سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اهواز؛

300 دانش‌آموزعشایری در آستانه بی سوادی

با لغو طرح "بسته‌های حمایتی" در سال جاری، تحصیل بیش از 300 دانش‌آموز عشایری با مشکل مواجه می‌شوند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،مدیر آموزش‌و‌پرورش عشایر خوزستان گفت: توقف طرح "بسته‌های حمایتی" می‌تواند مشکلات بسیاری را در روند آموزش‌و‌پرورش دانش‌آموزان عشایری ایجاد کند؛ این طرح در تأمین نیروی انسانی و جلوگیری از ترک تحصیل دانش‌آموزان ساکن مناطق دورافتاده‌ای که معلمان رسمی حاضر نبودند در آن محل حضور پیدا کنند، بسیار مفید بوده است.

حمید قنبری افزود: رفت‌و‌آمد به برخی از این مناطق بسیار سخت و طاقت‌فرسا است و در برخی مناطق معلمان با بالگرد برای تدریس به منطقه فرستاده می‌شدند؛ ما همه‌ی تلاش خود را می‌کنیم تا از طریق اداره‌کل آموزش‌وپرورش بتوانیم مسئولان را مجاب کنیم که طرح امسال نیز اجرا شود. با افزایش نیرو می‌توان شاهد ارتقای کیفیت آموزش بود.

مدیر آموزش‌و‌پرورش عشایر خوزستان خاطرنشان کرد: سال گذشته 24 معلم از طریق طرح "بسته‌های حمایتی"  به خدمت گرفته شدند و برای 327 دانش‌آموز در حدود 25 کلاس، تدریس می‌کردند؛ با عدم تأمین اعتبار طرح در سال جدید تحصیل این 327 دانش‌آموز با مشکل مواجه می‌شود.

قنبری با اشاره به تشکیل 2 جلسه اضطراری از سوی آموزش‌و‌پرورش برای حل این موضوع، افزود: حل این مشکل دغدغه‌ی آموزش‌و‌پرورش است و فکر می‌کنم برای برون‌رفت از این چالش باید حتماً تدابیر لازم اندیشیده شود. هم‌اکنون آموزش‌و‌پرورش خوزستان تنها در مقطع ابتدایی با کمبود بیش از 200 نیروی انسانی مواجه است. همچنین در مقطع متوسطه نیز با کمبود حدود 50 نیروی انسانی مواجه هستیم، حتی در برخی از مدارس عشایری در حال حاضر معلم وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: در منطقه‌ی چلو در اندیکا سال گذشته با استفاده از همین معلمان توانستیم برای دختران یک مدرسه عشایری راه‌اندازی کنیم که با لغو این طرح و با توجه به این مسأله که تاکنون حتی یک خانم به‌عنوان مدرس پیدا نشده، این مدرسه خود به خود تعطیل خواهد شد.
مدیر آموزش‌و‌پرورش عشایر خوزستان خاطر‌نشان کرد: طرح بسته‌های حمایتی محاسن مختلفی دارد و به‌طور مثال با اجرای این طرح می‌توانیم از نیروی بومی استفاده کنیم. این کار یک فرصت شغلی جدید برای جوانان ایجاد می‌کند. بر اساس تحقیقات انجام‌شده هم آموزش‌و‌پرورش عشایر و هم خانواده‌ها از عملکرد این معلمان رضایت داشته‌اند.

قنبری در خصوص پرداخت حقوق معلمانی که سال گذشته در طرح "بسته‌های حمایتی" به خدمت گرفته‌شده بودند، گفت: 60 درصد از حقوق این معلمان هنوز پرداخت نشده است و در صورتی که اعتباری به طرح تخصیص داده نشود، پرداخت حقوق این معلمان نیز با مشکل مواجه می‌شود چرا‌که این مبلغ باید از اعتبار امسال تأمین می‌شد.

وی افزود: با تلاش‌هایی که برای شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل در 2 منطقه عشایری ایذه و اندیکا انجام شد، حدود 120 کودک بازمانده از تحصیل شناسایی شدند و کار‌های لازم برای جذب آن‌ها انجام شد.

انتهاي پیام/و

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.