سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های جهان در سال 2016 + جایگاه دانشگاه‌های ایران

گزارش سالانه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی جهان در سال ۲۰۱۶ منتشر شد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشریه آموزش عالی تایمز در گزارش سال جاری در مورد رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی،  980 دانشگاه در 70 کشور جهان را مورد بررسی قرار داد.

دو ملاک کیفیت آموزشی و اعتبار یا شهرت جهانی در رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در نظر گرفته می‌شود. نشریه آموزش عالی تایمز در گزارش امسال نوعی منطقه‌بندی را هم تهیه کرده که شامل رتبه‌بندی دانشگاه‌های کشورهای آسیایی و دانشگاه‌ها در کشورهای رو به رشد است.

در رتبه‌بندی از لحاظ کیفیت آموزشی، سیزده شاخص در نظر گرفته است. علاوه بر این، به هر دانشگاهی امتیازاتی از نظر کیفیت تدریس (30 درصد کل امتیازات)، نگرش بین‌المللی (7.5 در صد)، کسب درآمد از طریق ارتباط با صنایع (4.5 درصد)، کیفیت و دامنه تحقیقات (30 درصد) و استناد به عنوان منبع و مرجع (30 درصد) داده می‌شود. 

معیارهای دیگری مانند تعداد دانشجو، نسبت دانشجو به استاد، درصد دانشجویان و پژوهشگران خارجی و نسبت دانشجویان زن به مرد در باره دانشگاه‌های مورد نظر نیز مد نظر قرار گرفته است.


در رتبه‌بندی نشریه آموزش عالی تایمز، دانشگاه آکسفورد (انگلیس)، از لحاظ کیفی در رده اول قرار دارد و موسسه تکنولوژی کالیفرنیا (آمریکا) ، دانشگاه استانفورد (آمریکا)، دانشگاه کمبریج (انگلیس)، انستیتو تکنولوژی ماساچوست (ام آی تی)، دانشگاه هاروارد، دانشگاه پرینستون (آمریکا)، امپریال کالج دانشگاه لندن (انگلیس)، انستیتو تکنولوژی زوریخ (سوئیس)،دانشگاه کالیفرنیا در برکلی (آمریکا)، دانشگاه شیکاگو (آمریکا)،دانشگاه ییل (آمریکا)،دانشگاه پنسیلوانیا (آمریکا)،دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس (آمریکا)، یونیورسیتی کالج دانشگاه لندن (انگلیس)، دانشگاه کلمبیا (آمریکا)، دانشگاه جان هاپکینز (آمریکا)، دانشگاه دوک (آمریکا)، دانشگاه کرنل (آمریکا)، دانشگاه نورث وست (آمریکا) و  رده های دوم تا بیستم را در اختیار دارند.


هفت دانشگاه ایران از لحاظ کیفی در میان 980 دانشگاه مورد بررسی دیده می‌شوند. این دانشگاه‌ها عبارتند از دانشگاه علم و صنعت و سپس دانشگاه صنعتی شریف (هر دو در رده 501 تا 600 دانشگاه اول)، دانشگاه امیر کبیر، دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه خواجه نصیر طوسی، دانشگاه شیراز و دانشگاه تهران (رده 601 تا 800 دانشگاه)، و دانشگاه‌های فردوسی مشهد، آزاد اسلامی کرج، شهید بهشتی تهران، دانشگاه یزد و دانشگاه زنجان (رده 800+ دانشگاهی) نیز در این رتبه‌بندی به چشم می‌خورند. 

درمورد دانشگاه علم و صنعت ایران، که بهترین دانشگاه ایران از لحاظ کیفیت شناخته شده، امتیاز کل ارائه نشده؛ اما در سایر زمینه‌ها، امتیازات این نهاد علمی عبارتست از 23.2 از نظر کیفیت آموزش، 13.9 از نظر نگرش بین‌المللی، 41.8 از نظر کسب درآمد از صنایع، 23.7 از نظر تحقیقات.

