سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیت‌الله هاشمی در دیدار خلبانان دفاع مقدس:

"اقتدار دفاعی" مايه وحشت بدخواهان است

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: امروز اقتدار نظامی و دفاعی ایران قابل انکار نیست و مایه وحشت بدخواهان است.

به گزارش حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، در جمع اعضای کانون خلبانان ایران، ضمن تبریک آغاز هفته دفاع مقدس به همه دلاوران آن عرصه تاریخی و مردم ایران، خطاب به اعضای این کانون افزود: شما خلبانان افتخارات بزرگی در تاریخ جنگ خلق کردید.

وی اظهار داشت: به عنوان کسی که از ابتدای جنگ تا انتها در مسؤولیت های متعدد از همه فراز و فرودها خبر دارم، وظیفه خود می دانم از همه کسانی که در جنگ نقش آفرینی کرده اند، صمیمانه تشکر کنم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری شرایط سیاسی ایران در زمان آغاز جنگ و اوضاع نیروهای نظامی ارتش، سپاه و بسیج، گفت: در جبهه مقابل ما غرب با تمام توان اطلاعاتی و تبلیغاتی، شرق با تمام تجهیزات نظامی و ارتجاع منطقه با حمایت های مالی، از ارتش بعث پشتیبانی می کردند.

هاشمی رفسنجانی، با بیان این جمله که «ایران، مظلومانه درگیر جنگ شد»، به جلسه سران آن روز نظام با جمعی از فرماندهان ارتش، به ویژه خلبانان نیروی هوایی در زیرزمین ستاد جنگ اشاره کرد و گفت: خلبانان آن روز از ما می خواستند که اگر می خواهید آتش بس را بپذیرید، فرصتی بدهید تا از حیثیت ایران و ارتش، دفاع و تجاوز بی شرمانه ارتش بعث در بمباران 11 فرودگاه کشور را جبران کنیم.

وی ادامه داد: 150 سورتی پرواز نیروی هوایی ارتش در روز اول را کارساز و تأثیرگذار توصیف کرد و گفت: عقبه ارتش بعث در آن حمله چنان منهدم شد که هنوز پس از سال ها نتوانستند جبران کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، به اقدام شهید عباس دوران و خلبان منصور کاظمیان، در مقطع برگزاری اجلاس غیرمتعهدها که می خواستند در بغداد برگزار کنند و ما مخالف بودیم، اشاره کرد و یادآور شد: با کبوتران آهنین بال خویش به همان ساختمانی زدند که قرار بود اجلاس در آن برگزار شود؛ اگر چه خود آسمانی شدند، اما ناامنی بغداد را برای همه جهانیان ثابت کردند که یک پیروزی سیاسی و نظامی برای ایران بود. چون ثابت کرد که بغداد امنیت لازم را برای برگزاری این اجلاس ندارد.

*سیاست ارتش بعث جلوگیری از صدور نفت ایران برای تحت الشعاع قراردادن اقتصاد کشور بود

هاشمی رفسنجانی نقش نیروی هوایی برای تداوم صدور نفت ایران در زمان جنگ را یکی دیگر از کارهای ستودنی خلبانان ایرانی دانست و بیان کرد: سیاست ارتش بعث جلوگیری از صدور نفت ایران برای تحت الشعاع قرار دادن اقتصاد کشور و هزینه های جنگ بود، اما خلبانان تیزپرواز ایران که روزی مانند نیروی زمینی در خاکریزها علیه دشمن می جنگیدند، در آن مقطع به کمک نیروی دریایی در خلیج فارس و دریای عمان آمدند و نگذاشتند نقشه شوم ارتش بعث عملی شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: آنها برنامه ریخته بودند که یک هفته مرکز ایران را پس از اشغال خوزستان بگیرند و با خود می گفتند جدا کردن خوزستان از ایران که حتمی است، اما پس از هشت سال، هزیمت خویش را پذیرفتند که اسناد آن در نامه هایی که صدام برای من می نوشت، موجود است.

وی با یادآوری مشکلات ماه های اول جنگ و ناهماهنگی های سیاسی در مرکز، گفت: بعضی از کسانی که مسوولیت اداره جنگ را هم داشتند، هم به سپاه اجازه حضور در جنگ نمی دانند و هم تجهیزات ارتش را از رزمندگان خطوط مقدم پنهان می کردند. اما عشق جوانان ایران برای دفاع از خاک به گونه ای بود که سپاه و بسیج از همان نخستین روزها پا به پای ارتش به میدان کارزار رفتند و حماسه های بزرگی آفریدند.

هاشمی رفسنجانی درخصوص نقشه شوم ارتش بعث برای جدایی خوزستان از ایران، عنوان کرد: در همان ماه های اول یاسر عرفات در سفر به ایران به من گفته بود که در ستاد کل ارتش بعث نقشه دیدم که دو فلش برای تسخیر مسجد سلیمان و بهبهان در استان خوزستان دارند که این نقشه، در راستای همان نقشه شومی بود که فکر می کنند با اجرای آن انقلاب را شکست می دهند.

*پیروزی سیاسی ایران در جنگ مرهون پیروزی های نظامی رزمندگان در خطوط مقدم جبهه از جنوب تا شمال غرب بود

فرمانده هشت سال دفاع مقدس، با ارائه تحلیلی تاریخی از مقاطع مختلف جنگ و فراز و فرودهای پیشروی ها، پیروزی ها و عدم الفتح ها، گفت: در آخر جنگ همه حامیان ارتش بعث در سازمان ملل سندی را امضا کردند که صدام شروع کننده جنگ و متجاوز است و باید هزینه های ایران را بپردازد که البته کارشناس آنها خیلی کم حساب کرد.

