سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پرونده موشک‌های بالستیک پیونگ یانگ/10

ارتش کره‌شمالی موشک‌های "تائپودونگ" را از کدام پایگاه نظامی روی لانچر می‌فرستد؟ + نقشه و تصاویر

در این گزارش، مشخصات تأسیسات مرکز تحقیقات فضایی سوها در کره شمالی را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

به گزارش  خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ارتش کره شمالی در ماه‌های اخیر بارها آزمایش‌های موشکی و اتمی انجام داده و این موضوع واکنش‌های جهانی را در پی داشته است.

پیونگ‌یانگ بارها اعلام کرده که انجام آزمایش‌های موشکی و اتمی، به دلیل آنچه خصومت "واشنگتن" ضد مردم کره شمالی است صورت می‌گیرد و البته انجام این تست‌های موشکی و هسته‌ای باعث محدودیت‌های گسترده‌ای برای کره شمالی نیز شده است.

یکی از مراکز نظامی که ارتش کره شمالی برای شلیک موشک‌های بالستیک (به خصوص موشک‌های قاره‌پیما) استفاده می‌کند، مرکز تحقیقات فضایی "سوها (Sohae Satellite Launch Station)" است.

**توپولوژی و مشخصات مرکز تحقیقات فضایی "سوها"

ایستگاه یا مرکز تحقیقاتی پرتاب ماهواره "سوها (Sohae Satellite Launch Station)" یکی از مراکز نظامی کره شمالی است که با نام‌های دیگری همچون مرکز تحقیقات فضایی "پونگ- دونگ‌-ری" نیز شناخته می‌شود.



مرکز(ایستگاه) پرتاب ماهواره "سوها (Sohae Satellite Launch Station)" در نزدیکی روستای "پونگ‌دونگ" قرار گرفته که برای احداث آن، زمان زیادی صرف شده است. 

تأسیسات اصلی مرکز تحقیقات فضایی "سوها (Sohae Satellite Launch Station)"  شش کیلومتر مربع وسعت دارد که شامل "مرکز تست موتور"، "سایت پرتاب"، "تجهیزات ارزیابی" و "مرکز کنترل پرتاب" است.


این مرکز فضایی در منطقه "چولسان" در غرب کره شمالی قرار دارد که به نحوی با چین هم دارای مرز مشترک است. مرکز تحقیقاتی پرتاب ماهواره "سوها (Sohae Satellite Launch Station)" در سال 1990 میلادی ساخته شده و هدف از طراحی آن، توسعه برنامه موشکی و تحقیقات فضایی کره شمالی است.

یک نکته درباره ساختار کلی ایستگاه پرتاب ماهواره "سوها (Sohae Satellite Launch Station)" این است که در این مجموعه، اطلاعات کاملی دست‌کم تا سال 2000 میلادی به بیرون درز نکرده بود و برخی مؤسسات اطلاعاتی آمریکایی حد فاصل سال های 2000 تا 2009 میلادی، مطالبی را درباره این مرکز تحقیقات ماهواره‌ای یافتند.

البته با پرتاب موشک‌های بالستیک "وانگ -میونگ -سونگ" در کلاس‌های 1، 2 و 3؛ حد فاصل ماه‌های آوریل تا دسامبر 2012 اطلاعات کامل‌تری از این مرکز تحقیقات فضایی به دست آمده است.

منابع غربی می‌گویند پروژه "سوها (Sohae Satellite Launch Station)" در سال 2011 میلادی به طور کامل مورد بهره‌برداری قرار گرفته و سازه‌های آن به نمایش درآمده است. 

برخی منابع مدعی هستند که از اواسط سال 2013، برنامه جامع ساخت‌وساز در ایستگاه پرتاب ماهواره‌ای "سوها" در کره شمالی در جریان است. این ساخت و سازها بر ارتقاء تأسیسات برای پرتاب راکت‌های بزرگ‌تر، با برد بیشتر و توانایی حمل تجهیزات بیشتر متمرکز بوده است.

**کره شمالی به دنبال ارتقای مرکز تحقیقات فضایی "سوها" 

کره شمالی به دنبال ارتقای این مرکز تحقیقات فضایی است. مقامات موسسه آمریکا و کره جنوبی در دانشگاه جان هاپکینز آمریکا مدعی هستند که ارتقاء‌ این تأسیسات سبب خواهد شد "پیونگ یانگ" بتواند راکت‌هایی تا طول 50 متر - تقریباً 70 درصد بلندتر از راکت "Unha-3" را پرتاب کند.




یکی از مهمترین آزمایش‌هایی که در این مرکز فضایی صورت گرفته، پرتاب ماهواره "وانگ- میونگ -سونگ"  بوده که از سال 2012 میلادی و به مناسبت صدمین سالگرد روز ملی کره شمالی انجام شده است.  

برخی گزارش‌ها نشان می‌دهند مرکز تحقیقات فضایی "سوها" در فوریه سال 2016 میلادی، میزبان یک آزمایش موشکی بوده است. شبکه "سی سی تی وی" در این زمینه می‌گوید: در سال 2016 میلادی یک ماهواره کره شمالی به فضا پرتاب شده که هدف آن در حقیقت، آزمایش یک موشک بالستیک بوده است.



دیلی بیست در گزارش سال 2015 در این زمینه می‌گوید:  به احتمال زیاد، ممکن است اینکه این ماهواره در حال چرخیدن به دور زمین است، یک تله و فریب باشد؛ زیرا در سال 2012 بعد از آخرین آزمایش موشک دوربرد، کره شمالی اعلام کرد که یک ماهواره ارتباطی را به فضا فرستاده ؛ اما تاکنون هیچ سیگنالی از سوی این ماهواره کشف نشده است.

در گزارش دیلی بیست آمده است: تا به حال، دوربرد ترین موشک کره شمالی، هرگز یک سلاح نبوده است. این موشک‌ برای انتقال، گردآوری، سوخت‌گیری و آزمایش قبل از پرتاب به چندین هفته زمان نیاز دارد. 

موشک "تائپودونگ" در صورت بهینه‌سازی و حمل یک سرجنگی سبک می‌تواند بردی بیش از 10 هزار کیلومتر داشته باشد و قلب آمریکا یعنی  "واشنگتن" را هدف قرار دهد و البته برخی تحلیل‌ها اینگونه است که می‌گوید موشک "تائپودونگ 2"  نهایتاً به سواحل غربی ایالات متحده آمریکا می‌رسد.

طبق گزارش‌ها، موشکی که کره شمالی آن را "اونها-3" می‌نامد، احتمالاً پیشرفته‌ترین نسخه موشک «تائپودونگ» این کشور می‌باشد. "پیونگ‌ یانگ"  اعلام کرده  که یک ماهواره ناظر بر زمین به نام "کوانگ میونگ سانگ-4"  را در مدار قطبی قرار داده است.



بسیاری بر این باورند که کره شمالی، برنامه فعال توسعه موشک‌های بالستیک در اختیار دارد؛ اما کارشناسان و تحلیلگران نظامی درباره میزان پیشرفت‌های این کشور با یکدیگر اختلاف نظر دارند.

البته پیونگ یانگ، بارها از این مرکز موشک بالستیک کلاس "تائپودونگ (Taepodong Intercontinental Ballistic Missile) " را آزمایش کرده که هدف از آن، بررسی توانمندی این موشک برای هدف قرار دادن آمریکا بوده است.

گزارش از محمد زرچینی

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.