به گزارش
حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آیت نادری، هنرمند كارتونیست و برنده چند دوره جشنواره كاریكاتور حوزه هنری استان، با اشاره به برگزاری هفتمین دوره جشنواره سراسری كاریكاتور با موضوع «نفوذ»، اظهار كرد: كاریكاتور در لغت به معنای طراحی اغراقآمیز است اما امروزه به نوعی طنز تصویری اطلاق میشود كه در آن هنرمند برای بیان یك موضوع یا اتفاق، با نبوغ و خلاقیت دست به ابتكار تصویری میزند.
وی با اشاره به اینكه متأسفانه هنوز كارتون و كاریكاتور در كشور به جایگاه شایسته و بایسته خود نرسیده است، افزود: در این زمینه مسئولان و متولیان امر بهجز در مورد تعداد معدودی هنرمند پیشكسوت و صاحبنام، به هنر سایر هنرمندان فعال در این رشته ارج نمینهند.
نادری ادامه داد: از نظر اقتصادی و درآمدزایی هم هنرمندان كارتونیست به این رشته نگاه شغلی نداشته، غالب كارتونیستها شغلی به غیر از طراحی كارتون و كاریكاتور دارند و تنها تعداد معدودی هنرمند كارتونیست در كشور هستند كه توانستهاند با هنر و اعتبار خود در رشته كاریكاتور فعالیت شغلی و درآمدزایی مناسب داشته باشند.
وی تصریح كرد: اكنون رشته كاریكاتور در جامعه بینالمللی جایگاه بالایی دارد اما در كشور ما به دلیل كمتوجهی مسئولان فرهنگی و نبود شرایط امن برای فعالیت هنرمندان این رشته، كاریكاتور از نظر مالی و اعتباری جایگاه مناسبی ندارد.
نادری با تأكید بر افزایش توجه مسئولان فرهنگی به مقوله تأثیرگذار كاریكاتور و كارتون در كشور، اظهار كرد: استفاده از ظرفیت بالای هنرمندان رشته كاریكاتور در فعالیتها و برنامههای حوزه فرهنگ و هنر تأثیرگذاری این رشته هنری در كشور را افزایش میدهد.
وی چاپ و انتشار نشریات تخصصی بیشتر در زمینهٔ كارتون و كاریكاتور، تأسیس انجمن كاریكاتور ایران برای ساماندهی شرایط موجود، افزایش توجه به هنرمندان و استعدادهای شهرستانی و توجه به مطالبات این حوزه از سوی وزارت ارشاد ازجمله بیمه هنرمندان و اختصاص تسهیلات هنری برای گسترش این هنر در همه استانها را برخی از راهكارهای موجود برای ارتقای جایگاه كارتون و كاریكاتور و هنرمندان این رشته در كشور دانست.
به گفته این هنرمند كارتونیست، بدون شك با تشكیل انجمن كاریكاتور ایران با مشاركت همه هنرمندان حرفهای كشور میتوان بخش اعظمی از مطالبات و مشكلات این حوزه را رفع كرد.
نادری ادامه داد: در حال حاضر هنرمندان كارتونیست كشور جوایز زیادی از جشنوارههای بینالمللی كسب كرده و میكنند و از مسئولان انتظار میرود حداقل برای تشویق و انگیزه دادن به این هنرمندان كه پرچم ایران را در جامعه بینالمللی برافراشتهاند، توجه بیشتری به هنرمندان این رشته داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری جشنواره سراسری كاریكاتور حوزه هنری خراسان شمالی، اظهار كرد: جشنواره كاریكاتور حوزه هنری این استان، رویداد بسیار ارزشمندی برای حمایت از هنرمندان كارتونیست كشور محسوب میشود؛ بهگونهای كه اكنون به یك برند تبدیل شده است.
نادری اظهار امیدواری كرد كه جشنواره سراسری كاریكاتور خراسان شمالی تداوم داشته باشد و سایر استانها هم با الگوبرداری از این استان اقدام به برگزاری جشنوارههای كاریكاتور كنند تا از این طریق از هنرمندان این رشته در كشور حمایت شود.
گفتنی است هفتمین جشنواره سراسری كاریكاتور «نفوذ» به همت حوزه هنری خراسان شمالی با شركت 177 هنرمند از 29 استان كشور به میزبانی بجنورد در حال برگزاری است.
در مدت ارسال آثار به این جشنواره درمجموع 546 اثر به دبیرخانه آن ارسال شد كه پس از داوری آثار از سوی هیئت داوران، 13 اثر برگزیده انتخاب شدند.
آیین اختتامیه هفتمین جشنواره سراسری كاریكاتور «نفوذ»، بیست و هفتم شهریورماه امسال به میزبانی بجنورد، مركز خراسان شمالی برگزار و در آن از 13 هنرمند منتخب این جشنواره تجلیل میشود.
همچنین 110 اثر منتخب جشنواره سراسری كاریكاتور «نفوذ» در قالب كتاب جشنواره منتشر شده و 170 اثر منتخب هم با راهیابی به بخش نمایشگاه، همزمان با مراسم اختتامیه، به نمایش عمومی گذاشته میشوند.
انتهای پیام/