سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

علل شایعی که سبب ریزش مو می شود

تقریبا تمامی افراد با افزایش سن مبتلا به نوعی ریزش مو می شوند، اما ریزش مو می تواند به دلایل مختلف از جمله تغییرات هورمونی، وراثتی، مصرف داروها و یا برخی شرایط اساسی باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ریزش 100 تار مو در روز طبیعی است اما وقتی از این اندازه تجاوزکند، احتمال دارد نشانه بیماری جدی باشد که نیاز به بررسی پزشک و درمان دارد؛ با این حال برخی از شایع ترین دلایل ریزش مو به شرح زیر است:
 
**استرس
استرس روانی و جسمی می تواند سبب ریزش مو شود، استرس شدید جسمی مانند زایمان یا جراحی می تواند تا چند ماه به ریزش مو منجر شود. همچنین فشارهای روانی شدید و اضطراب می تواند ریزش مو را در پی داشته باشد.
 
**تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی هنگامی که به دلیل شرایط مختلف همچون بارداری، زایمان یا شروع یائسگی اتفاق می افتد، سبب ریزش موقت مو در زنان می شود؛ به علاوه ترکیبات هورمونی با افزایش سن نیز تغییر می کند که همین امر مردان را نیز دچار ریزش مو می کند.
 
**اختلالات تیروئید

ریزش مو می تواند یک عارضه جانبی شایع اختلالات تیروئیدی باشد؛ کم کاری تیروئید(کمبود بیش از حد هورمون تیروئید ) و پرکاری تیروئید ( هورمون بیش از حد) می تواند منجر به ریزش مو شود.
 
**لوپوس
نازک شدن مو اولین نشانه بیماری لوپوس است که یک بیماری خود ایمنی است؛ این بیماری عمدتا موی سر را نازک می کند، اما احتمال دارد در برخی افراد به نازک شدن موی ریش، ابروها و یا مژه ها منجر شود.
 
**شرایط پزشکی
بیماری های طولانی مدت همچون سرطان، بیماری کبد، یا بیماری التهابی روده می تواند موجب نازک شدن مو شود و نیز بیماری پوستی همچون پسوریازیس و اماس پوست یا درماتیت هم می تواند اختلال در رشد مو را در پی داشته باشد.
 
**مصرف داروها
داروهایی که برای درمان سرطان، ورم مفاصل، افسردگی، مشکلات قلبی، فشار خون بالا و کنترل بارداری مصرف می شود، می تواند سبب ریزش مو شود.
 
**ژنتیکی

طاسی موروثی که یک وضعیت طبیعی ناشی از ترکیب ژنتیک، سطح هورمون و روند پیری است، شایع ترین علت ریزش مو می باشد. گرچه این وضعیت ارثی معمولا در هر دو جنس مذکر و مونث اتفاق می افتد، اما ریزش مو اغلب در مردان شایع تر است و می تواند ابتدای سن بلوغ شروع شود.
 
منبع: پایگاه اینترنتی زی نیوز
 
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.