سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر جهاد کشاورزی خبر داد :

پرداخت 3 هزار میلیارد تومان از مطالبات کشاورزان تا پایان هفته جاری

وزیر جهاد کشاورزی گفت: تا سه‌شنبه هفته جاری 3 هزار میلیارد تومان مطالبات گندم کاران پرداخت می شود.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه چهارمین گردهمایی سراسری کشت پاییزه در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت پرداخت مطالبات کشاورزان اظهار داشت: میزان خرید گندم از کشاورزان با ارزش ریالی بیش از 14 هزار میلیارد تومان بوده که تاکنون 8 هزار میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه تا سه‌شنبه هفته جاری 2 میلیارد دیگر از مطالبات گندم کاران پرداخت می شود،گفت: در همین راستا کارهای فروش 3 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت در بورس انجام شده که سه‌شنبه در بورس عرضه و مطالبات کشاورزان پرداخت می‌شود و مابقی مطالبات نیز تا دو هفته آینده پرداخت خواهد شد.

حجتی در مورد نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی برای سال زراعی جاری نیز بیان کرد: نرخ خرید تضمینی پیشنهادی محصولات کشاورزی با توجه به هزینه‌های تولید و جاری را برآورد و به شورای اقتصاد تقدیم کردیم که هم اکنون در کمیته‌ها و کمیسیون‌های تخصصی شورای اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه در حال بررسی است .

وزیر جهاد کشاورزی درباره صدور مجوز برای واردات گندم گفت: مجوزی از سوم بهمن ماه سال گذشته صادر نکردیم و همچنان ثبت سفارش در این عرصه محدود است.

وی ادامه داد: تراز تجاری صنایع غدایی کشور را امسال همانند سال های گذشته ارتقا می دهیم.

حجتی در خصوص نهادههای تولید نیز بیان کرد: اقتصاد مقاومتی از طرح های مهم در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی است و در زمینه نهاده های تولید ، نظیر بذر کلزا و چغندر پاییزه از محل تولید داخلی و واردات ،نیازمندی‌ کشاورزان را تأمین می کنیم .

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: بر اساس مطالعات انجام شده بانک کشاورزی، سهم بخش کشاورزی از فضای کسب و کار 34 درصد است .

وی افزود: کشاورزان با ایجاد رشد 5.4 درصدی در سال گذشته ، رشد کشور را به مثبت 0.7 درصد رساندند.

حجتی با اشاره به آمارهای متناقص اعلام شده درباره سهم آب بخش کشاورزی از منابع آبی ،بیان کرد: به منظور مدیریت دشت ها ، طی درخواستی از وزیر نیرو خواستار اعلام سهم آبی تفکیک شده 610 دشت موجود در کشور شدم که تاکنون هیچ آماری به ما اعلام نشده است.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه با وجود تمام محدودیت‌‌ها ، افزایش بهره‌وری در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد، گفت: سرمایه در گردش سالانه اقتصاد ملی 800 میلیارد دلار و سهم اقتصاد کشاورزی از این میزان 80 میلیارد دلار است، اما در این میان گیاهان دارویی سهم بیش از 30 درصدی را در مقایسه با دیگر کشورها به خود اختصاص داده‌اند .

حجتی با بیان اینکه کشت چغندر پاییزه در دولت یازدهم و وزارت جهاد کشاورزی مطرح شد ، گفت: اظهاراتی مبنی بر نداشتن صرفه اقتصادی این طرح در دولت طی سالهای 92 و 93 عنوان می شد که با تغییر نگاه‌ها ،معادله عوض شد.

وی ادامه داد : امروزه مشکل این بخش، نبود کارخانه‌های قند و شکر است که عاملی محدودکننده برای توسعه این صنعت به شمار می‌رود.

حجتی در خصوص کشت محصولات در اراضی شیبدار بیان کرد: از 400 الی 800 میلی متر بارندگی در کشور ، می توان برای کشت محصولات مختلف در اراضی شیبدار استفاده کرد.

