سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

نجات محیط ‌زیست و گردشگری با یک محصول کشاورزی

این روزها جشنواره انگور در شهر ارومیه در حال برگزاری است جشنواره‌ای که دست‌کم عنوان آن می‌تواند آیینی از ریشه داشتن یک محصول کشاورزی را روایت کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه،در کنار ساحل دریاچه ، جشنواره‌ای برپاست که بدون شک می‌تواند نگاه‌ها را به شمال‌غرب کشور معطوف کند.

جشنواره انگور که از هفته گذشته آغاز شده ، چند روز دیگر هم ادامه دارد تا یکی از مهم‌ترین محصولات آن سرزمین را برای ما در ایران و حتی برای دیگر کشورها،‌ معرفی کند.

اهمیت آن زمانی است که به گفته محمد حضرت‌پور، شهردار ارومیه، بدانیم سالانه ۲۸۶ هزار تن انگور در ارومیه تولید می‌شود که تنها ۲۰ هزار تن از این میزان صادر می‌شود و این رقم نشان‌دهنده جذب این محصول در کارخانه‌های تبدیلی در ارومیه است.

حسن قشقاوی معاون وزیر امور خارجه هم که در آیین افتتاحیه جشنواره انگور حضور داشت، می‌گفت: من شش سال قبل دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در ارومیه را افتتاح کردم و امروز شاهد تحولات و رونق و رشد بسیاری هستم و اگر بخواهم نقشه جغرافیایی ایران را به گربه‌ای تشبیه کنم سر آن آذربایجان و قلب آن تهران است.

روش‌های نوین کشاورزی، راه نجات دریاچه

در حال حاضر جشنواره هشت‌روزه انگور در دهکده ساحلی «چی‌چست» ارومیه در حال برگزاری است. این جشنواره با هدف تثبیت و تقویت جایگاه این میوه در اقتصاد، کشاورزی، گردشگری، صنعت و کارآفرینی برگزار می‌شود.

معرفی روش‌های نوین کشت انگور، زمینه‌سازی برای سرمایه‌گذاران کشاورزی و توسعه طبیعت گردی از دیگر اهداف برگزاری جشنواره انگور است.

در هر صورت انگور از محصولات مهم آذربایجان غربی است و نقشی اساسی در توسعه صنایع تبدیلی به‌ویژه تولید آب‌میوه و کنسانتره دارد.

شهردار ارومیه در نشست خبری جشنواره انگور با اشاره به چاه‌های غیرقانونی در حاشیه دریاچه، به نکته قابل تأملی اشاره کرد او معتقد است گرچه نمی‌توان در عمل تمام چاه‌های غیرقانونی را توقیف کرد، چراکه اقتصاد چند خانواده به آن وابسته است، اما می‌توان با مکانیزه کردن آبیاری‌ها گام مهمی در بهینه کردن مصرف آب برداشت.

نکته حائز اهمیت آنجا بود که حضرت‌پور تأکید کرد در میان میوه‌های تولیدشده در ارومیه، انگور از این جهت می‌تواند مورد توجه قرار گیرد که در سال تنها دو بار به آبیاری نیاز دارد در حالی که دیگر میوه‌ها و محصولات هسته‌ای به آبیاری‌های متعددی نیاز دارند.

شهردار ارومیه در نشست خبری، برگزاری چهارمین جشنواره انگور، تاکید کرد: وقتی کشت انگور جایگزین محصولات هسته‌ای دیگر شود با کاهش مصرف۵۰۰ میلیون مترمکعب در آب مواجه می‌شویم.

انتهای پیام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.