سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اصفهان؛

توسعه نوین شهر اصفهان در راستای تمدن خلاق گذشته

زیبایی‌های اصفهان مسحورکننده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،دبیرکل ژاپنی اتحادیه شهرهای تاریخی جهان در دیدار با مهدی جمالی‌نژاد شهردار اصفهان گفت : به این دلیل در اصفهان حضور پیدا کردم که اگر فردی اصفهان را ندیده باشد گویی نیمی از دنیا را ندیده‌ است.

شیگنوری شیباتا با بیان اینکه اصفهان یکی از مهم‌ترین و زیباترین شهرهای جهان است، تصریح کرد: برای زمان طولانی این رویا و آرزو را داشتم که این شهر را از نزدیک مشاهده کنم، فرهنگ ایرانی برای من بسیار آشناست و من از گذشته علاقه‌مند و مشتاق به این فرهنگ بودم.

وی با اشاره به آثار تاریخی اصفهان اضافه کرد: این آثار بسیار مسحورکننده و فوق‌العاده هستند اما موضوع نگران‌کننده در اصفهان، جاری نبودن آب در رودخانه زاینده‌رود است.

دبیرکل ژاپنی اتحادیه شهرهای تاریخی جهان با اشاره به اقدامات شهرداری اصفهان در زمینه احیای آثار تاریخی این شهر، افزود: شهرداری اصفهان کار بسیار بزرگی در زمینه بازسازی و نوسازی این آثار انجام داده اما موضوعی که در این میان برای نه تنها شهرداری اصفهان بلکه شهرداری کیوتو نیز وجود دارد، محدودیت بودجه است که مانعی برای نوسازی بافت‌های فرسوده به حساب می‌آید.

شیگنوری شیباتا گفت: هدف اتحادیه شهرهای تاریخی جهان تبادل دانش، اندیشه و نظر با شهرهایی است که در حال احیای آثار تاریخی خود هستند تا آنها بتوانند همزمان زمینه دوستی هر چه بیشتر میان آنان و ارتقا صنعت گردشگری را نیز فراهم کنند.

وی اضافه کرد: برای ارتباط بیشتر میان اصفهان و کیوتو باید برنامه‌هایی از قبیل برگزاری نمایشگاه‌های عکس، گالری‌ها، و ارتباطات دانشگاهی برگزار شود تا بتوان در آینده‌ای نزدیک ارتباطات میان دو شهر را به صورت بسیار قوی‌تر ادامه داد.

دبیرکل ژاپنی اتحادیه شهرهای تاریخی جهان با بیان اینکه در شهر کیوتو ژاپن 37 دانشگاه و مرکز علمی وجود دارد، تاکید کرد: آغاز ارتباط میان اصفهان و شهر کیوتو می‌تواند از دانشگاه باشد چرا که این تعداد مراکز دانشگاهی در تبادل علم و تفکر میان دو شهر بسیار موثر است.

شهردار اصفهان نیز در این دیدار اظهار کرد: ما نسبت به گذشته تاریخی خود بی‌تعهد نبوده و توسعه شهر اصفهان را در صورتی می‌خواهیم که میراث تاریخی آن حفظ شود.

مهدی جمالی‌نژاد با اشاره به اینکه امروز احیای نشانه‌های تمدنی تمدن‌های گذشته افق نوین ما بوده تا آن اندیشه‌ها ادامه پیدا کند، افزود: وقتی توسعه نوین شهر در راستای تمدن خلاق گذشته باشد، به اصفهانی بی‌بدیل دست پیدا می‌کنیم.

وی با بیان اینکه بازگشت به هویت و گذشته را در ادامه راهمان مدنظر داریم، تصریح کرد: به همین دلیل شهرداری اصفهان از میراث فرهنگی ملموس و ناملموس خود به جد پاسداری می‌کند و به همین دلیل است که در تمام عرصه‌های جهانی زمانی که صحبت از میراث فرهنگی ملموس یا ناملموس می‌شود، شهرداری اصفهان حضوری فعال دارد.

شهردار اصفهان با اشاره به اینکه 2 هزار اثر تاریخی در این شهر وجود دارد، ادامه داد: شهرداری اصفهان در حال بازسازی و احیای بیش از 200 اثر تاریخی شامل میدان‌های شهری، بافت‌های تاریخی، بازارهای سنتی، حمام‌های تاریخی، خانه‌های قدیمی، قلعه‌های تاریخی و خیابان‌های قدیمی اصفهان است.

جمالی‌نژاد به بازسازی میدان امام علی (ع) از آثار به جای مانده دوره سلجوقی اشاره کرد وافزود : شاید جایی را در جهان نتوانید پیدا کنید که 80 هکتار در کنار هم احیا شده باشد و مانند تونلی تاریخی شما را به 400 تا 500 سال قبل ببرد .



انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.