مقایسه رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های جهان در سال 2015 با سال گذشته، تغییراتی را نشان می‌دهد. سال گذشته موسسه تکنولوژی کالیفرنیا  در رده اول قرار داشت و رده دوم به و رده سوم به دانشگاه آکسفورد و دانشگاه استنفورد تعلق داشت. 

دانشگاه‌های ایران نیز تغییراتی را در رتبه‌بندی خود مشاهده کردند که چندان مثبت نبود. در گزارش سال 2015 نشریه آموزش عالی تایمز، دانشگاه علم صنعت و دانشگاه شریف در رتبه 401 در میان 500 قرار داشتند؛ اما امسال به رده 501 تا 600 تنزل کردند.


در بخش دیگری از گزارش سال جاری، دانشگاه‌ها از لحاظ "شهرت و اعتبار بین‌المللی" رتبه‌بندی شده است. در این رتبه‌بندی 100 دانشگاه برتر جهان مورد بررسی قرار گرفت که دانشگاه هاروارد در رده اول قرار دارد و پس از آن، انستیتو تکنولوژی ماساچوست، و دانشگاه‌های استانفورد، کمبریج، آکسفورد، کالیفرنیا در برکلی، پرینستون، ییل، کلمبیا، انستیتو تکنولوژی کالیفرنیا، دانشگاه شیکاگو و دانشگاه توکیو قرار دارند. این رتبه‌بندی براساس نظرسنجی از استادان و دانشجویان دانشگاه‌های عمده جهان تهیه شده است. 


