کارشناسان معتقدند که تاخیر در بهره برداری از پروژه پالایشگاهی ستاره خلیج فارس با واگذاری این طرح به پیمانکارانی که از نظر توان مالی و فنی صلاحیت لازم برای اجرای این پروژه عظیم را نداشتند گره خورده است که این امر موجب از دست رفتن بخش قابل توجهی از منابع مالی این پروژه شد؛ از طرف دیگر یکی از چالش ها در بحث بهره برداری بموقع این پروژه کمبود منابع مالی و عدم تخصیص به موقع آن بوده است.
وی افزود: در حال حاضر آمادگی تولید فرآورده های نظیر نفتا، گازوئیل، نفتای ترش و گاز مایع وجود دارد.
دادور با اشاره به اینکه قطعات این پروژه دیر سفارش داده شده، افزود: تحریم ها باعث شد تا شرکت های تامین کننده تجهیزات، قطعات اصلی واحد ها را ارسال نکنند؛ اما پس از برجام این قطعات به کشور ارسال شده وبا نصب این قطعات واحد اصلی پالایشگاه یعنی بنزین
سازی به مدار خواهد آمد.
قائممقام مدیرعامل مجتمع پالایشی ستاره خلیج فارس گفت: برهمین اساس پس از واردات کامل قطعات مورد نیاز تا پایان سال جاری فاز اول این پروژه به بهره برداری خواهد رسید.
این مقام مسئول در خصوص تولیدات این پالایشگاه پس از بهره برداری از فاز اول، گفت: پس از بهره برداری از فاز اول این پالایشگاه توانایی تولید روزانه 12 میلیون لیتر بنزین، چهار میلیون لیتر گازوئیل، 1.4 میلیون لیتر نفت سفید 600 تن گاز مایع در داخل کشور ایجاد خواهد شد.
قائممقام مدیرعامل مجتمع پالایشی ستاره خلیج فارس در پاسخ به این سوال که محصولات تولیدی این پالایشگاه چه درجه کیفی ای خواهد داشت، گفت: به سبب اینکه خرید تجهیزات و قطعات پالایشگاه در سال های گذشته صورت گرفته، بنزین و گازوئیل تولید شده با استاندارد یورو 4 خواهد بود اما طبق بازطراحی های صورت گرفته تولید بنزین و گازوئیل یورو 5 نیز امکان پذیر خواهد بود.
لازم به ذکر است اقدامات قابل توجهی برای رفع موانع پیش روی تکمیل این پروژه انجام شد اما حتی با وجود وعده های نفتی ها به افتتاح آن تا آخر امسال ،چندان امیدی به پایان این پروژه نمی رود.
انتهای پیام/