سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمان؛

یادی از قلعه دختر کرمان در شاهنامه

فردوسی در شاهنامه خود به قلعه دختر کرمان اشاره و آن را به هفتواد نسبت داده است ،شما می‌توانید در سفر به شرق شهر کرمان از این قلعه زیبا که برفراز صخره‌‌ای بلند قرار گرفته بازدید کنید.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، بازدید از آثار تاریخی در دل کرمان می‌تواند مقصد سفر پاییزی شما باشد. در حالی شما راهی کرمان می‌شوید که سفر به این منطقه به دلیل شرایط آب‌وهوایی در تابستان چندان طرفداری ندارد اما می تواند انتخاب خوبی برای سفرهای پاییزی از سوی توریست‌ها و گردشگران داخلی و خارجی باشد.

کرمان را می‌توان جزو استان‌هایی برشمرد که آثار تاریخی بسیاری در اختیار دارد. بی‌تردید شما با شنیدن نام کرمان ارگ بم در ذهنتان به تصویر کشیده می‌شود، اما این بار بهتر است به شرق شهرکرمان رفته تا از قلعه‌ای زیبا بر فراز صخره‌های سنگی بازدید کنید.
قلعه دختر که یکی از قدیمی‌ترین آثار تاریخی شهر کرمان محسوب می‌شود، دو ساختمان مجزا از یکدیگر دارد. در واقع نام قلعه دختر مربوط به قسمتی است که برروی تپه‌ای کوتاه تر قرار گرفته است. قسمت مرتفع این اثر تاریخی نیز قلعه کوه نام دارد. این دو قسمت براساس رخدادهای طبیعی به طور کامل جدا از یکدیگر هستند. جالب است بدانید قسمت سوم این قلعه به قلعه اردشیر معروف است. در واقع این اثر تاریخی از سه بخش مجزا تشکیل شده‌است.

شاید یکی از دلایل معروف شدن این قلعه «معبد آناهیتا» باشد، زیرا قلعه دختر باقی مانده از این معبد است که به الهه ناهید معروف بود. هرچند دسترسی به این قلعه کمی سخت و دشوار است اما خشت‌های گلی و دیوارهای ضخیم تاریخی را در خود دارند که دیدن آنها هیچگاه شما را خسته نخواهد کرد.
پیش‌تر این قلعه ساختمان‌های مختلفی در فاصله دو قلعه یاد شده در اختیار داشت. ساختمان قصر و عبادتگاه‌ها در بین فضای دو قسمت یاد شده از قلعه قرار داشتند. با کمی گشت و‌گذار در میان دیوارهای این قلعه با آثار باقی مانده‌ای مواجه می‌شوید که نشان می‌دهد این قلعه تنها کاربرد نظامی نداشته و قسمت‌هایی برای بزم و شادی نیز در میان قلعه وجود داشت.
در بخش جنوبی قسمت سوم این اثر تاریخی یعنی قلعه اردشیر صخره‌ای بلند قرار دارد که از میان راه ۱۳۴ پله برای رسیدن به قله ایجاد شده است. براساس مطالعات صورت گرفته بر روی این اثر تاریخی پیش‌بینی می‌شود پله‌ها به محل نقاره خانه قلعه می‌رسید. هرچند اطلاعات دقیقی از تاریخ این قلعه در اختیار نیست اما با نگاهی دقیق متوجه می‌شوید اثر پیش‌رو قدمتی طولانی دارد به طوری که این قلعه در زمان سلجوقیان به عنوان پناهگاه کرمانیان استفاده می‌شد.
جالب است بدانید فردوسی در شاهنامه خود به این قلعه اشاره و آن را به هفتواد نسبت داده است. شما می‌توانید با سفر به شرق شهر کرمان از این قلعه زیبا که برفراز صخره‌‌ای بلند قرار گرفته بازدید کنید.

پیش از این گفته بودند، افسانه‌ای در باب قلعه دختر وجود دارد که بنابر آن، دختری بر این قلعه فرمانروایی داشته که با در دست داشتن طلسمی آن را ناگشودنی ساخته بود، اما پژوهش‌های تاریخی ثابت کرده که نامگذاری کلمه دختر روی این قلعه مسلما علت ویژه‌ای داشته است. شاید یکی از علل آن این است که در فرهنگ ایرانی مظهر دست نخوردگی است و استفاده از نام دختر در قلعه‌ها، اشاره‌ای ضمنی به غیر قابل تسخیر بودن آن قلعه‌ها توسط دشمنان مهاجم آنان است‌.

انتهای پیام/ی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.