سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دستمال توالت تمیز اما سمی؟

دستمال توالت تقریبا پای ثابت بیشتر دستشویی‌های خانگی است و از آنجایی که به طور مستقیم با بدن در ارتباط است، باید در استفاده از آن و انتخاب نوع مناسب دستمال دقت لازم را داشت تا به جای مفید بودن آن، به بدن آسیب وارد نکند.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ معمولا افراد برای خرید دستمال توالت به دنبال نرم‌ترین و سفیدترین دستمال می‌گردند و تصور می‌کنند که این دستمال‌ها هیچ خطری برای سلامتی ندارند، اما غافل از این‌که این نوع دستمال‌های توالت سمی‌تر از دیگر انواع آن هستند.

 در دستمال‌های توالت تجاری بیش از 100 هزار نوع ماده شیمیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از خطرناک‌ترین مواد، کلر است. این ماده به طور کلی در محصولاتی که روزانه از آنها استفاده می‌کنیم از قبیل دستمال کاغذی، دستمال‌‌های مخصوص نوزاد، فیلتر قهوه و جعبه شیر بوفور یافت می‌شود. این مواد سمی از طریق پوست جذب بدن و از این راه وارد جریان خون می‌شوند که خطرناک‌ترین آن کلر است. دستمال توالت‌های معمولی را با سفیدکننده کلر آماده می‌کنند. این ماده سفیدکننده سموم خطرناکی را تولید می‌کند که در بدن جمع شده و شرایط خطرناکی را برای سلامت بدن ایجاد می‌کند.
 
فرآیند سفید کردن دستمال مواد شیمیایی عامل سرطان را ایجاد می‌کند. بنابراین تماس با آنها احتمال بروز انواع سرطان‌، برهم خوردن تعادل هورمون‌ها، نقص سیستم ایمنی بدن، کاهش قدرت باروری و نقایص مادرزادی را افزایش می‌دهد.
 
رنگی و معطر
 
در بازار که قدم بزنید با انواع دستمال‌های توالت با رنگ‌ها و عطرهای مختلفی مواجه می‌شوید که بیش از آن‌ که برای سلامتی خوب باشد، به ضرر آدمی تمام می‌شود، اما افراد کمی از خطرات دستمال‌های توالت رنگی و معطر اطلاع دارند. از سال 1987، سازمان غذا و داروی آمریکا بعد از آزمایش روی نمونه‌های حیوانی، استفاده از رنگ‌ها و عطرها را در صنایع داروسازی ممنوع اعلام کرده است، اما هنوز هم می‌توان ردپای این مواد خطرناک را در دستمال‌ها مشاهده کرد. مواد شیمیایی مانند رنگ‌ها، مواد سفیدکننده و بوهای معطر جزو مواد خطرناکی هستند که علاوه بر خطرناک ‌بودن این مواد برای سلامت بشر، آلوده کردن محیط زیست را نیز در پی دارد. پیامد استفاده از دستمال‌های رنگی و معطر عبارتند از:
 
عفونت مجاری ادراری: استفاده از دستمال‌های توالت رنگی و معطر باعث تحریک ناحیه واژن در خانم‌ها می‌شود که ممکن است به عفونت‌های مجاری ادراری بینجامد. دیگر مواد به کار رفته در دستمال توالت نیز ممکن است باعث تحریک پوستی، خارش یا حتی بروز واکنش‌های حساسیتی شود. الکل، فسفات، کلر، پروکسیدها و ویژگی‌های آنتی‌باکتریال و نیز فرمالدئید و عوامل فعال جزو مواد خطرناک به شمار می‌روند.
 
سرطان گردن رحم: این نوع دستمال توالت تأثیر مستقیم روی سیستم تناسلی زنان دارد و استفاده از خطر بروز سرطان گردن دهانه رحم را افزایش می‌دهد.
 
مشکلات مقعدی: دستمال‌های توالت معطر و رنگی همچنین ممکن است موجب التهاب و خارش در ناحیه مقعد شود. از سوی دیگر، رنگی که در این دستمال‌ها به کار رفته مانع از تشخیص وجود احتمالی خون در ادرار یا مدفوع می‌شود. از آنجایی که وجود خون در مدفوع از علائم شایع سرطان روده بزرگ محسوب می‌شود، استفاده از این نوع دستمال‌ها می‌تواند رنگ خون را پنهان کند و فرد آن را با رنگ دستمال اشتباه بگیرد بنابراین تشخیص بیماری به تأخیر می‌افتد.
 
عفونت‌های قارچی: محققان ارتباط قوی را بین استفاده از دستمال‌های توالت رنگی و بروز عفونت‌های قارچی کشف کرده‌اند و متخصص زنان در مواجهه با مبتلایان به عفونت‌های قارچی در ابتدا در مورد استفاده از این نوع دستمال‌ها سوال می‌کنند.
 
منبع:روزنامه جام جم

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.