سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یازدهمین دور رقابت های ملی علوم طبیعی آغاز شد

یازدهمین دور رقابت های ملی علوم طبیعی در لیسه افغان ترک، با حضور مقامات دولتی، مسوولین لیسه های دولتی و خصوصی و دانش آموزان افتتاح شد.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، رقابت های ملی علوم طبیعی افغانستان که شامل مضامین ریاضیات، علوم طبیعی، اجتماعی، السنه و کامپیوتر، به قسم پروژ ای می باشد راه اندازی شده است.

این رقابت ها با اشتراک شاگردان اعم از ذکور اناث از ده ولایت کشور در سال جاری میلادی راه اندازی شده بود، ۱۲۰ پروژه درکابل به دور فاینل راه یافتند که امروز دست آوردهای خود را در علوم مختلف به نمایش گذاشه اند.

یلمازآیتن، معاون علمی لیسه افغان ترک که دراین محفل صحبت می کرد، هدف از راه اندازی این رقابت ها را تشویق شاگردان افغان ترک، مکاتب دولتی و خصوصی در ساحه علمی در رشته های کمیا، فزیک، بیولوژی، ریاضیات و کمپیوتر عنوان کرد.

به گفته او، شاگردان صنوف هشتم تا دوازدهم با ارائه راه حل برای بعضی پروگرامها، از یک سو برای جامعه سودمند واقع می شون و از سوی دیگر  شجاعت و توانایی کسب می کنند و استعدادهای شان را بازتاب می دهند.

وی عنوان کرد، یکی از مهم ترین اثر این فعالیت ها این است که با فراهم ساختن امکانات، جوانان افغانستان می توانند مانند، جوانان دیگر کشورها کارکرد های سودمند و خوب داشته باشند.

آقای آیتن همچنان گفت: در رقابت های پروژه ای سال ۲۰۱۶ از مکاتب دولتی و خصوصی و همچنان افغان ترک ۶۱۰ پروژه اشتراک نموده که از آن جمله ۱۲۰ پروژه برتر در مرحله فاینل به رقابت می پردازند.

آیتن علاوه کرد: در سال جاری از شش ولایت ۲۱۱ مکتب به تعداد ۴۵۱۷ شاگرد به این امتحان اشتراک ورزیده اند که درمرحله اول نمرات مکاتب گرفته شد و در مرحله بعدی امتحان فاینل اخذ شد و در نتیجه شاگردان اول و دوم و سوم افغانستان نیز تشخیص شد.

آقای آیتن تصریح کرد: اشتراک کنندگان از ولایتهای بزرگ، چون هرات مزار شریف، قندهار و جلال آباد اشتراک ورزیده بودند.

درهمین حال داکتر سید حبیب الله معاون وزارت معارف ضمن قدردانی از همکاری های کشور دوست ترکیه درعرصه معارف افغانستان گفت: امروز ۲۰ باب مکتب از سوی کشور ترکیه درشش ولایت کشور با حمایت وزارت معارف وجود دارد که در عرصه های مختلف علمی دست آوردهای خوبی دارند.
به گفته او، مکاتب افغان ترک در اصل خصوصی است، اما وزارت معارف نیز دربعضی از بخشها مانند مدیریت و تهیه و تدارک مکان همکاری کرده است.

او در پایان تصریح کرد، جای افتخار برای کشور ترکیه و افغانستان است که امروز بیش از هفت هزار شاگرد تنها درمکتب افغان ترک کابل مشغول تحصیل هستند و کمکی بزرگی برای معارف افغانستان به شمار می رود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.