب برفکی هم نمی‌شود و لازم به ذکر است سازمان دامپزشکی به علت کمبود  امکانات با موانعی در مهار بیماری حیوانات مواجه است. 

خلج ضمن اشاره به اینکه طرح مقاومت آنفولانزای طیور از 17 شهریور آغاز شده، افزود: این طرح در سه مرحله به صورت نمونه برداری در مکان‌های عرضه پرندگان،‌مراکز نگهداری پرندگان صنعتی و روستایی انجام می‌شود که طبق این طرح 35 هزار نمونه مولکولی و 8 هزار نمونه سرمی که جمعا هزار و 800 پرنده می‌شود بررسی شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی عنوان کرد:‌برای جلوگیری از ارتباط و ایجاد وابستگی مالی بین ناظرین فنی و بهداشتی با مالکان کشتارگاه‌ها آیین نامه‌ها و قانون‌هایی تدوین شده که مسئولیت بهداشتی همه فراورده‌های دامی به تولید کنندگان و پخش کنندگان و حمل کنندگان آنها واگذار می‌شود. 

وی با بیان اینکه هزار و 129 مجوز صادرات در 58 نوع دام درسال جاری داده شده، افزود: واردات دام برای افزایش نژاد گوشتی و شیرده و بهره‌وری آنها صورت گرفته است.

خلج نقش سازمان دامپزشکی را در تحقق و ارتقای دولت الکترونیک بسیار مهم دانست و تصریح کرد: در مقابله با بیماری تب برفکی که فاز اول آن از 20 خرداد ماه سال جاری آغاز شده است واکسینه کردن دام سبک به صورت رایگان و واکسینه کردن دام سنگین به صورت بهادار صورت گرفته است که واکسینه شدن دام‌های  سبک 10 درصد بیش از حد پیش بینی بوده و واکسینه کردن دام سنگین از 4.5 درصد پیش بینی به 2/2 درصد بوده که  55 درصد کاهش داشته که در فاز دوم آن به دنبال افزایش واکسینه شدن سنگین هستیم که در این طرح که از 19 شهریور انجام شده دامدار فقط بهای واکسن را می‌پردازد. 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.