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۲۲ ۰۶ آبان ۱۳۹۶
دانشگاه جندی شاپور که از معتبرترین دانشگاه های ایرانه چی ؟؟؟
ناشناس
۱۲:۳۲ ۱۳ تير ۱۳۹۶
بهترین دانشگاه دنیا در مرحله ی اول پیام نور رستم آباده
بعدشم آزاد شهریار
حرف نباشه
مانترا
۰۸:۲۵ ۲۳ فروردين ۱۳۹۶
دانشگاه علمی کاربردی غیاث اباد علیا رتبه اش چندم میشه
ناشناس
۱۲:۵۱ ۲۶ آذر ۱۳۹۵
پ پیام نور کجاست؟!؟!؟
ناشناس
۱۵:۲۵ ۰۸ مهر ۱۳۹۵
خب حالا ...بجای دعوا و بحث سر آمار سعی کنید از همین الان با تمام توانتون تلاش کنید تا پرچم کشورمونو از این ببعد بالا و بالاتر ببریم تو تمام زمینه های علمی
ناشناس
۲۲:۳۲ ۰۲ مهر ۱۳۹۵
این نکته رو داشته باشین که همه ی دانشمندان هسته ای و نظامی ما از همین دانشگاه های خودمون فارغ التحصیل شدن که الحمدالله عالی دارن پیش میرن چرا خودتونو دست کم میگیرین این آمارا الکیه. هر دانشجویی تو هر رشته و هر دانشگاهی اگه خودش بخواد و تلاش کنه می تونه بهترین باشه.
ناشناس
۱۳:۴۶ ۰۲ مهر ۱۳۹۵
فقط پیام نور قرچک
ناشناس
۱۳:۳۰ ۰۲ مهر ۱۳۹۵
کاش از شیوه دانشگاههای برتر یه کم در جهت شکوفایی استعداد دانشجویان وطنی استفاده میکردیم خیلی از دانشجویان ما تلاش زیادی می کنند ولی به علت نداشتن راهنمای درست و حسابی یا شیوه اشتباه به جایی که باید یرسند نمی رسند خیلی از استعدادهای مملکت داره تلف میشه.
ناشناس
۰۶:۳۴ ۰۲ مهر ۱۳۹۵
وطنم پاره تنم!!!
ناشناس
۰۵:۲۲ ۰۲ مهر ۱۳۹۵
رتبه دانشگاه آزاد واحد علي آباد كتول چنده?
ناشناس
۰۳:۲۷ ۰۲ مهر ۱۳۹۵
سرمايه هاي واقعي اينان،نه ميزان فروشه نفت.وقتشه بيدار بشيم
ناشناس
۰۰:۵۴ ۰۲ مهر ۱۳۹۵
دانشگاه علمی کاربردی واحد 54 فرهنگ و هنر چی
ناشناس
۰۰:۳۷ ۰۲ مهر ۱۳۹۵
چه قدر اوضاع خرابه
ناشناس
۲۲:۵۹ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
فقط دانشگاه ایلام رو عشقه باید اول میذاشتن نامردا
ناشناس
۲۲:۴۴ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
ماشاءلله چقد دکتر مهندس داریم!
ناشناس
۲۲:۳۵ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
یعنی چییییییی؟
پس دانشگاه شریف شاهد کوووووووووو؟
این رتبه بندی غلطه مسخره ها!
ناشناس
۲۲:۲۳ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
اصلاً زبان انگليسي كه زبان علم نيست ، بين بيست دانشگاه برتر كه زبان هيچ كدام انگليسي نيست !!
ناشناس
۲۱:۱۲ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
دانشگاه فقط دانشگاه آزاد پارساباد
اینجا دیگه تقلبای استادارو تو کتابفروشیا کپی میکنن میفروشن
سطح سواد دانشجوا در حد ابتداییه
دوسته دوسته دوستم به جای دوستم رفت امتحان داد!!
ناشناس
۲۱:۰۹ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
ببخشید یه سوال، مگه دانشگاه تبریز عضو اکادمی دانشگاهای جهان نبود این دیگه کجا رفت؟
ناشناس
۲۰:۴۰ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
دانشگاه آزاد کرج
همیشه یه سرو گردن از واحدهای دیگه بالاست و از اکثر دانشگاه های دولتی شهرستان ها ...
ناشناس
۲۰:۳۴ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
دانشگاه آزاد پرند که بعترین دانشگاه ایرانه کو په؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۲۰:۲۷ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
فقط دانشگاه رازی
ناشناس
۲۰:۰۰ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
دانشجویان گرامی دقت کنید کیفیت آموزشی و فهماندن علم به ساده ترین شیوه ممکن به افراد در پر آرامش ترین و راحت ترین وضعیت ممکن عرف ملاک دانشگاه های برتر در جهان است از لحاظ معرفتی و مرامی .
وگرنه تحلیل مدارهای داخلی شاتل فضایی فلان نام در همه دانشگاه ها امکان پذیر است . و طراحی سوالهای سخت امتحان بدون نظارت مدیر گروهان دارای شرایط در همه دانشگاه ها امکان پذیر است . مهم این است که آیا ظرفیت این تحلیل و این سوالات در همه وجود دارد یاد گیری و حل . عقل بگوید کدام درست است ؟!
صندلی های این دانشگاه ها و نحوه تدریس استاید این دانشگاه ها و نحوه سوال حل کردن دانشجویان این دانشگاه ها را اگر پخش میکردید جای برنامه ریزی و فکر داشت .
ناشناس
۱۹:۴۷ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
دانشگاه جندی شاپور که از معتبرترین دانشگاه های ایرانه چی ؟؟؟
ناشناس
۱۹:۳۸ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
دانشگاه فقط امیرکبیر
ناشناس
۱۹:۳۵ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
در این رتبه بندی دانشگاه رازی کرمانشاه پس از دانشگاه کمبریج در رتبه ۵ دنیا قرار دارد
