سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

موج مقابله با حجاب به بلغارستان رسید

پارلمان بلغارستان پوشاندن کامل صورت از سوی زنان در ملأ عام را ممنوع اعلام کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سی‌اس مانیتور، به دنبال تصویب قوانین ضد حجاب در فرانسه و بلژیک، پارلمان بلغارستان نیز روز جمعه استفاده زنان مسلمان از پوشش روبند (نقاب صورت) را ممنوع کرد. این در حالیست که حدود 12 درصد جمعیت بلغارستان را مسلمانانِ غالباً ترک‌تبار  تشکیل می‌دهند و تصویب چنین قوانینی محدودیت‌هایی را برای آنها ایجاد می‌کند. 

ممنوعیت‌های مشابهی که به تازگی در سایر کشورهای اروپایی اعمال شده‌اند مانند ممنوعیت استفاده از لباس شنای پوشیده مخصوص زنان موسوم به بورکینی از سوی افراد و گروه‌هایی که معتقدند چنین ممنوعیت‌هایی حق انتخاب آزادانه پوشش از سوی زنان را محدود می‌کنند با مخالفت‌های شدیدی رو به رو شده‌اند. با این حال، دولت بلغارستان مدعی است قانون ممنوعیت پوشش کامل صورت در ملأ عام برای افزایش امنیت شهروندان بلغاری تصویب شده است.

«کاسیمیر ولچف» نماینده پارلمان بلغارستان می‌گوید این قانون علیه اقلیت‌های مذهبی نیست بلکه هدف آن، افزایش امنیت برای شهروندان این کشور است.

برخی دیگر از کشورهای اروپایی نیز به دلایل مشابهی استفاده از پوشش روبند یا اشکال دیگر حجاب را برای زنان ممنوع اعلام کرده‌اند. فرانسه یکی از نخستین کشورهایی بود که در سال 2010 میلادی،‌ به دلیل آنچه که "محافظت از سکولاریسم و امنیت جامعه" خوانده شد، قانون ممنوعیت استفاده از روبند را در پارلمان خود به تصویب رساند. بلژیک نیز در سال 2011 به پیروی از فرانسه قانون مشابهی را علیه پوشاندن کامل صورت در ملأ عام تصویب کرد. 

در ادامه موج مقابله با حجاب، پارلمان هلند نیز در سال 2015 استفاده از روبند در مدارس، بیمارستان‌ها، پایانه‌های مسافربری و ساختمان‌های دولتی را ممنوع اعلام کرد و موافقان این قانون مجدداً اعلام کردند منع استفاده از پوشش روبند باعث قابل شناسایی شدن افراد در اماکن عمومی و در نتیجه، افزایش امنیت شهروندان می‌شود.

فرانسه 6 سال پس از ممنوع کردن استفاده از روبند، به تازگی نیز در پی افزایش حملات تروریستی در این کشور استفاده از لباس شنای بورکینی را در حالیکه با استقبال خوب زنان مسلمان مواجه شده بود، در بسیاری از شهرهای خود ممنوع کرد. دولت فرانسه همچنین در توجیه ممنوعیت لباس شنای بورکینی، استفاده از آن را مغایر با فرهنگ سکولار حاکم بر جامعه فرانسه خواند. اما این قانون در نهایت به دلیل مخالفت شدید نهادهای حقوق بشری از سوی دادگاه عالی فرانسه لغو شد. 

منتقدانِ چنین ممنوعیت‌هایی معتقدند دولت‌های اروپایی افزایش موج تروریسم و افراط‌گرایی در اروپا را بهانه‌ای برای اعمال محدودیت‌های مذهبی علیه شهروندان مسلمان قرار داده‌اند. 

«جان دالحسین» مدیر بخش اروپای سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید زنان مسلمان بلغاری باید بتوانند به پیروی از دستورات دینی و برای نشان دادن هویت و باورهای مذهبی خود طبق میل و اراده خود لباس بپوشند و استفاده از نقاب یا روبند نیز بخشی از فرهنگ مذهبی آنها محسوب می‌شود.

انتهای پیام /
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.