 تجهیز مراکز خدمات کشاورزی

وزیر جهاد کشاورزی در خصوص مراکز خدمات بخش کشاورزی بیان داشت: بی‌توجهی به مراکز خدمات بخش کشاورزی در گذشته ،این بخش را تبدیل به آشغال‌دانی کرد، اما این مراکز خدمات در دولت جدید از نظر منابع مالی و انسانی تجهیز شد و حال با خلاقیت کشاورزان و اجرای طرحی ابتکاری ،پهنه‌بندی نقطه‌ای در کشور بدون حضور کارشناسان و مسئولان کشاورزی وجود ندارد و همه کشاورزان با کارشناس مسئول خود در ارتباط هستند.

رکوردشکنی در کشاورزی معیار نیست

وزیر جهاد کشاورزی رکوردشکنی در تولید محصولات کشاورزی را کم اهمیت خواند و اظهار داشت:این در حالیست که نصف رکورد تولید محصول در یک کشور باید به متوسط تولید کشور تبدیل شود که پس از آن به دنبال بازیابی محصولات کشاورزی باشیم.

وی با اشاره به وجود منابع مالی در بانک کشاورزی و ضعف در مدیریت آن، اظهار کرد: با ایجاد انقلاب در مکانیزاسیون امروز حدود 80 درصد شالی‌های کشور به صورت مکانیزه برداشت می‌شود.

وی با اشاره به پیشنهاد دولت مبنی بر افزایش 500 میلیارد تومانی سرمایه بانک‌های دولتی در لایحه طی سال‌های گذشته ،گفت: این لایحه در سال 94 تصویب شد و با وجود تمام محدودیت‌های بودجه برای بانک کشاورزی ،این امر به صورت 100 درصدی تخصیص یافت.

حجتی با بیان اینکه 3 هزار و 100 میلیارد تومان به سرمایه بانک کشاورزی افزوده شده ،بیان کرد: سرمایه بانک کشاورزی در گذشته 600 میلیارد تومان و بدهی این بانک به بانک مرکزی حدود 5 هزار میلیارد تومان بوده ، که از طریق اصلاحیه مابه‌التفاوت ارز خریداری شده بانک مرکزی از محل فروش نفت تهاتر شده و از سوی دیگر هزار و 600 میلیارد تومان دیگر به سرمایه بانک کشاورزی اضافه شده است.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: درصورتیکه مسئولین بانک کشاورزی مدیریت صندوق توسعه ملی را با این اعتبارات بلد نیستند ،نباید از نبود اعتبار سخن بگویند چراکه پذیرفتنی نیست.

حجتی تصریح کرد: اگر کشاورزان جهت دریافت تسهیلات به بانک کشاورزی مراجعه و پاسخی مبنی بر نبود بودجه دریافت کردند ،جهت پیگیری به وزارت جهاد کشاورزی اطلاع دهند.

 احیا ء کارخانه‌های قند دزفول

وی در خصوص اینکه چرا در تولید شکر کشور خود کفا نشده ایم ، گفت: در این استان ظرفیت تولید  4 میلیون تنی شکر وجود دارد اما تا امروز به دلیل نبود کارخانه شکر،حتی یک کیلوگرم از این محصول هم تولید نشده است.

حجتی واگذاری دو کارخانه قند خوزستان به بخش خصوصی را از دلایل تولید نشدن شکر در این استان دانست و اظهار داشت : هم اکنون کارخانه قند دزفول فعالیتی ندارد ، همچنین کارخانه مدرن شکر با ظرفیت تولید 5 هزار تن باوجود وا گذاری به بخش خصوصی تعطیل شده که  آسیب جدی به بخش زراعت چغندر وارد کرده است.

وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت 40 الی 50 هزار تنی کشت چغندر در استان خوزستان ،وزارت جهاد کشاورزی تنها اجازه کشت 8 هزار هکتار چغندر را داده چراکه به دلیل محدودیت یاد شده ،چغندر تولید شده در استان‌های دیگر به صرفه نیست.


وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در استان خوزستان ظرفیت ایجاد سه الی 4 کارخانه جدید بر اساس توان تولید وجود دارد که با توجه به انتقال کشت بهاره به پاییزه ،بارش‌های موجود و بهره‌گیری از روش‌های نوین آبیاری مشکلی برای تأمین و تولید چغندرقند نخواهیم داشت.




انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۱۹ ۲۰ شهريور ۱۳۹۵
سلام،درمورد بیمه محصولات کشاورزی از جمله خرما چیزی بیان نکردن؟ یک ساله که غرامت کشاورزان رو پرداخت نکردن،به کجا بگیم ، لطفا پیگیری کنید