چه پیشرفتی؟!!
ناشناس
۱۹:۳۳ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
زنده باد دانشگاه علامه طباطبایی خودمون...
ناشناس
۱۹:۱۵ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
دانشگاه صنعتی قم بهترینه
ناشناس
۱۷:۳۶ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
دانشگاه زنجان رو عشقه خخخخ...
ناشناس
۱۶:۵۰ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
دانشگاه شهید آملی از همه بهتره
ناشناس
۱۶:۳۵ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
مرسی آزاد گوهردشت . واقعا کرج قوی ترین دانشگاه آزاد رو با طراحی دکتر حاجی خانی داشت . این رئیس جدیده رو نمی دونم
ناشناس
۲۰:۴۲ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
رییس جدیدشون هم عالیه ...
الان همه استاداش استادای علم و صنعت و شریفه
ناشناس
۱۵:۲۸ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
سلام
اصلا این رتبه بندی اعتبار چندانی نداره،یه جورایی مسخره است.
ناشناس
۱۵:۱۹ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
دانشگاه اصفهان کوووووووو؟!
ناشناس
۱۵:۰۷ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
دانشگاه گیلان چییییی؟؟؟
ناشناس
۱۵:۰۱ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
تو رده بندى انگليسى، هميشه انگليسيا اولن. دانشگاههاى انگليس الان اون بازده سابق رو ندارن، اكثرا مثل بازيكنهاى فوتبال ما پولكى شدن. مهمترين چيز براشون اينه كه دانشجو چقدر پول ميبره اونجا، اين حرف رو از قول يك استاد ايرانى دانشكده هوا فضاى دانشگاه امپريال كالج نقل كردم، يه موقع نگيد بدون اطلاع اظهار نظر كردم. براى يادگيرى دانشگاههاى آمريكا و آلمان بهترن.
ناشناس
۱۴:۰۲ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
پس دانشگاه شهید چمران چی؟ شهید چمران هم یکی از معتبرترین دانشگاه های ایران هم به حساب میاد اونوقت مطمئنین این لیست خبر معتبرهستش ، من خودم هم چمرانی هستم
ناشناس
۱۶:۲۶ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
رتبه بندی داخل کشور مشکل داره، سال پیش علم و صنعت بین 400 الی 500 و اولین دانشگاه ایرانی در رتبه بندی جهانی بود ولی تو ایران حتی جزو 10 دانشگاه برتر نبود.
ناشناس
۱۳:۰۴ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
دانشگاه صنعتي بابل تو كشور شيشمه جز يك درصد دانشگاه هاي معتبر جهان ولي تو اين ليست نبوده !
و اين يعني يا سيستم درجه بندي داخل مشكل داره يا سيستم جهاني!!!!!
ناشناس
۱۳:۰۲ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
فک کنم لیست را سرو ته گرفتن
ناشناس
۱۲:۵۷ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
علوم پزشکی تهران نه ایران
ناشناس
۱۲:۵۰ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
دانشگاه تبریز چی؟!!!
ناشناس
۱۲:۲۳ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
خوبی دقت کنی می بینی که دانشگاه تهران بعد از دانشگاه شیراز در رتبه های آخر قرار دارند. إإإإ
اینم از دانشگاه تهرانتون إإإإإإإ
ناشناس
۱۲:۱۹ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
از اینکه این خبر به مردم ایران اعلام شده از واحد مرکزی خبر تشکر میکنم.اطلاع رسانی صادقانه میتواند باعث رشد شود زیرا نجات در راستی و درستی میباشد مثل همین خبر که بتوانیم بدون خالی بندی بفهمیم کجای کاریم!!!!!
ناشناس
۱۱:۴۳ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
ببینید کیو اس ارزش چندانی نداره هر وقت میخوهید رتبه دانشگاهو ببینید به یه مرجع معتبر که دانشگاه ها اونو قبول دارن مراجعه کنید واقعا کیو اس مسخره است هر سال دانشگاه ها 200 تا 200 رتبه عوض میکنن منبع معتبر us news هستش که الا در مهندسی تهران و تربیت مدرس 50 و شریف رتبه 60 امو داره و در کل فکر کنم 373 من خودم شریفی ام و چون خیلیا اپلای میکنن همه به این منبع به عنوان منبع قابل اعتماد که معیار های ارزشگزاریش معقولند مراجعه میکنن.
ناشناس
۱۱:۴۳ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
دانشگاه تهران کوش???
ناشناس
۱۱:۱۵ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
دانشگاه تهران چی شد پس؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۱:۰۱ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
وزارت علوم باید یک سیستم رتبه بندی جدید به دنیا اعلام کنه که به تز و مقاله فروختن سرخیابان هم امتیاز تعلق بگیر انوقت دانشگاه تهران با اکسفورد جاش عوض میشه و مشکل حله