سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اتاق خواب اقامتگاه چند باکتری است؟

خرید انواع محلفه و سرویس خواب گرانقیمت این روزها مد شده اما باید در کنار توجه به ظاهر آنها به نگهداری و شستشوی مرتبشان هم توجه داشت زیرا می تواند مسبب ابتلا به انواع بیماری ها در خانواده شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اگربر روی بدن و صورت خود جوش های چرکی می بینید، ریزش موهای سرتان بیشتر شده، احساس خارش و سوزش پوست به سراغتان آمده ، این علائم نشان دهنده وجود انواع میکروب ها و باکتری ها در محل زندگی شما است و هشداری جدی از سوی بدن است.

گفتنی است، یکی از آلوده ترین مناطق که اغلب افراد نسبت به آن بی توجه هستند ملحفه ، روبالشی ، بالشت و تشک خواب است.

تعویض دیر به دیر ملحفه و روبالشی می تواند سبب ابتلای افراد به انواع بیماری های پوستی و تنفسی، آلرژی ها و عفونت های قارچی در بدن شود.

بسیاری از ما نسبت به تعویض و شستشوی زودهنگام این وسایل تنبل و بی حوصله هستیم و نمی دانیم که بیشتر مشکلات پوستی و حساسیتی که در ما وجود دارد و برکیفیت زندگیمان اثرمنفی می گذارد در اثر تنبلی در شستشوی سرویس خواب است.

بدن شما در طول ساعاتی که به خواب می روید همچنان فعال است و به تعریق می پردازد و سلول های پوستی جدید جایگزین سلول های مرده می شوند، موهایی که ریشه آنها در حال نوسازی است می ریزند و موهای تازه جایگزین آن می شوند ، هنگام خواب ترشح بزاق دهان می تواند با ملحفه تماس برقرار کند و سبب شود تا سرویس خواب افراد آلوده شود.

کارشناسان شستشوی هفتگی ملحفه و روبالشی را بویژه به افرادی که دچار مشکل آکنه، شوره موی سر و آلرژی هستند با رعایت نکاتی چون شستشو با مواد غیر آلرژی زا مانند مایع لباسشویی به جای پودر لباسشویی  و خشک کردن دربرابر آفتاب توصیه  می کنند.

کارشناسان انواع مواد آلوده و حشرات ذره بینی کوچک را در تخت خواب شناسایی کرده اند که می توانند مسبب ابتلای افراد به بیماری های غیر مسری باشند.

بویژه افراد بیمار و یا ورزشکار باید توجه ویژه ای به وسایل خواب خود داشته باشند زیرا دربدن آنها عفونت های قارچی به سرعت می تواند منتشر و باعث بروز بیماری های سخت درمان شود، ورود حیوانات خانگی به تخت خواب یکی دیگر از عوامل ایجاد بیماری های پوستی در افراد است و می تواند انواع میکروب ها و حشراتی چون شپش، کک، کنه، زالو، عنکبوت و انگل های موجود در پنجه حیوان را به تخت فرد منتقل کند.

بهترین مکان برای قرار دادن تخت خواب زیر نور پنجره ای  روبه خورشید است تا از خاصیت ضدعفونی کنندگی خورشید بتوان استفاده کرد. توصیه می شود هر از گاهی تشک را هم در مقابل نور خورشید قرار داد و روتشکی را به طور منظم شستشو داد تا میکروب ها و قارچ های ذره بینی موجود در آن نابود شوند.

بهتر است جنس ملحفه و روبالشی از مواد غیر حساسیت زا و نخ ، کتان یا بامبو باشد تا کمترین آسیب را به پوست بدن برساند.

منبع:Dailymail

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.