سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

جولان قاچاقچیان در خلاء تجهیزات نظارتی/اتکا به ظرفیت‌ داخلی برای تولید دستگاه‌های کنترلی

دستگاه ایکس ری از نمونه تجهیزاتی محسوب می شود که خلاء و کمبود آن در برخی از مبادی ورودی و گمرکات کشور،بستر و زمینه قاچاق کالاها و واردات محصولات غیر مجاز را تسهیل کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس برآوردهای انجام شده،حجم واردات کالاهای قاچاق در کشور از 25 میلیارد دلار به 15 میلیارد دلار کاهش یافته است.

کاهش قریب به 10 میلیارد دلاری محصولات قاچاق در کشور،موفقیت و توفیق حائز اهمیتی است که موید اتخاذ تدابیری هوشمندانه در حوزه مقابله و مبارزه با کالاها و محصولات وارداتی قاچاق به کشور به شمار می رود.

با همه این اوصاف، واردات 15 میلیارد دلاری محصولات قاچاق نیز، آنچنان چشمگیر است که نمی توان به سادگی آن را  نادیده انگاشت و می طلبد با جدیت تمام موفقیت حاصل شده در طول سه سال اخیر، با دوام و قوام فزاینده ای استمرار یابد.

با عنایت به مجاری ورود کالاهای قاچاق به کشور از دو کانال مبادی غیر رسمی و رسمی،لزوم تامین الزامات مورد نیاز در برخی از این مبادی احساس می شود.

بر اساس تجارب حاصل شده از گذشته،میزان واردات محصولات قاچاق از گمرکات و مبادی اصلی کشور نیز قابل توجه است و می طلبد با چاره اندیشی و اعمال تدابیر موثر، عرصه برای فعالان این حوزه (قاچاقچیان) تنگ تر شود.

با عنایت به اظهارات چندی پیش محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور در خصوص میزان کانتینرها و کامیونت هایی که وارد کشور می شوند، اهمیت نظارت بر امر خطیر بیش از پیش احساس می شود.

بر اساس اعلام این مقام مسئول، روزانه قریب به 4 هزار کانتینر از بندر عباس وارد کشور می شوند که تنها 150 کانتینر مورد بازرسی و بررسی قرار می گیرند و مابقی کانتینرها بدون اعمال بازرسی لازم به داخل کشور حرکت می کنند.

ظاهرا یکی ازعوامل اصلی این کاستی و محدودیت موجود به خلاء و کمبود دستگاه ها و تجهیزات ایکس ری در برخی گمرکات و مبادی ورودی کشور معطوف می شود که متاسفانه فقدان آن در برخی نقاط،عرصه و فضا را برای تسهیل امر قاچاق از سوی سودجویان هموار ساخته است.

*بررسی 70 دستگاه کامیون در ساعت با اتکای به تجهیزات ایکس ری

طبیعتا با توجه به کثرت تعدد و تردد کامیونت ها و کانتینرها هر آنچه ضریب نظارت و بازرسی در این عرصه تقویت و تشدید شود به همان میزان امکان اعمال بازرسی و رصد موثر و سازنده خودروهای سنگینِ حمل بار به نحوی شایسته و موثرتر فراهم می شود.

به عنوان نمونه در گمرک بندر شهید رجایی، روزانه قریب به 1 هزار و 100 کانتینر و کامیون عبور می کنند که بازرسی و بررسی آن بدون تجهیزات لازم امکان پذیر به نظر نمی رسد.

براساس اعلام نظر کارشناسان، هر دستگاه ایکس ری،قریب به 70 کانتینر را در ساعت بازرسی می کند که با استمرار رصد و بررسی ها کانتینرها و کامیونت ها در طول شبانه روز به عدد و رقم قابل توجهی دست می یابیم.

*حمایت از تولید داخلی اشتغالزایی مستلزم تشدید نظارت ها در گمرکات کشور است

محمد جواد خزری، یکی از فعالان حوزه صنعت و تولید  اقتصاد غرب استان تهران،در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: واردات بی رویه کالای غیر ضروری به کشور و قاچاق کالا از آفت های نظام اقتصادی این مرز و بوم محسوب می شود که هر آنچه با افزایش بیشتری همراه شود، به همان میزان ضربات مهلک و مخرب تری بر توانمندی صنعتی و تولیدی کشور و متعاقبا توسعه فرصت های شغلی و اشتغالزایی تحمیل می کند.

وی افزود: خوشبختانه اخیرا آمار نوید بخشی به گوش می رسد که موید کاهش میزان قاچاق کالا در کشور است، اما برای حصول موفقیت های هر چه بیشتر درا ین عرصه باید الزامات تحقق این امر تامین شود که یکی از این موارد معطوف به تجهیزات ایکس ری در مبادی ورودی کشور می شود.

خزری با اشاره به واردات عمده کالاهای قاچاق از کانال سبزِگمرکات (مجاری که بر اساس تقسیم بندی انجام شده و در مقایسه با خطوط زرد و قرمز بازرسی چندانی در آن لحاظ نمی شود) عنوان کرد: به واقع قاچاقچیان عمدتا با سوأ استفاده از این مسیر، به واردات کالاها و محصولات غیر مجاز و غیر قانونی مباردت می ورزند.

وی افزود:در صورت توسعه دستگاه ها و تجهیزات نظارتی،امکان مقابله و مبارزه با چنین افراد و جریان هایی تقویت می شود و این موفقیت،علاوه بر کنترل مطلوب تر، زمینه و بستر افزایش ریسک واردات محصولات غیر قانونی و غیر مجاز را به کشور افزایش می دهد.

*توسعه تجهیزات ایکس ری،مستلزم تامین اعتبارات

مجتبی خسرو تاج، در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به لزوم تعبیه و استقرار هر چه بیشتر تجهیزات مذکور(ایکس ری)در گمرکات کشور عنوان کرد: به واقع این امر یکی از اولویت  های حوزه مقابله و مبارزه با قاچاق کالا محسوب می شود که در صورت حصول آن، شاهد نائل شدن به توفیقات هر چه بیشتری خواهیم بود.

وی افزود: تحقق این امر مستلزم تامین بودجه و اعتبارات است و به سازمان برنامه و بودجه نیز توصیه شده، تخصیص مورد نیاز اعتباراتی را در این خصوص مد نظر قرار دهد.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در خاتمه یادآور شد: زمان تجهیز دیگر گمرکات فاقد ایکس ری منوط به تامین اعتبار خواهد بود.

*اتکای به ظرفیت های داخلی برای تولید ایکس ری

اتکای به ظرفیت ها و توانمندی های داخلی برای ساخت ایکس ری و تجهیز گمرکات کشور از دیگر دستور کارهایی است که بر مبنای گزارشات واصله در اولویت نهادهای ذیربط قرار دارد،زیرا علاوه بر سود آوری و جلو گیری از خروج بی رویه ارز از کشور،نظارت دقیق تری را در مبارزه ورودی کالا به این مرز و بوم حاصل می کند.

امید آن می رود با توجه به لزوم تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی به عنوان نقشه راه کلان کشور،زمینه و بستر حصول این امر خطیر همچنان با شتاب و سرعت فزاینده فراهم شود که یکی از الزامات این موضوع به توسعه تجهیزات ایکس ری در مبادی ورودی کشور و به تبع آن اعمال نظارت دقیقتر معطوف می شود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.