وی پیروزی سیاسی ایران در جنگ را مرهون پیروزی های نظامی رزمندگان در خطوط مقدم جبهه از جنوب تا شمال غرب دانست و گفت: همراهی نیروهای مردمی، جهاد سازندگی، شهربانی و ژاندارمری، کمیته های انقلاب اسلامی، عشایر، نظامیان جنگ های نامنظم و چریکی و مهم تر از همه بسیج با سپاه و ارتش برای تقویت توان نظامی ایران ستودنی است که می تواند درسی برای همه ملت ها در دفاع از کیان خویش باشد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن اشاره به چرایی و چگونگی تأسیس و تشکیل سپاه پاسداران در اوایل انقلاب، گفت: با قدرت تمام مشغول خنثی سازی ناامنی های منافقین در اقصی نقاط کشور برای اجرای نقشه شوم تجزیه خوزستان، کردستان، آذربایجان، ترکمن صحرا، سیستان و بلوچستان، بود که وقتی جنگ آغاز شد، با همان توان و قدرت به سوی جبهه ها رفت و پا به پای ارتش دشمن را که بدون زحمت پیشروی می کرد، زمینگیر کردند.

هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنان خود نقش نیروی هوایی ارتش ایران را در پیروزی نهایی انقلاب و تثبیت آن به یاد آورد و با اشاره به بیعت همافران نیروی هوایی در مدرسه علوی با امام (ره)، گفت: آن بیعت کمر ارتش و رژیم پهلوی را شکست و بعدها در گزارش های ژنرال هایزر به مسؤولان آمریکایی آمده بود که دیگر به بقای رژیم پهلوی امیدی نیست.

فرمانده هشت سال دفاع مقدس، در بخش پایانی سخنان خود با گرامیداشت یاد و خاطره همه شهدا، مفقودان، جانبازان، آزادگان، ایثارگران و ستودن صبر و استقامت خانواده های ایرانی برای بدرقه فرزندان و استقبال از جنازه های شهدای خویش، گفت: وعده خداوندی در این صبر و کمک به جبهه حق، یاری الهی در «ان تنصرالله ینصرکم» است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با برشمردن برخی از اسناد غیرقابل انکار برای پیروزی ایران در هشت سال دفاع مقدس، به عنوان یکی از اسناد، به سفر خود با همراهی فرماندهان نظامی سال های جنگ به عراق در سال های پس از سقوط صدام اشاره کرد و گفت: اوج پیروزی مردم ایران را آنجا دیدیم که گروه هایی از همه نظامی های ارتش عراق در کاخ ریاست جمهوری و اتفاقاً در ساحل دجله ای که ددمنش بعثی فرمان حمله به ایران را از آنجا صادر کرده بود، برای فرمانده ایران در جنگ و به احترام پرچم ایران، سرود جمهوری اسلامی را خواندند.

*زندگی خفت بار منافقین نتیجه خیانت به کشور است

هاشمی رفسنجانی، سرنوشت منافقین را یکی دیگر از جلوه های پیروزی ایران در جنگ دانست و گفت: کسانی که با وطن فروشی، ستون پنجم ارتش بعث بودند و آن همه به مردم ایران خیانت کردند، امروز با دریوزگی در چند پادگان محصور، مرگ تدریجی خویش را می گذرانند و می دانند که این زندگی خفت بار نتیجه خیانت به کشور است.

وی تأکید کرد: علیرغم تحریم ها در دوران دفاع توانستیم با تقویت ساصد و مراکز دیگر تحقیقات نظامی، قدرت دفاعی بومی را چنان بالا ببریم و برتر کنیم که امروز اقتدار نظامی و دفاعی ایران قابل انکار نیست و مایه وحشت بدخواهان است.

*نمی خواهیم کسانی که روزی در اوج بودند، امروز در کنج باشند

در آغاز این دیدار، خلبان محمود ضرابی در سخنانی با یادآوری اقدامات نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، با تکیه بر این نکته که «نمی خواهیم کسانی که روزی در اوج بودند، امروز در کنج باشند»، گفت: براین اساس کانون خلبانان ایران را در سال 1386 با عضویت حدود هزار نفر تشکیل دادیم تا هراز چند گاهی دور هم باشیم و از خاطرات دفاع مقدس بگوییم.

وی با بیان این نکته که «57 آزاده خلبان داشتیم که هفت نفر آنها آسمانی شدند»، بر آمادگی همه خلبانان برای دفاع از ایران در هر شرایطی تأکید کرد و گفت: هر جا که باشیم، خود را سرباز ایران می دانیم.

در ادامه این دیدار هر یک از خلبانان با بیان خاطره ای از پروازهای خود در روزهای دفاع مقدس به مشکلات معیشتی و حقوقی این روزهای خویش اشاره کردند و هاشمی رفسنجانی در پاسخ به آنها گفت: برخورداری از امکانات حق شماست که امتحان خود را به خوبی داده اید و مطمئن باشید که رهبری معظم و ریاست جمهوری نیز برای بهتر شدن اوضاع شما توصیه خواهند کرد.

در پایان این دیدار، نماد نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که عقابی با بال های باز و آماده پرواز است، از سوی مسن ترین خلبان حاضر به آیت الله هاشمی رفسنجانی اهدا شد که آن خلبان هنگام اهدا، گفت: این نماد را از طرف همه خلبانان ایران به شما تقدیم می کنم که نماد صبر و استقامت در ایران عزیز هستید.

انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.