سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آزمایشهای لازم بعد از 45 سالگی

با افزایش سن تغییراتی در بدن رخ می دهد. اگر شما به سلامتی تان اهمیت می دهید لازم است که بعد از این سن به طور منظم چکاپ انجام دهید.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در این مطلب 5 آزمایش ضروری را معرفی می کنیم که لازم است بعد از 45 سالگی به طور مرتب آنها را انجام دهید.
 
آزمایش قند خون برای کنترل دیابت
 
دیابت از وجود میزان زیادی قند در خون ناشی می شود. قند به جای جذب شدن توسط سلول ها، در خون انباشته شده و باعث افزایش قند خون می شود. با انجام آزمایش خون می توانید به میزان قند خون تان واقف شوید.
 
اگر میزان قند خون زیر 1.10 گرم در لیتر (6.6 میلی مول در لیتر) باشد نه پای دیابت در میان است و نه وضعیت پیش دیابت. در این صورت می توانید یک تا سه سال بعد آزمایش بررسی قند خون را تکرار کنید.
 
اگر جواب آزمایش بین 1.10 گرم در لیتر و 1.25 گرم در لیتر (6 و 6.8 میلی مول در لیتر) را نشان دهد مرحله قند خون خفیف یا پیش دیابت تشخیص داده می شود. در این صورت لازم است که یک سال بعد نیز آزمایش دهید.
 
اگر میزان قند خون بالاتر و یا برابر 1.26 گرم در لیتر (7 میلی مول در لیتر) باشد، دیابت نوع دو تشخیص داده می شود. اما انجام تست قند خون دوم در حالت ناشتا ضروری است تا تشخیص درست داده شود.
مقدار بالای هورمون محرک تیروئید علامت این است که تیروئید به اندازه کافی کار نمی کند و مشکل کم کاری تیروئید وجود دارد
 
باید بدانید که بعد از 45 سالگی پزشکان احتمال ابتلا به دیابت را در همه افراد در نظر می گیرند، چون ممکن است که یک فرد مبتلا، سال ها بدون بروز علائم زندگی کند. در این دوره خاموش بیماری، قند خون بالا بدون علامت و در خفا به بدن آسیب می زند و عوارض آن بروز می کند. بنابراین لازم است که بعد از 45 سالگی، انجام تست قند خون برای تشخیص دیابت را جدی تر بگیرید.
 
آزمایش چربی خون برای کنترل کلسترول
 
کلسترول بخشی از چربی های ضروری برای عملکرد خوب بدن ما محسوب می شود، اما مازاد آن بخصوص بعد از 45 سالگی باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مانند سکته قلبی، مغزی و غیره می شود.
 
برای اینکه بدانید کلسترول خون تان در چه وضعیتی است، باید همانند تشخیص قند خون، آزمایش خون(به صورت ناشتا) بدهید. در این آزمایش میزان LDL(کلسترول بد) تان اندازه گیری می شود. میزان ایده آل این نوع کلسترول باید زیر 1.5 گرم در لیتر باشد. در عین حال لازم است که میزان HDL یا کلسترول مفید نیز بالای0.4 گرم در لیتر برای آقایان و 0.5 گرم در لیتر برای خانم ها باشد.
 
آزمایش چربی همچنین میزان تری گلیسیرید را نیز بررسی می کند که باید کمتر از 1.5 گرم در لیتر باشد. اگر در جواب آزمایش، میزان کلسترول با مقادیر ذکر شده در بالا متفاوت باشد، پزشک دستور آزمایش های دقیق تری را می دهد تا با دقت بیشتری میزان چربی بدن سنجیده شود.
 
 
آزمایش TSH برای بررسی وضعیت غده تیروئید
 
در دوره یائسگی بروز کم کاری تیروئید امر نادری نیست. این اختلال اغلب از پیری زودهنگام غده تیروئید ناشی می شود که بدون شک به کاهش هورمون های زنانه مربوط می شود. تنها راه بررسی عملکرد تیروئید و وقوف به کم کاری آن، تست میزان هورمون TSH یا هورمون محرک تیروئید است. مقدار طبیعی این هورمون باید بین 0.15 تا 5 mUI/l باشد.
 
مقدار بالای این هورمون علامت این است که تیروئید به اندازه کافی کار نمی کند و هورمون تولید نمی کند. در نتیجه مشکل کم کاری تیروئید وجود دارد. توجه داشته باشید که یک آزمایش خون ساده به تنهایی برای تشخیص کافی نیست. قبل از تایید کم کاری تیروئید، میزان TSH چندین بار آزمایش می شود.

آزمایش عفونت های منتقله آمیزشی برای سیفلیس و اچ آی وی
 
اگر تغییری در زندگی جنسی شما بروز کرده باشد، پزشک درخواست آزمایش برای بررسی عفونت های منتقله آمیزشی را می دهد. افرادی که رفتارهای جنسی پرخطر دارند و از کاندوم استفاده نمی کنند، باید مسئله را با پزشک در میان بگذارند، چون ممکن است بدون اینکه متوجه باشند دچار بیماری های مقاربتی شده باشند.

هپاتیت C با انجام آزمایش خون ساده و توسط پزشک عمومی نیز تشخیص داده می شود
 
بنابراین لازم است که این مشکلات هر چه زودتر تشخیص داده شوند، چون اکثر عفونت های منتقله آمیزشی به تنهایی درمان نمی شوند. بیماریی هایی که با انجام آزمایش خون تشخیص داده می شوند شامل سیفلیس و ایدز هستند. دیگر بیماری های این دسته، با آزمایش ادرار یا نمونه برداری از ترشحات واژینال قابل تشخیص هستند.
 
تست هپاتیت C
 
نتایج بررسی های اخیر نشان داده است که انواع بیماری هپاتیت بویژه هپاتیت C بیش از ایدز قربانی می گیرد. هپاتیت C با انجام آزمایش خون ساده و توسط پزشک عمومی نیز تشخیص داده می شود. در این صورت وجود آنتی بادی مقابله کننده با ویروس هپاتیت در سرم خون وجود دارد.
 
با این حال این آنتی بادی ها با سرعت در خون ظاهر نمی شوند و گاهی تا هشت هفته طول می کشد که آنتی بادی ها در خون دیده شوند. بنابراین لازم است که در صورت مشکوک بودن به بیماری، آزمایش تجدید شود.
 
به طور کلی توصیه می شود که بعد از سن 45 سالگی اهمیت ویژه ای به سلامتی تان بدهید و بدون اینکه بدن را در موقعیت های پرخطر قرار دهید، دست به اقدام بزنید.
 
منبع:سلامت نیوز
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.